Výkonná Wi-Fi pro Psychiatrickou nemocnici Marianny Oranžské

Nová síťová infrastruktura je připravena i na další rozšiřování pokrytí areálu nemocnice bezdrátovou sítí

5. února 2020, Praha

Psychiatrická nemocnice Marianny Oranžské v Bílé Vodě na Olomoucku disponuje 150 lůžky pro ústavní léčbu pacientů starších 15 let. Diagnostické spektrum pacientů zahrnuje všechny typy duševních poruch, přičemž léčebná péče je zvláště vyhledávána klienty trpícími závislostí na alkoholu a jiných psychoaktivních látkách. Pro tyto pacienty je k dispozici několik léčebných programů včetně začleněné terapeutické komunity pro drogově závislé. Psychiatrická nemocnice je pojmenovaná po Marianně Oranžské, princezně Spojeného království Nizozemského a Pruska, jedné z nejliberálnějších šlechtičen 19. století, která byla známá svými charitativními aktivitami.

Historický, citlivě zrenovovaný areál psychiatrické nemocnice bylo nutné pokrýt signálem Wi-Fi sítě, určené pro připojení klientských zařízení zaměstnanců a návštěvníků nemocnice. Novou bezdrátovou síť i související drátovou infrastrukturu vybudovala firma Internet Expert z Jeseníku, která je partnerem společnosti Zyxel.

Pro připojení a napájení přístupových bodů nové bezdrátové sítě byly použity přepínače Zyxel GS1920-8HPv2 s vysokým výkonem pro napájení zařízení po Ethernetu (Power over Ethernet, PoE). Jedná se o zařízení z nové generace síťových přepínačů Zyxel s moderním designem, intuitivnějším administračním rozhraním a možností vzdáleného monitoringu a správy prostřednictvím cloudu a služby Zyxel NebulaFlex.

Spolehlivé pokrytí prostor Psychiatrické nemocnice Marianny Oranžské zajišťují přístupové body Zyxel NWA5123-ACHD s technologiemi Transmit Beamforming a MU-MIMO a konstrukcí antén pro maximální vysílací výkon. Přístupové body Zyxel NWA5123-ACHD lze provozovat v samostatném režimu, stejně jako je centrálně spravovat prostřednictvím lokálního kontroleru, nebo pomocí řídicího centra Nebula Control Center, dostupného prostřednictvím cloudu.

Psychiatrická nemocnice Marianny Oranžské zvolila pro řízení své nové Wi-Fi sítě kontroler Zyxel NXC2500, který umožňuje centrálně spravovat až 64 přístupových bodů. Zyxel NXC2500 nabízí řadu pokročilých funkcí pro správu a optimalizaci výkonu bezdrátové sítě, například automatickou volbou vhodného vysílacího kanálu a nastavení. Kontroler rovněž sleduje počet klientů připojených k jednotlivým přístupovým bodům a vyvažuje datové zatížení na přístupových bodech.

Síťové prvky Zyxel představují spolehlivý základ bezdrátové sítě v areálu Psychiatrické nemocnice Marianny Oranžské. Wi-Fi síť, kterou mohou kromě zaměstnanců nemocnice používat také návštěvy u pacientů, pokrývá zatím jen některé z oddělení a objektů nemocnice, a proto se v blízké budoucnosti počítá s jejím dalším rozšiřováním.

O společnosti Zyxel Communications

Společnost Zyxel Communications připojuje lidi k internetu již více než 30 let, vždy s důrazem na inovace a zákazníka. Díky schopnosti adaptovat a inovovat síťové technologie patříme mezi leadery v oblasti konektivity pro telekomunikační společnosti, poskytovatele služeb, organizace i domácí uživatele.

Vytváříme sítě budoucnosti, čímž pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní. 

3 500 partnerů v ČR a SR

100 milionů zařízení propojujících svět

700 000 organizací, které fungují chytřeji díky produktům Zyxel

Působnost na 150 trzích celého světa

 

Zyxel, Your Networking Ally.