HP představuje nový předplacený servis 3D tisku, služby a partnerství s cílem urychlit svým zákazníkům digitální výrobní proces

Významně vylepšený byznys model, ekosystém, aplikace i materiály; jen za minulý rok bylo technologií Multi Jet Fusion vyrobeno více než 18 milionů dílů.

Shrnutí:

    • Nové předplacené služby, 3D modelování jako služba a rozšířená digitální výrobní síť HP po větší pohodlí a flexibilitu zákazníků 
    • Nové automobilové aplikace ze společného vývoje HP + Siemens; nový certifikovaný materiál TPU od společnosti Lubrizol; nová průmyslová spolupráce s AM Solutions, divizí firmy Rösler 

 

  • Dynamický trend: jen za minulý rok bylo technologií Multi Jet Fusion vyrobeno více než 18 milionů dílů

 

V Praze, 18. listopadu 2019 – Před konferencí o aditivní výrobě Formnext 2019 oznámila společnost HP řadu nových inovativních služeb, které zákazníkům pomohou snadněji integrovat 3D tisk do jejich strategií digitální výroby. Společnost HP také oznámila řadu rozšířených průmyslových partnerství a představila příklady inovativních řešení s lídry různých odvětví, jako jsou Siemens, Volkswagen a mnoho dalších.

„Přechod na digitální výrobu si žádá mnohem více než jen technologie. Zákazníci požadují integrovaná řešení v kombinaci s výhodnými kapitálovými modely, které nabízejí předvídatelnost, transparentnost a flexibilitu rychlého škálování kapacit,“ uvedl Ramon Pastor, pověřený prezident divize 3D Printing and Digital Manufacturing společnosti HP Inc.Naše služby usnadňují podnikům zavádět ta nejlepší 3D tisková řešení od HP.  A to jsou jen první kroky – budeme pokračovat ve spolupráci se zákazníky a partnery v hledání nových modelů, které odemknou potenciál a zrychlí rozvoj digitální výroby.“

Snižování bariér vstupu, více flexibility v oblasti financování a byznys agility pro zákazníky  

S tím, jak zákazníci zavádějí do výroby stále více 3D tisku, nabízí HP řadu nových možností, které jim pomohou zlepšit agilitu jejich byznysu a urychlit přechod na digitální výrobu, včetně těchto služeb:

  • Nová předplacená služba HP 3D jako služba (3DaaS) Base zajišťuje pro zákazníky automatické doplňování spotřebního materiálu HP 3D, zjednodušené sledování fakturace a spolehlivé služby podpory na dálku a na místě. Nová služba typu pay-per-build je k dispozici pro systémy 3D tisku HP Jet Fusion 5200, HP Jet Fusion 4200 a HP Jet Fusion 500.
  • Nová předplacená služba HP 3D as a Service (3DaaS) Plus integruje hardware, spotřební materiál a služby a je ideální pro zákazníky, kteří hledají urychlení životního cyklu produktů pomocí optimalizovaného, rychlého prototypování a výroby finálních součástek. Služba HP 3DaaS Plus bude nejdříve dostupná pro HP Jet Fusion 340 a postupem času i pro další systémy.
  • Společnost HP rozšiřuje HP Digital Manufacturing Network o nové partnery Prototal v Evropě a Solize v Japonsku. Síť HP Digital Manufacturing Network je globální komunita poskytovatelů digitálních výrobních služeb s prokázanou schopností vysoce kvalitní, velkoobjemové výroby technologií Multi Jet Fusion a Metal Jet. K této distribuované síti výrobců plastových a kovových dílů mají přístup zákazníci z celého světa, kteří takto těží z možnosti okamžitého škálování výroby dílů, kdykoliv a kdekoliv je to třeba.

Širší spolupráce v rámci Industry 4.0 přináší aplikace, materiály a inovace povýrobního procesu

Nová partnerství napříč ekosystémem pomohou zákazníkům plně využít potenciál digitální výroby. Společnost HP se zavázala jménem svých zákazníků k široké partnerské strategii a dnes oznámila několik rozšířených průmyslových aliancí, včetně těchto následujících:

  • Siemens a HP společně představují nové sériově vyráběné díly navržené ve spolupráci se dvěma předními dodavateli v automobilovém průmyslu. S využitím nedávno oznámeného řešení HP + Siemens pro aditivní výrobu,  EDAG, odborná firma v oblasti automobilového inženýrství, vyvinula topologicky optimalizovaný aktivní rozvaděč chladicí kapaliny pro elektrická vozidla. Společnost Adient, světový lídr ve výrobě automobilových sedaček, které dodává všem významným automobilkám, pracuje na nové opěrce hlavy, jež je optimalizovaná z hlediska velikosti a váhy, bez kompromisu pevnosti a flexibility materiálu.
  • Lubrizol, přední výrobce speciálních chemikálií s obratem 7 miliard USD a stávající partner HP a dodavatel materiálu pro 3D tisk, oznamuje uvedení na trh nového certifikovaného termoplastického polyuretanu (TPU) pro 3D tiskové systémy HP Jet Fusion 4200. TPU je ideální pro flexibilní a elastické díly a otevírá nové tržní příležitosti pro zákazníky společnosti HP v oblasti 3D tisku. Nový materiál doplňuje stávající materiály HP s vysokou recyklovatelností PA-12, skleněné kuličky PA GB a BASF Ultrasint TPU.
  • Společnost AM Solutions, divize skupiny Rösler, světové jedničky v oblasti zařízení, technologických procesů a spotřebního materiálu pro automatizované následné zpracování a povrchové úpravy 3D tiskových dílů, představila ve spolupráci s HP nové řešení umožňující robustnější a škálovatelnější workflow 3D tisku v povýrobním procesu. Společnost Rösler dále plánuje použít 3D řešení HP Jet Fusion 5200 Series pro návrh a optimalizaci svých vlastních produktů a chce nabízet svým koncovým zákazníkům návrh, design a výrobu dílů technologií Multi Jet Fusion. 

Cesta k masové výrobě: Více než 18 milionů dílů vyrobených technologií Multi Jet Fusion a milníky tiskárny Metal Jet

Portfolio řešení pro 3D tisk společnosti HP – prototypování a výroba, plasty a kovy – je velmi populární u zákazníků v mnoha průmyslových odvětvích. Jen za posledních 12 měsíců bylo vyrobeno technologií HP Multi Jet Fusion více než 18 milionů dílů.

Počátkem tohoto roku společnost HP uvedla na trh 3D řešení Jet Fusion 5200 Series, dosud nejpokročilejší systém pro tisk plastů. Avid, společnost vyvíjející produkty se specializací na efektivitu výroby, a Weerg, dynamicky rostoucí výrobce dílů, Yazaki, globální dodavatel automobilových dílů a specialista na kabelové svazky, a Extol, strojírenský podnik a výrobce dílů pro automobilový průmysl a další průmyslová odvětví, jsou mezi prvními uživateli, kteří těží z vyšší provozní efektivity a vyšší produktivity tohoto řešení. 

„Společnost HP poskytuje mnohem více než 3D tiskárnu, skutečně dodala kompletní řešení pro objemovou výrobu finálních dílů,“ řekl Doug Collins, zakladatel a spolumajitel společnosti Avid Product Development. “Naše schopnost používat nový hardware, data, software a služby ke zlepšení všech aspektů naší produktivity a efektivity provozu spolu s inovativními funkcemi a novými materiály, jako je TPU, přinesla Avid a našim zákazníkům obrovskou hodnotu.”

V loňském roce si skupina Volkswagen vybrala HP Metal Jet jako základ pro strategii industrializace aditivní výroby. Společnosti Volkswagen a HP realizují víceletý plán vývoje a výroby a nedávno překročily důležitý mezník. Ve spolupráci s GKN Powder Metallurgy společnosti dokončily během několika týdnů výrobní cyklus více než 10 000 vysoce kvalitních dílů pro uvedení převratného elektrického vozu ID.3 na trh.

Navštivte HP na veletrhu formnext 2019

  • Společnost HP a její zákazníci a partneři budou mít na veletrhu formnext 2019 bohatý program:
  • Ukázky nových aplikací, případových studií a technologií v hale 12.1, na stánku D21.
  • Zajímavé prezentace zákazníků a partnerů na podiu @TCT na formnext:

 

  • HP digitální výrobní sít s Forecast 3D, GKN Powder Metallurgy, GoProto a ZiggZagg, 19. listopadu v 10:30.

 

      • Siemens, 20. listopadu v 10:30.

 

  • Inovace materiálů se společnostmi BASF, Avid, Kupol a Vestas, 21. listopadu v 10:30.
  • Prášková metalurgie GKN, 22. listopadu v 10:30.

 

    • Ramon Pastor, pověřený president divize 3D Printing and Digital Manufacturing společnosti HP Inc., čtvrtek 21. listopadu v 11:15.
  • Inovativní aplikace HP, Siemens, Kupol a Vestas vybrané jako finálové projekty v soutěži Formnext Purmundus Challenge. Vítězové budou vyhlášeni a dekorováni 21. listopadu v 17:00.
  • V rámci svého závazku zvyšovat diverzitu v celém odvětví se společnost HP zúčastní setkání Ženy v 3D tisku 19. listopadu v 18:00.

O společnosti HP

Společnost HP Inc. (NYSE: HPQ) vytváří technologie, které usnadňují život lidem po celém světě. Prostřednictvím našeho portfolia osobních počítačů, tiskáren a řešení pro 3D tisk vytváříme zážitky, které ohromí. Více informací o HP Inc. naleznete na www.hp.com.  

 

Tagged