Twisto spouští ve spolupráci se Smarty.cz a vybranými e-shopy splátky zdarma, na celý nákup a jedním klikem v mobilu

Praha 25. února Twisto, český inovátor ve světě moderního placení, spouští ve spolupráci se Smarty a vybranými e-shopy splátky zdarma. Akci postupně spustí i další obchody z oblasti elektroniky, módy, sportu či potřeb pro domácnost. Zákazníci Twista si mohou bezplatně rozložit jakoukoli platbu nad 3000 korun na tři splátky, a to vše na jedno kliknutí přímo v košíku e-shopu při výběru platby. Nejjednodušší splátkový produkt na trhu, jehož schválení je vyřízeno během 15 vteřin, spustilo Twisto loni v listopadu. Jedná se o další inovativní produkt, který pomůže lépe plánovat rodinné rozpočty.

„Splátky bývají v našich končinách často považovány za špatné a ostudné, ale my věříme, že je zatím nikdo neudělal dobře. V Twistu se snažíme i nadále maximálně zjednodušovat každodenní placení. K tomu patří i větší jednorázové výdaje, které zahrnují nové domácí spotřebiče, elektroniku, oblečení či sportovní vybavení. Zákazníci jednoduše zaplatí nákup ve vybraných e-shopech a nákup si zdarma rozdělí na tři splátky. K tomu stačí, aby měli Twisto účet, splátky díky tomu nemusí řešit s prodejcem ani s žádným poskytovatelem půjček. Bez poplatků, zdlouhavého schvalování a papírování, takříkajíc na lusknutí prstu. A navíc s maximálním důrazem na ochranu soukromí,“ říká Michal Šmída, zakladatel a CEO Twista. 

„Budoucnost, nejen internetového, nakupování je v rychlosti, chytrých a jednoduchých řešeních, což novinka od Twista splňuje. Věříme, že si novou platební metodu oblíbí řada zákazníků, kteří si uvědomují výhody moderních platebních metod, umí dobře nakládat s penězi a řídí své rodinné rozpočty efektivněji,“ doplňuje Rudolf Konečný, provozní ředitel společnosti Smarty CZ, pod kterou spadá mimo jiné e-shop Smarty a síť kamenných prodejen Apple Premium Reseller s názvem iWant.

Twisto i nadále bourá hranice ve světě každodenních výdajů

Twisto spustilo splátky na jedno kliknutí přímo v aplikaci, které lze rozložit na dobu od 3 do 12 měsíců, už loni v listopadu. Většina klientů má stanovený limit pro splátky mezi 10 000 až 20 000 korunami. Službu obvykle využívají při větších jednorázových výdajích, které však neznamenají dlouhodobý zásah do rozpočtu – jedná se například o nákup nového mobilního telefonu, platbu za sportovní vybavení, oblečení nebo potřeb pro domácnost. Nynější spuštění rozsplátkování v košících e-shopů je tak nadstavba celého systému. 

V případě výběru splátek v e-shopu je výsledná cena vždy bez navýšení. U splátek z mobilní aplikace je sazba závislá na hodnotě spláceného zboží a na době, do které si splátky zákazník bude chtít rozložit, a startuje již na 12 %. „Naše akce přináší uživatelům maximální komfort placení při vyšších jednorázových výdajích. Dáváme jim možnost nastavit si splátky přesně tak, jak potřebují. Stačí jenom, aby si v aplikaci vybrali platbu, dobu splácení a nakonec vše potvrdili. Podobně flexibilní produkt na trhu donedávna chyběl, doufám proto, že jeho obliba poroste i nadále,“ dodává Šmída. 

Nejpřehlednější a nejjednodušší splátky – to je, oč tu běží!

A jak to funguje v aplikaci? Zákazník zaplatí Twistem za svůj nákup. Má až 45 dní na to, aby se rozhodl, jestli nákup zaplatí bez navýšení, nebo si jej rozdělí do několika měsíců. Tuto možnost najde v detailu každé platby nad 3000 korun. Pak už si jenom jednoduše nastaví, kolik se mu hodí měsíčně platit. Aplikace mu transparentně spočítá celkové náklady, a pokud je zákazník spokojen, volbu potvrdí.

Uživatel má navíc díky kategorizaci plateb veškeré své finance pod kontrolou. Transakce se automaticky rozdělují do 20 kategorií, které odpovídají různým druhům výdajů – jídlo a pití, móda, domácnost nebo zábava. To je maximálně přesné díky údajům z databáze české společnosti Dateio a lokalizování dat pro Českou republiku. Na jedno kliknutí tak lze vidět cashflow i rok zpětně. 

Více o Twisto

Twisto je platební aplikace spojená s kartou Mastercard, která přináší moderní způsob placení. Díky Twisto účtu mohou uživatelé platit internetové nákupy na jedno kliknutí, složenky a faktury hradit jejich vyfocením v mobilní aplikaci a kdekoli jinde využít k placení Twisto kartu nebo speciální platební náramek. Navíc s nejvýhodnějším kurzem pro platby v zahraničí. Všechny nákupy Twisto agreguje v přehledné mobilní aplikaci a zákazník je pohodlně uhradí najednou na konci měsíce. Více informací na ​www.twisto.cz​