SandBlast Mobile nyní chrání i před stahováním škodlivých aplikací a krádeží přihlašovacích údajů

Mobilní bezpečnostní řešení SandBlast Mobile se dočkalo dvou nových velmi užitečných vylepšení na ochranu před kyberhrozbami. “Download Prevention” blokuje stahování škodlivých aplikací a profilů a “Zero-Phishing” chrání před krádeží přihlašovacích údajů. Lidé jsou nejslabším článkem v kyberbezpečnostním řetězci. A protože hackeři stále častěji využívají sociální inženýrství a snaží se získat citlivé informace od nic netušících uživatelů, je nezbytné být o krok před kyberzločinci.
Stahování a instalace mobilních aplikací z jiných zdrojů než z oficiálních obchodů s aplikacemi (Apple App Store pro iOS a Google Play pro Android) je už řadu let běžnou praxí. Uživatelé totiž občas chtějí konkrétní aplikaci, která není v oficiálních obchodech k dispozici. A buďme upřímní, člověk nemusí být zrovna technologický expert, aby takovou věc zvládl. Ve většině případů stačí otevřít prohlížeč a vyhledat a nainstalovat požadovanou aplikaci do zařízení.

Pro organizace se ale jedná o noční můru, protože takové aplikace přináší bezpečnostní riziko, jelikož nejsou kontrolované legitimní třetí stranou a mohou obsahovat malware. Pokud je zařízení používáno k přístupu do podnikové sítě a stahování dat, jsou firemní informace v ohrožení.

Až doposud nebylo možné prosazovat politiky, které zaměstnancům znemožní instalovat takové aplikace. Funkce “Download Prevention” umožňuje organizacím blokovat stahování aplikací na zařízeních iOS i Android na základě různých kritérií, jako je URL doména, přípona souboru, certifikáty a další. Funkce zabraňuje ve stahování aplikací z nedůvěryhodných zdrojů, což automaticky sníží riziko instalace aplikací se škodlivým obsahem. Administrátoři budou moci také umístit domény na whitelist.

90 % všech kybernetických útoků začíná phishingovou kampaní, takže není překvapením, že se útočníci snaží proniknout do podnikových mobilních zařízení prostřednictvím nechráněných phishingových kanálů, jako jsou soukromé a firemní e-maily, SMS a aplikace pro zasílání zpráv (Slack, Facebook Messenger, WhatsApp a mnoho dalších). Spoléhat jen na známé URL adresy už nestačí. Přibližně 30 % phishingových útoků zachycených platformou OpenPhish používá protokol https, takže uživatelé nemohou být v bezpečí bez kontroly SSL.

V boji s tímto trendem má pomoci technologie Check Point Zero-Phishing pro mobilní zařízení. Organizacím umožňuje bojovat proti phishingovým útokům nultého dne. Prověří danou webovou stránku a rozhodne, zda se nejedná o phishingovou stránku. V kombinaci s SSL inspekcí mohou organizace využívat úplnou ochranu před phishingovými weby, bez ohledu na to, jaký protokol používají nebo zda se jedná o dříve neznámý web.

SandBlast Mobile nyní chrání i před nechtěnými mobilními aplikacemi a phishingovými weby, takže si organizace mohou být jisté, že zaměstnanci mají bezpečná a kompatibilní zařízení a uživatelům zároveň umožňuje bezproblémové používání mobilních zařízení a snadný přístup k podnikovým zdrojům.

SandBlast Mobile (https://www.checkpoint.com/products/mobile-security/) je nejkomplexnější mobilní bezpečnostní řešení na trhu s pokročilou prevencí hrozeb. Chrání proti hrozbám pro operační systém, aplikace a síť a má nejvyšší úspěšnost zachycení hrozeb, aniž by to ovlivnilo výkon nebo uživatelský komfort.