Galaxy VS. Nový zdroj záložního napájení datových center i řešení pro bezpečný provoz kritických aplikací

Praha, 21. listopadu 2019 – Schneider Electric přichází s novým a inovativním zdrojem záložního napájení UPS Galaxy VS. Novinka nabízí výkon s rozpětím od 10 kW do 150 kW a flexibilní provozní módy pro IT, data centra i použití v kritických aplikacích.

Galaxy VS nabízí řadu řešení k optimalizaci celkových nákladů spojených s vlastnictvím. Náklady snižuje pomocí špičkové účinnosti v normálním a ECOnversion režimu, což je unikátní provozní režim s účinností až 99% splňující Class 1 normy IEC 62040-3 – bezvýpadkový přechod na baterie či do online režimu. Galaxy VS také zjednodušuje dimenzování UPS díky hodnotě výstupního účiníku 1 i při provozní teplotě 40°C. Účinnost vhodně doplňuje špičková dostupnost s plnou ochranou normálního provozního režimu při širokém rozptylu vstupního napětí.

Inovativní funkce pro třikrát rychlejší nabíjení

Pro účinnou ochranu napájení je zásadní rychle obnovit runtime baterií. Novinka Schneider Electric toho dosahuje pomocí inovativní funkce pro rychlé dobíjení, které je až třikrát rychlejší. U vybraných modelů řady nabízí Galaxy VS chytré modulární zapojování baterií, tzn. možnost výměny baterií přímo uživatelem, připojení dalších baterií pro větší kapacitu zálohy, monitoring baterií a flexibilní runtime. Standardní funkcí je podpora úsporných Li-Ion baterií.

Rychle dostupná prediktivní analýza skrze EcoStruxure IT

Management rizik je s Galaxy VS snadný. Modulární odlehčená skříň je designována tak, aby zajistila plný servisní přístup pouze odklopením předního panelu. Tak se minimalizuje potřebná plocha pro instalaci. Součástí systému je aplikace pro chytré telefony, která zajišťuje v reálném čase a odkudkoliv přístup ke statusu, upozorněním a prediktivní analýze UPS skrze platformu EcoStruxure IT.

„Galaxy VS je skvělé řešení zejména pro menší data centra, telekomunikace, pro infrastrukturu obchodů i pro oblast dopravy. K dostání je ve více provedeních s širokou škálou možností a příslušenství. Jeho přednosti vychází z tradiční filozofie Schneider Electric: osvědčeného přístupu k designu, s důrazem na robustnost a spolehlivost komponent, využití patentů, inovací a uživatelsky příjemnému ovládání,” říká o Galaxy VS Pavel Blahut, expert na datová centra ze společnosti Schneider Electric.

.O Schneider Electric 

Schneider Electric je hlavní hráč v oblasti digitální transformace, automatizace a řízení energií. Poskytuje řešení pro domácnosti, budovy, datová centra, infrastrukturu a průmysl. Společnost je zastoupena ve více než stovce zemí a je nezpochybnitelným lídrem ve správě napájení, zejména u zařízení s vysokým napětím, dále v oblasti zabezpečení napájení a automatizačních systémech. Poskytujeme integrovaná efektivní řešení, která kombinují energii, automatizaci a software. V rámci našeho globálního ekosystému spolupracujeme s největší komunitou partnerů, integrátorů a vývojářů. Díky naší otevřené platformě tak můžeme zajišťovat provozní efektivitu i kontrolu procesů v reálném čase. Věříme, že skvělí lidé a partneři dělají ze Schneider Electric stejně tak skvělou společnost a že máš závazek vůči inovacím, rozmanitosti a udržitelnosti zaručuje, že heslo Life is on platí všude, pro každého a v každém okamžiku. Více na www.se.com