Vysokorychlostní LiFi systém Trulifi vás doprovodí, ať už cestujete kamkoliv

Praha, Česká republika – Signify (Euronext: LIGHT), světový lídr v oblasti osvětlení, je nyní schopen lidem poskytovat spolehlivé, bezpečné a rychlé připojení i na cestách. Pilotním projektem je spolupráce s italskou firmou Ellamp Spa, která navrhuje a vyrábí interiérové systémy a komponenty pro veřejnou a soukromou silniční a železniční dopravu. Ta zakomponovala systém Trulifi do autobusů. Tato inovace poskytne cestujícím nejen lepší připojení, ale také větší komfort díky možnosti ovládat klimatizaci nebo osvětlení nad vlastním sedadlem, případně objednání cateringu. Tento krok navazuje na nedávné oznámení spolupráce se společností Latécoère na instalaci systému Trulifi do osobních letadel.

„Jsme na pokraji nové éry konektivity,“ říká Olivia Qiu, ředitelka pro inovace v Signify. „Představte si, že můžete mít spolehlivé, zabezpečené a rychlé připojení všude tam, kde je osvětlení. A to je přesně to, co vám slibuje Trulifi – stejně vysokou kvalitu a zabezpečení připojení, ať už se nacházíte na palubě autobusu, vlaku, letadla nebo na zemi.“

Spolupráce s Ellamp by měla přinést poznatky o tom, zda může být propojení řídicích a mediálních systémů zjednodušeno připojením jednotlivých uživatelů pomocí LiFi. V dalším kroku, až poskytovatelé telekomunikačních služeb poskytnou podporu širokopásmového připojení i do pohybujících se vozidel, budou cestující také moci využít připojení vlastních zařízení k internetu pomocí Trulifi. 

Systémy Trulifi jsou vysoce stabilní, protože signál není ovlivňován pohyby dopravního prostředku. Technologie využívá přímého spojení (line-of-sight), které cestujícím poskytne vlastní zabezpečenou LiFi síť, namísto toho, aby sdíleli radiové vlny s ostatními. Systém využívá infračervené světlo, takže funguje za jakýchkoliv světelných podmínek. 

Firma Ellamp se navíc rozhodla využít infrastrukturu Trulifi k tomu, aby umožnila cestujícím ovládat klimatizaci a osvětlení jejich vlastního sedadla, nebo si objednat občerstvení pomocí jednotlivých ovládacích panelů. 

„Ze spolupráce se Signify jsme nadšeni a těší nás, že společně můžeme zvyšovat komfort cestujících,“ řekl Massimo Ottino, generální ředitel společnosti Ellamp. „Schopnost poskytovat dopravním společnostem technologii, díky které se cestující mohou připojit k palubním médiím a k internetu, výrazně posílí naši pozici na trhu.“

Společnost Signify minulý měsíc oznámila spolupráci se společností Latécoère, předním poskytovatelem systémů pro největší světové výrobce letadel, s cílem rozšířit LiFi v komerčních letadlech.

V letadlech bude Trulifi použito k propojení palubních přehrávačů médií zabudovaných v opěrkách jednotlivých sedadel s komunikačním systémem letadla, čímž pasažérům poskytne silné a rychlé bezdrátové připojení, které neruší citlivé palubní systémy a ani není ovlivněno pohybem letadla. Díky tomu, že se jedná o bezdrátové řešení, tak se zároveň sníží i hmotnost samotného letadla a tím pádem i spotřeba paliva. V budoucnosti pak cestující budou moci k palubním médiím a internetu připojit i svá vlastní zařízení.

Signify uvedlo systém Trulifi v první polovině letošního roku a prozatím má za sebou přes 100 instalací, což dokazuje rostoucí poptávku po této technologii jak v kancelářích, pohostinství, vládních institucích, tak v průmyslu. Trulifi kombinuje energeticky úsporné LED osvětlení se spolehlivým, zabezpečeným a obousměrným bezdrátovým připojením s rychlostí až 250 Mbps. 

O společnosti Signify

Signify (Euronext: LIGHT) je celosvětově vedoucí firmou v oblasti světelných produktů jak pro profesionály, tak pro koncové zákazníky a osvětlení v rámci internetu věcí. Produkty značky Philips a systém propojeného osvětlení a datových služeb Interact vytvářejí obchodní hodnotu a pomáhají k přeměně života v domácnostech, budovách i na veřejných prostranstvích. Firma, která v roce 2018 dosáhla tržeb ve výši 6,4 miliard EUR a zaměstnává přibližně 28.000 zaměstnanců ve více než 70 zemích světa, se snaží odhalit mimořádný potenciál světla, který dokáže změnit svět. Společnost byla tři roky po sobě oceněna jako Industry Leader podle Dow Jones Sustainability Index. Novinky týkající se společnosti Signify najdete v Newsroomu, na Twitteru, LinkedInu a na Instagramu. Informace pro investory jsou na webové stránce Investor Relations.