Profesia days jsou příležitost najít lepší uplatnění

Praha, 18. října 2018Již ve středu 23. a čtvrtek 24. října se budou na výstavišti v Letňanech konat Profesia days, festival příležitostí pro všechny, kteří se aktivně zajímají o lepší pracovní uplatnění. Kromě potenciálních zaměstnavatelů z řad českých i zahraničních firem mohou návštěvníci čerpat vědomosti i inspiraci v přednáškové a poradenské zóně, chybět nebudou ani rady pro správné vybalancování práce a soukromí či rozjezd startupových projektů. Vstup pro návštěvníky je po předchozí registraci po oba dny zdarma.

Profesia days, jako největší akce svého druhu v České republice, každoročně tisícům návštěvníků nabízí příležitost přímo hovořit s personalisty mnoha zaměstnavatelů z České republiky i ze zahraničí a najít tak lepší uplatnění nebo si zmapovat své možnosti na trhu práce. Kromě toho nabízí rozsáhlou poradenskou zónu, kde si mohou nechat poradit se správnou formulací životopisu, získat informace v pracovně-právní oblasti či konzultovat svůj kariérní rozvoj. Nebude chybět ani testování jazykových nebo IT znalosti a dovednosti završené získáním certifikátu dokazujícího úroveň znalostí. 

Novinkou letošního ročníku jsou ostrovy příležitostí. Ostrov zdraví je zaměřený na to, jak se cítit co nejlépe a využít na maximum svůj potenciál. Nabídne konzultace s odborníky na psychické i fyzické zdraví či nutričními terapeuty, různé formy měření fyzické kondice nebo možnost nechat si sestavit jídelníček. Díky spolupráci s Psychiatrickou klinikou VFN v Praze budou mít návštěvníci Profesia days unikátní možnost otestovat, jak jsou na tom se zvládáním stresu a vyhořením. Ostrov startupů, na jehož realizaci se podílí xPORT Business Accelerator VŠE, zase poskytne příležitost poradit se, jak přetvořit originální podnikatelský nápad v reálný podnikatelský projekt a rozjet vlastní startup. Chybět nebudou ani zástupci úspěšných českých stratupů, kteří budou s návštěvníky ochotní sdílet své zkušenosti.

Součástí doprovodného programu jsou i přednášky inspirativních osobností z mnoha sfér života na hlavním pódiu Profesia days. Jejich záběr je široký – od úspěšných podnikatelů přes významné kouče a motivátory, sportovce, umělce, cestovatele, až po lidi se silným životním příběhem. Letos se návštěvníci mohou těšit například na novináře, režiséra a cestovatele Dana Přibáně, tvůrce satirických koláží “TMBK“ Tomáše Břínka, sportovního komentátora Roberta Zárubu nebo zakladatelku Unique One models&events a spisovatelku Karolínu Bosákovou.

Festival příležitostí Profesia days a doprovodný odborný veletrh HR days se budou již tradičně konat v areálu PVA EXPO Praha v Letňanech, a to ve dnech 23. a 24. října 2019. Další informace najdete na www.profesiadays.cz a www.hrdays.cz