Huawei: více než 9 z 10 Čechů považuje kybernetickou bezpečnost za důležitou

Počet útoků v kyberprostoru neustále stoupá, čehož jsou si Češi vědomi. Dle nejnovějšího průzkumu společnosti Huawei, realizovaného prostřednictvím společnosti Ipsos mezi 1 082 dotázanými, považuje 93 % Čechů kybernetickou bezpečnost za důležitou. Více než polovina respondentů považuje chytré telefony, výrobky a služby a síťová zařízení pro operátory od společnosti Huawei za bezpečné.

Dle aktuální studie Huawei považuje kybernetickou bezpečnost pro Česko za důležitou 93 % Čechů. Pouze procento Čechů se pak domnívá, že to pro ČR není téma. „Česko však téma kyberbezpečnosti stále podceňuje, což dokládají útoky na nemocnici v Benešově nebo na OKD. Incident v Benešově jasně ukázal, jak dokáží kybernetické hrozby na několik týdnů ovlivnit tisíce lidí,“ říká Pavel Košek, odborník na kybernetickou bezpečnost ze společnosti Huawei. Firmy by rovněž měly na kyberbezpečnost vynakládat více výdajů. Poradenská společnost Gartner tvrdí, že pouze 5,7 % z celkových IT výdajů bylo vynaložena na IT bezpečnost.

S kybernetickou bezpečností souvisí i bezpečnost koncových zařízení. Více než polovina respondentů uvedla, že chytré telefony společnosti Huawei jsou dostatečné bezpečné. Průzkum zároveň ukazuje, že více než 57 % respondentů si myslí, že výrobky a služby Huawei jsou bezpečné. Síťová zařízení Huawei používaná mobilními operátory považuje za bezpečná 56 % dotázaných. „Oceňujeme, že spotřebitelé našim produktům a službám důvěřují. Naše zařízení nikdy nebyla součástí žádného vážného bezpečnostního incidentu. I při nejpřísnější kontrole ze strany regulátorů a našich zákazníků nebyly nikdy předloženy žádné důkazy o tom, že naše zařízení představují bezpečnostní riziko,“ komentuje Pavel Košek.

Huawei je aktuálně lídrem v budování sítí 5G ve světě. Minulý týden na tiskové konferenci v Londýně uvedla, že uzavřela 91 komerčních smluv na sítě 5G, více než polovinu z toho v Evropě. „Huawei se stává synonymem 5G, což jasně dokládá náš průzkum. Celkem 74 procent Čechů si s technologiemi sítí páté generace asociuje právě Huawei. Sítě 5G budou za pár let všudypřítomné. Setkáme se s nimi například ve zdravotnictví, tzv. chytrých městech, řízení dopravy nebo průmyslu,“ dodává Pavel Košek.

O společnosti Huawei 

Huawei je vedoucím globálním výrobcem infrastruktury informačních a komunikačních technologií a chytrých zařízení. Nabízíme integrovaná řešení ve čtyřech klíčových oblastech, kterými jsou telekomunikační sítě, výpočetní technika, chytrá zařízení a cloudové služby. Naším závazkem je každému jednotlivci, domácnosti a organizaci přinášet digitální řešení pro plně propojený, inteligentní svět.

Ucelená nabídka produktů, řešení a služeb Huawei je současně konkurenceschopná a bezpečná. Pro naše zákazníky vytváříme trvalé hodnoty prostřednictvím otevřené spolupráce s partnery v rámci ekosystému. Pomáháme lidem k jejich růstu, pracujeme na větším komfortu občanů v domácnostech a inspirujeme organizace všech druhů a velikostí k inovativnějším přístupům. 

V Huawei se inovace zaměřují na potřeby zákazníků. Silně investujeme do základního výzkumu, přičemž se soustředíme na technologicky přelomová řešení, která posouvají svět kupředu. Máme více než 180 tisíc zaměstnanců a působíme ve více než 170 zemích a regionech. Společnost Huawei byla založena v roce 1987 a funguje jako soukromá společnost plně vlastněná svými zaměstnanci.

Pro více informací prosím navštivte naše webové stránky www.huawei.com nebo nás sledujte na:

http://www.linkedin.com/company/Huawei 

http://www.twitter.com/Huawei 

http://www.facebook.com/Huawei 

http://www.youtube.com/Huawei