Lidl otevřel v Písku první dvoupatrovou prodejnu v ČR

Na začátku tohoto týdne byla v Písku v ulici Nádražní otevřena nová prodejna Lidl a první svého druhu v České republice. Jde o takzvanou metropolitní prodejnu, která je dvoupatrová a její stavba probíhala s ohledem na omezené prostorové možnosti v širším centru města. Přízemí tak slouží jako částečně kryté parkoviště a vstupní hala, první patro je pak prodejní plocha. Nová prodejna stojí na místě původní prodejny a zákazníci se na nákupy do Lidlu vrátili po 8 měsících.

„Metropolitní prodejna v jedné budově spojuje na více úrovních několik různých funkcí. Od prostorného parkoviště až po moderní prodejní plochu nové generace. Jde o stavbu založenou na ekologických základech, což jsme podtrhli instalací nových nabíjecích stanic pro elektromobily a elektrokola,“ vysvětluje Martin Molnár, jednatel společnosti Lidl Česká republika odpovědný za nemovitosti. 

Novinky jsou patrné na první pohled. Jde například o světlou vstupní halu, odkud se zákazníci travelátory či výtahem přemisťují za nákupy do prvního patra. Díky tomu bylo možné zvětšit prodejní plochu na téměř 1500 m2 a zajistit tak komfortní nakupování. K tomu přispějí například široké uličky, nová pekárna, rozšířené úseky čerstvých potravin, tedy ovoce a zeleniny, masa a mléčných výrobků. Další zásadní novinkou pro zákazníky jsou nové pokladny s odkládacím prostorem i větší plochou za pokladnami, které zajistí větší pohodlí také při ukládání nákupů. Samozřejmostí je WIFI připojení zdarma a nabídka lahodné kávy z automatu vyrobeného speciálně pro prodejny Lidl a s nápoji z našeho sortimentu.

Velkým plusem nové prodejny je prostorné a částečně kryté parkoviště, které bylo oproti původní prodejně rozšířeno a nabízí celkem 124 parkovacích míst. Ta mají navíc šířku 2,70 m, což je o 20 cm více než standardní parkovací stání. Vyčleněna jsou tu i parkovací místa pro rodiny s dětmi. Aby zákazníci bez problémů zaparkovali, bylo parkoviště opatřeno závorovým systémem. Parkování pro zákazníky přitom zůstává nadále zdarma. Majitelé elektromobilů a také elektrokol pak mohou nákupy využít k dobití svého elektromobilu či elektrokola. Jde o služby, které jsou poskytovány bezplatně a jsou omezeny pouze otevírací dobou prodejny. 

Budova prodejny upoutá prosklenou fasádou, díky níž bude co nejvíce využíváno denní světlo. Uvnitř prodejny i na parkovišti se svítí úspornými LED zdroji. K ochraně životního prostředí přispějí tajé lepší tepelně-izolační vlastnosti budovy či používání ekologických chladicích technologií. Letos na jaře bude ještě instalován automatický závlahový systém, díky kterému bude zajištěna péče o zeleň v okolí prodejny. 

Nová prodejna je otevřena denně od 7 do 21 hodin, v neděli pak od 8 do 21 hodin. 

O společnosti Lidl

Společnost Lidl vstoupila na český trh v červnu 2003, kdy otevřela prvních 14 prodejen. V současnosti provozuje síť 255 prodejen, které jsou zásobovány 4 logistickými centry. Filozofie prodeje společnosti Lidl je založena na privátních značkách, které tvoří více než 80 % veškerého sortimentu. Kromě nejvyšší kvality za nejlepší cenu oceňují zákazníci prodejen Lidl také pravidelné, tematické týdny s nabídkou potravin a spotřebního zboží, které není součástí stálého sortimentu. Spotřební zboží Lidl nabízí také ve svém internetovém obchodě lidl-shop.cz. Společnost Lidl se snaží být ve všech oblastech podnikání maximálně odpovědná vůči svému okolí. V rámci společenské odpovědnosti se Lidl dlouhodobě zaměřuje na podporu dětí, pro něž realizuje různé projekty, například sbírku Srdce dětem či výstavbu Rákosníčkových hřišť. 

 

Více informací naleznete na: 

www.lidl.cz

www.twitter.com/lidlcz

www.facebook.com/lidlcesko

www.instagram.com/lidlcz

www.youtube.com/user/LIDLCeskaRepublika