Tieto umožnilo mezinárodním studentům vyzkoušet si práci herního vývojáře

Ostrava, 8. listopadu 2019 – Na konci října se v Tieto HUBu konal workshop pro mezinárodní studenty, který vedl Tomáš Gröpl, Lead Business Consultant z Tieto Czech. Studenti se tak na pár hodin mohli stát herními vývojáři, když si vyzkoušeli naprogramovat legendární videohru PONG.

„Akce se opravdu vydařila, studenti byli úžasní a společně jsme dosáhli výborného výsledku. Díky programování hry PONG, která je mimochodem úplně první komerčně úspěšnou hrou a pomohla nastartovat celý herní průmysl, si studenti vyzkoušeli práci game developerů a pochopili tak základní principy tvorby her a také fyziky, která se v nich používá,“ uvedl Tomáš Gröpl, jenž v Tietu působí jako vedoucí technický konzultant.

Workshopu s názvem „Girls and boys programming in Europe“ se účastnila dvacítka studentů a jedenáct učitelů středních škol, kteří přijeli z Islandu, Španělska, Portugalska a Itálie. Účast si nenechala ujít ani Mendelova střední škola z Nového Jičína. I oni hodnotí průběh workshopu kladně. 

„Workshop se nám moc líbil. Tomáš Gröpl pro nás vymyslel opravdu dobrý program, protože videohry jsou u této generace velmi populární,“ pochválil si jeden z přítomných učitelů.

Workshop byl součástí čtyřdenní návštěvy Slezska pořádané pro studenty technických škol v rámci mezinárodního programu Erasmus+.

O společnosti Tieto

Tieto je největší severoevropský dodavatel IT služeb poskytující komplexní služby v oblasti IT pro soukromý i veřejný sektor a služby pro vývoj produktů v oblasti komunikace a moderních technologií. Jako důvěryhodný partner v transformaci IT pomáháme našim zákazníkům přizpůsobit jejich procesy a podnikání požadavkům trhu. V Tieto klademe velký důraz na profesionální růst a výsledky. Společnost Tieto, založená v roce 1968, se sídlem v Helsinkách a čistými tržbami 1,7 miliard eur zaměstnává na 13 000 expertů a působí ve více než 20 zemích světa. Její akcie jsou obchodovány na burze NASDAQ OMX v Helsinkách a Stockholmu.