Ericsson a Brighter představují první IoT řešení na světě pro léčbu cukrovky

  • Společnosti Ericsson a Brighter představují první komerční řešení IoT-health na světě pro monitorování a léčbu cukrovky.
  • Zařízení Actiste® snižuje diabetikům počet každodenních úkonů spojených s jejich nemocí až o 67 %.
  • Řešení je zatím dostupné ve Spojených arabských emirátech (SAE), kde žije přibližně 480 000 diabetiků závislých na inzulínu.

Ericsson a Brighter, švédská zdravotnická firma zaměřená na zlepšování chronických onemocnění, představili Actiste®. Jedná se o první kompletní řešení IoT-health na světě pro monitorování a léčbu diabetiků závislých na podávání inzulínu. 

Actiste® spojuje všechny požadované funkce (odběr krve, měření glukózy v krvi a injekce inzulínu) do jediného připojeného zařízení. Zařízení je dodáváno jako součást předplacené služby, která má za cíl zjednodušit každodenní život pacienta, optimalizovat a zlepšit jeho léčbu. Snižuje totiž diabetikům počet každodenních úkonů spojených s jejich nemocí až o 67 %. Automaticky zaznamenává dávky inzulínu a hodnoty glukózy v krvi, přičemž údaje synchronizuje s chytrým telefonem iOS nebo Android. Tato reálná data pomáhají diabetikům udržet přehled o zdravotním stavu. Actiste® lze spravovat pomocí aplikace IoT Accelerator od společnosti Ericsson.

Služba je pilotně spuštěna v Spojených arabských emirátech (SAE) se přeshraničním mobilním připojením, které zajišťují přední poskytovatelé komunikačních služeb. V SAE v současné době žije 1,2 milionu osob s diabetem. Podle Mezinárodní federace pro cukrovku (IDF) je přibližně 480 000 z nich závislých na podávání inzulínu. 

„Jedná se o důležitý milník a příklad toho, jak může konektivita změnit životy lidí k lepšímu. Globální partnerství se společností Brighter nyní dosáhlo fáze skutečných dodávek na trh pomocí globální služby založení na našem řešení IoT Accelerator. Výsledkem je inovace ve zdravotnickém průmyslu v SAE a lepší kvalita života diabetiků,“ říká Fadi Pharaon, prezident společnosti Ericsson pro Blízký východ a Afriku.

IoT Accelerator společnosti Ericsson využívá 35 poskytovatelů telekomunikačních služeb po celém světě k poskytování připojení ve více než 4 500 podnicích ve 100 zemích. Umožňuje jim snadno a levně spravovat zařízení IoT na celostátní, regionální nebo celosvětové úrovni se zajištěním plné kontroly zařízení během jeho celého životního cyklu.

Actiste® je první kompletní řešení IoT-health na světě pro monitorování a léčbu cukrovky. (Zdroj: Ericsson)

Více o společnosti Ericsson a 5G; o Ericsson Spectrum Sharing; o kontraktech společnosti Ericsson týkajících se 5G; o partnerstvích týkajících se 5G a o případových studiích.

SLEDUJTE NÁS:

www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson 

www.youtube.com/user/ericsson

www.linkedin.com/company/ericsson

O společnosti Ericsson

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení, fungujících v reálném čase, vytváří propojenou společnost (Networked Society), která umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v udržitelných společnostech po celém světě. Nabídku firmy Ericsson tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií, určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od společnosti Ericsson uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace, společnost zajišťuje servis sítí s více 2,5 miliardami uživatelů. Více informací naleznete na www.ericsson.com