Hyundai prezentuje na konferenci MIF 2019 filozofii budoucí mobility, zaměřenou na člověka

  • Na konferenci Mobility Innovators Forum 2019, pořádané společností Hyundai CRADLE, se setkávají lídři z různých oblastí, aby diskutovali o budoucích příležitostech
  • Výkonný viceprezident Euisun Chung bude mít zahajovací proslov na fóru MIF 2019, v němž zdůrazní utváření budoucí mobility na základě filozofie, v níž hlavní roli hrají lidé a jejich potřeby
  • Hyundai Motor Group zkoumá kvalitu velkoměst z lidského hlediska prostřednictvím poradní skupiny a projektu Future City Project

Společnost Hyundai Motor Group (HMG) oznámila, že její směřování pro budoucí mobilitu bude utvářeno filozofií s humanitním zaměřením. Výkonný viceprezident Euisun Chung ve svém zahajovacím proslovu na fóru inovátorů mobility MIF (Mobility Innovators Forum) 2019 hovořil o snaze HMG realizovat inovace, které přinesou lidstvu pokrok.

Společnost Hyundai Motor Group je přesvědčena o tom, že technologie a inovace by měly směřovat k uspokojování potřeb lidí. Pro letošní rok bylo proto vybráno téma mobility zaměřené na člověka, které vyzdvihuje důležitost navrhování nových konceptů mobility podporujících prosperitu lidí a jejich komunit.

Velkoměsta a služby pro mobilitu byly od začátku vyvíjeny pro lidi,“ řekl výkonný viceprezident Chung. „Proto se maximálně snažíme uvažovat nad budoucností, v níž hrají hlavní roli lidé, z širšího humanitního hlediska.

Společnost Hyundai Motor Group již založila poradní skupinu pro velkoměsta, usilující o blaho lidí. Jejími členy jsou odborníci z různých oborů, jako je strojírenství, urbanistické plánování nebo psychologie. Hyundai Motor Group vyvíjí od začátku letošního roku na základě poznatků této poradní skupiny detailní plán pro budoucí velkoměsta. Výsledky výzkumu zveřejní v roce 2020. Hyundai Motor Group také organizuje Future City Project 2050. Cílem tohoto projektu je sestavení předpovědí budoucího vývoje velkoměst v různých regionech, které poslouží jako vodítko při rozvoji budoucích chytrých měst.

Vize roku 2050: Budoucí San Francisco podle představ autorů projektu budoucího velkoměsta v roce 2050 (Future City Project 2050), realizovaného společností Hyundai Motor Group 

Na konferenci Mobility Innovators Forum 2019 se sejdou lídři z různých oborů od technologií přes energetiku, politiku a design až po akademický svět, aby diskutovali nad novými výzvami a příležitostmi. Letos se v komplexu Pier 27 v San Franciscu koná již čtvrtý ročník každoroční akce, jejíž součástí jsou také setkání pro navazování nových obchodních vztahů a „startupová pasáž“ s prezentací slibných startupů z celého světa.

Z řečníků na konferenci vystoupí mimo jiné architekt Peter Calthorpe, předseda představenstva společnosti H2Energy Rolf Huber, šéf společnosti Uber Elevate Eric Allison, jakož i zakladatel a generální ředitel společnosti Rimac Automobili Mate Rimac a spoluzakladatel společnosti Grab Hooi Ling Tan.

Hyundai CRADLE je dceřinou společností koncernu Hyundai Motor Group, která se zabývá investicemi rizikového kapitálu do nově založených společností a podniků s otevřenými inovacemi. Hyundai CRADLE navazuje partnerství s významnými globálními startupy a rozsáhle do nich investuje s cílem urychlovat vývoj vyspělých budoucích automobilových technologií. CRADLE vyhledává startupy v rané fázi vývoje, které mohou nabídnout rozmanité revoluční a transformační inovace, včetně služeb pro mobilitu, umělé inteligence, robotiky, chytré energetiky, chytrých měst a kybernetické bezpečnosti.

Program konference MIF 2019

Zahajovací proslov
Euisun Chung

výkonný viceprezident, Hyundai Motor Group 

Budoucí velkoměsto pro lidstvo
Přednášející Peter Calthorpe

viceprezident, HDR
Moderátor Darton Ito

ředitel pro inovace, SFMTA

Budoucí role vodíku pro budoucí velkoměsta a společnost
Přednášející Rolf Huber

předseda představenstva, H2Energy
Moderátor Jaimie Levin

ředitel, West Coast Operations

Trvale udržitelná mobilita za hranicemi multimodality
Přednášející Carlo Van de Weijer

ředitel, Eindhoven AI Systems Institute
Moderátor Rasheq Zarif

generální ředitel a vedoucí technické divize pro budoucnost mobility, Deloitte

Úvodní přednáška

Hooi Ling Tan

spoluzakladatel, GRAB

Využití nové letecké mobility
Přednášející Eric Allison

šéf společnosti Uber Elevate
Moderátor Uma Subramanianová

generální ředitelka, Aero Technologies

Úvodní přednáška

Mate Rimac

zakladatel a generální ředitel, Rimac

Panelová diskuze: Interiér je nový exteriér
Panel EulHo Suh

generální ředitel a zakladatel, Suh Architects

KyungEn Kim

šéfdesignér, Suh Architects

Nuri Golan

generální ředitel, Lear Innovation Ventures

David J. Byron

manažer, Design + Innovation Strategy
Moderátor Grace Hwangová

přednášející, Stanford School of Medicine

Perspektivy univerzální mobility
Přednášející Marilyn Goldenová

politická analytička, Disability Rights Education & Defense Fund
Moderátor Susan Hendersonová

výkonná ředitelka, Disability Rights Education & Defense Fund