V roce 2019 lidé nejraději jezdili s Boltem do Dlouhé ulice

V letošním roce partnerští řidiči Boltu nejčastěji v Praze vozili zákazníky do Dlouhé ulice. Tato ulice se také stala nejoblíbenějším místem k oslavám příchodu roku 2019. Vyplývá to z interních dat aplikace.

2019-12-12 16_42_47-Bolt _ Města

Vedle Dlouhé ulice směřovaly v roce 2019 další jízdy v Praze nejčastěji na Letiště Václava Havla, náměstí Míru, autobusové nádraží Florenc a Hlavní nádraží.

Nejoblíbenějším místem k oslavám příchodu Nového roku byla Dlouhá ulice. Následovalo náměstí Míru, Anděl a Palackého náměstí. Až poté se umístilo Václavské náměstí následované tím Staroměstským. Pražané a návštěvníci hlavního města se dále pohybovali na Letenské pláni, v okolí Malostranského náměstí a na Vinohradech na náměstí Jiřího z Poděbrad a v Riegrových sadech.

Bolt také ze svých interních statistik připravil přehled toho, ve kterých státech probíhají nejintenzivnější oslavy příchodu Nového roku. Nejintenzivnější oslavy se odehrávají ve Francii, následuje Estonsko, Lotyšsko, Slovensko, Litva, Polsko, Česká republika, Rumunsko, Portugalsko a Chorvatsko.


“Není snadné pomocí dat změřit intenzitu oslav. Náš datový tým proto přišel s originálním řešením. Spočítal celkový počet jízd, které se v dané zemi uskutečnily během 48 hodin posledního dne roku 2018 a prvního dne roku 2019. Poté vypočítal procento jízd, ke kterým došlo mezi 1. a 5. hodinou ranní na Nový rok. Tím se jim podařilo zjistit, kolik lidí se touto dobou ve městě pohybovalo,” vysvětluje Roman Sysel, regionální manažer Boltu pro střední Evropu.

O Boltu

Aplikace Bolt, dříve známá jako Taxify, je přední evropská přepravní platforma, která se snaží o to, aby doprava ve městě byla jednodušší, rychlejší a spolehlivější.

Byla založena v roce 2013 Markusem Villigem. Je jednou z nejrychleji rostoucích přepravních platforem v Evropě a Africe. Investovaly do ní firmy jako Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital a spoluzakladatel společnosti TransferWise Taavet Hinrikus.

Bolt má více než 25 milionů uživatelů ve více než 30 zemích po celém světě.

Více informací zjistíte na www.bolt.eu.