Personální novinky z Canonu

Eva Kučmášová ředitelkou marketingu a komunikace Canon pro střední Evropu

Eva Kučmášová v Canonu povýšila. Nově zodpovídá za marketing a komunikaci společnosti nejen v ČR a na Slovensku, ale i v Polsku a Maďarsku. Je jedinou ženou v top managementu 4CE regionu společnosti Canon EMEA. Všechny komunikační aktivity a týmy bude nadále řídit z pražského sídla Canon v Holešovicích.

Eva Kučmášová působí v Canonu od roku 2017 a až do závěru loňského roku zastávala pozici šéfky korporátní a marketingové komunikace. Její hlavní doménou byly segmenty B2B a B2C komunikace v České republice. Kučmášová je spolu s agenturou My.cz podepsána pod oceňovanými komunikačními projekty Canonu. Z posledních let jde třeba o technologickou spolupráci Canonu s Museem Kampa na výstavě věnované století Medy Mládkové či vizionářský projekt Kancelář budoucnosti, který loni získal PR cenu Lemur v oblasti B2B komunikace.

Jako odbornice na komunikaci Eva Kučmášová už působila na seniorních pozicích například v agentuře AMI Communications, společnosti Whirlpool či jako PR manažerka a mluvčí Raiffeisenbank. „Považuji se za zapáleného a na prodej orientovaného kreativce se zkušenostmi jak z agenturního, tak zákaznického prostředí,“ říká Kučmášová. „Posun na regionální pozici a převzetí polského a maďarského týmu je pro mě další logickou výzvou, kterou jsem neváhala přijmout, a věřím, že bude přínosná pro obě strany,“ dodává. 

Amjad Deen novým šéfem divize Canon Business Services Canon EMEA

Do čela divize Canon Business Services (CBS, dříve Business and Information Services) společnosti Canon EMEA nově zamířil Amjad Deen. Z Prahy, kde již mnoho let žije, bude dohlížet zejména na zavádění a využívání vhodných digitálních řešení u firemních zákazníků. 

„Mým osobním cílem není nic menšího než dostat služby Canon na úplný oborový vrchol v rámci regionu EMEA,“ říká Amjad Deen. 

Na starosti bude mít také provoz a další rozvoj pražského Delivery Centra Canon, kde dlouhodobě probíhá digitalizace dokumentů soukromých firem, nadnárodních korporací i třeba církevních subjektů. „Chci řídit transformaci a strategický růst pražského Delivery Centra Canon, aby se přiblížilo schopnostem nadnárodních Document Process Oursourcing a moderním standardům a podpořilo lokální zákazníky a další země regionu EMEA,“ uvádí.

Amjad Deen je polyglot se vzděláním z univerzity v Pittsburghu a se zkušenostmi z USA i Afriky, který ale již řadu let žije v Česku. V rámci své profesní dráhy již pracoval například pro Xerox, Accenture, Hewlett Packard nebo naposledy pro společnost IceWarp. O tom, že je týmovým hráčem, svědčí i jeho záliby mimo kanceláře Canon. Již více než 18 let je kapitánem mezinárodního týmu pozemního hokeje Prague International Hockey Club. 

  O společnosti Canon Europe

Canon Europe je zastoupení japonské společnosti Canon Inc., globálního poskytovatele technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu. Canon působí přibližně ve 120 zemích, ve kterých zaměstnává 18 tisíc lidí. Na celkových celosvětových příjmech společnosti se Canon Europe podílí přibližně jednou čtvrtinou. 

Společnost Canon Inc. byla založena v roce 1937. Od té doby díky neustálým inovacím svých produktů a řešení stojí v oblasti zpracování obrazu na světové špičce. Canon obohacuje životy běžných lidí i firem prostřednictvím inovací v mnoha segmentech – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnické technologie. 

Podniková filosofie společnosti Canon nese název Kyosei, což nejlépe vystihuje překlad „Společně žít a pracovat pro obecné blaho”. Společnost Canon Europe usiluje v rámci regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) o udržitelný růst podnikání se zaměřením na snižování vlastního dopadu na životní prostředí. Stejně tak dbá na to, aby i její zákazníci při využívání produktů a služeb Canon minimalizovali množství produkovaného odpadu. 

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.