Redmi Note 8T: Špičková střední třída od Xiaomi

Nejnovětší smartphone značky Redmi, která patří do portfolia společnosti Xiaomi, nabídne podporu technologie NFC nebo čtyři foťáky na zadním panelu

Česká republika, Praha, 8. listopadu 2019 – Značka Redmi, patřící společnosti Xiaomi, představila na trhu nový telefon Note 8T, který patří do rodiny Note 8 a navíc disponuje podporou technologie NFC například pro mobilní placení. Kromě toho u zařízení samozřejmě nalezneme vše, co bychom od telefonu střední třídy očekávali.

Jak již je u Xiaomi a její dceřiné značky Redmi zvykem, je i u modelu Redmi Note 8T kladen důraz především na dobrý poměr ceny a výkonu. Na českém trhu bude novinka dostupná v paměťových kombinacích 3 GB RAM a 32 GB, a 4 GB RAM a 64, respektive 128 GB, přičemž toto interní úložiště je ještě dále rozšiřitelné prostřednictvím microSD karet. Zařízení na českém trhu zakoupíte od 15.11. za 4 990 Kč (3/32 GB), 5 490 Kč (4/64 GB), resp. 5 990 Kč (4/128 GB).

Fotoaparát bez kompromisů 

Na zadním panelu zařízení Redmi Note 8T se nachází fotoaparát s celkově čtyřmi snímači, z nichž ten primární má již „tradičně“ (tedy dle aktuálního trendu) rozlišení 48 Mpx (clonové číslo f/1.8), přičemž v tomto případě jde o model Samsung ISOCELL GM1; doplněný je pak o 8Mpx širokoúhlý snímač zabírající úhel 120 stupňů (f/2.2), 2Mpx makro a 2Mpx doplňkový senzor (v obou případech f/2.4). Tomuto hardwarovému vybavení pomáhá umělá inteligence, duální LED blesk či optická stabilizace obrazu. Přední fotoaparát pro autoportréty je osazený 13MPx snímačem se světelností f/2.0.

LCD displej s brilantními barvami

Novinka je vybavena tzv. in-cell LCD displejem o úhlopříčce 6,3 palce a rozlišení Full HD+ (2 340 x 1 080 pixelů), který nabízí poměr stran 19,5:9 a především pokrytí 84 procent barevné škály NTSC, což zaručuje skutečně věrné podání barev. Obraz je pak dokonale ostrý díky jemnosti 409 ppi. Tento osvědčený displej zařízení přebírá ze svého sesterského modelu, jenž už se na trhu nějakou dobu prodává – Redmi Note 8. 

Moderní design s extra porcí ochrany

Jak je již zvykem, nabízí novinka po stránce materiálů kombinaci kovu a skla. Ze všech stran je přitom chráněna ochranným sklem Gorilla Glass 5, které jí poskytuje extra porci ochrany. Velikostně zařízení taktéž kopíruje aktuální trendy a jeho rozměry tedy činí 158,3 x 75,3 x 8,4 mm s hmotností 190 gramů.

Smartphone Redmi Note 8T bude na trhu dostupné v modrém (Starscape Blue), bílém (Moonlight White) a šedém (Moonshadow Grey) barevném provedení, přičemž první dvě zmíněné varianty nabídnou gradientní (tedy přechodové) barvy na zadním panelu.

Skvělý poměr ceny a výkonu

Jak již bylo zmíněno, cílí značka Redmi s modelem Note 8T na uživatele, kteří si chtějí užít co nejlepší poměr ceny a výkonu. Novinka tak disponuje vysokokapacitní baterií s hodnotou 4 000 mAh, která navíc podporuje 18W technologii rychlonabíjení Quick Charge 3.0 prostřednictvím konektoru USB typu C.

Zařízení je založeno na mobilní platformě Qualcomm®️SnapdragonTM 665, díky čemuž se může chlubit velice slušnou rychlostí a plynulostí a vylepšenou podporou umělé inteligence, což ocení například uživatelé funkcí jako AI Beautify nebo Google Lens. 

Rozšířené možnosti konektivity

Telefon běží na operačním systému Android 9 Pie, doplněném o uživatelské rozhraní MIUI 10, a kromě toho uživatelům nabídne podporu rozličných technologií v oblasti konektivity. O NFC (Near Field Communication) a univerzálním rozhraní USB typu C jsme již hovořili, zmínit je však třeba také čtečku otisků prstů a čtečku tváře, dual SIM, Bluetooth 4.2, Wi-Fi, GPS, infraport a dále 3,5mm jack na sluchátka, který už v dnešní době vůbec není samozřejmostí. Xiaomi však na rady svých zákazníků dá, a tak připravuje mobilní telefony s optimálním mixem výkonu, funkcí a ceny, mezi které patří i nový Redmi Note 8T. 

O společnosti Xiaomi

Společnost Xiaomi Corporation byla založena v dubnu 2010 a byla kótována na hlavní burze v Hong Kongu dne 9. července 2018 (1810.HK). Xiaomi je internetová společnost s chytrými telefony a chytrými produkty, které jsou propojeny platformou IoT.

S vizí být přáteli se svými uživateli a být „nejúžasnější společností“ v srdcích svých uživatelů se společnost Xiaomi zavázala k neustálým inovacím s neochvějným zaměřením se na kvalitu a efektivitu. Společnost neúnavně buduje úžasné produkty s poctivými cenami, aby si každý na světě mohl vychutnat lepší život prostřednictvím inovativních technologií.

Xiaomi je v současné době čtvrtou největší světovou značkou smartphonů a založila největší světovou platformu pro spotřebitele IoT s více než 132 miliony inteligentních zařízení (bez započtení smartphonů a notebooků) připojených k její platformě. V současné době jsou produkty Xiaomi přítomny ve více než 80 zemích a regionech po celém světě a mají vedoucí postavení na mnoha trzích.