realme X50 Pro 5G, jeden z prvních smartphonů na platformě Snapdragon™ 865, se představil celému světu

Madrid, Španělsko, 24. února 2020 — společnost realme, nejrychleji rostoucí značka chytrých telefonů na světě, představila na předváděcí akci s názvem „Speed of the Future“ svůj první, nejzásadnější smartphone 5G – realme X50 Pro 5G. Tento přístroj je jedním z prvních chytrých telefonů s procesorem Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G a podporou sítí 5G ve dvou režimech. Přístroj rovněž dostal do vínku 64MP čtyřnásobnou kameru Hawk Eye s umělou inteligencí, 32MP dvojitou selfie kameru In-Display s mimořádně širokým záběrem, displej Super AMOLED s obnovovací frekvencí 90 Hz a 65W nabíjení SuperDart Flash Charging. Vzniká tak mimořádně konkurenceschopný, prvotřídní produkt 5G s vynikajícím výkonem.

realme X50 Pro 5G

„Dare to Leap“ s dvojitým režimem sítí 5G a vyšší přizpůsobivostí

Rozsáhlé komerční využití sítí 5G bude oficiálně spuštěno v roce 2020. realme X50 Pro 5G představuje první, vlajkový smartphone společnosti realme pro sítě 5G a nabízí mimořádnou síťovou výbavu – podporu duálního režimu SA/NSA 5G i pokrytí všech hlavních světových sítí 5G, například n1, n3, n41, n78 a n79. Díky tomu je zajištěna plná podpora duálního režimu sítí 5G. 

realme X50 Pro 5G – plná funkcionalita sítí 5G  

Telefon realme X50 Pro 5G si klade za cíl přinést uživatelům lepší možnosti ve sféře sítí 5G. Z tohoto důvodu obsahuje jedinečnou technologii Smart 5G, které umí chytře zjišťovat okolní signál a promyšleně přepínat mezi sítěmi 4G a 5G. A co víc, inteligentní, přizpůsobivá síťová strategie, rezervace síťového pásma a správa napájení účinným způsobem zvyšují výdrž baterie a omezují spotřebu energie o 30 %. Přístroj rovněž podporuje bezdrátovou síť Wi-Fi 6, jež lépe uspokojí náročné uživatele a nabízí delší dosah a vyšší přenosovou rychlost. Kromě toho zvládne současně sítě 5G i duální připojení Wi-Fi, což dále zvyšuje rychlost a stabilitu sítě.

Jeden z prvních smartphonů s procesorem Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G 

Výkon představuje ústřední rys technologie 5G. Telefon realme X50 Pro 5G je založen na platformě Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G a grafickým procesorem Adreno 650. Ve srovnání s platformou Snapdragon™ 855 došlo u výpočetního i grafického procesoru ke zvýšení výkonu o 25 %, neboť obsahuje čip pro umělou inteligenci, jenž je oproti předchozí generaci 2krát rychlejší. Jedná se o jeden z prvních chytrých telefonů s pamětí LPDDR5 DRAM, jejíž rychlost ve srovnání s LPDDR4X vzrostla o 29 % při současném snížení spotřeby o 20 %. Využití technologií UFS 3.0+Turbo Write+HPB zvyšuje rychlost o 80 % a snižuje spotřebu o 20 %. realme X50 Pro 5G je díky vysokému výkonu pravým pionýrem sítí 5G a v nabídce naleznete varianty 8 GB + 128 GB, 8 GB + 256 GB a 12 GB + 256 GB.

realme X50 Pro 5G – mobilní platforma Snapdragon™ 865 5G

Jsme hrdí, že můžeme podpořit společnost realme při uvedení jejich prvního zařízení pro sítě 5G v Evropě, X50 Pro 5G,“ řekl první viceprezident společnosti Qualcomm® a prezident pro oblast EMEA Enrico Salvatori. „Tento milník dokládá úzkou spolupráci mezi oběma společnostmi a těšíme se na další společné úsilí při představování tohoto i jiných zařízení evropským spotřebitelům.“

Aby mohl smartphone realme X50 Pro 5G ještě lépe fungovat, dostal chladicí technologii 5D Stereoscopic Ice Cooling Pro se součástmi pro rozptyl tepla, například chladicí měděnou kapalinovou komoru VC, vícevrstvé grafitové profily a tepelné silikonové podložky. Chladicí měděná kapalinová destička má plochu až 1 821 mm2, což je více než u tradičních chladicích vedení, a zvládne pokrýt celých 100 % hlavních zdrojů tepla. Schopnost rozptylu tepla se zásadním způsobem zlepšila, aby mohl telefon za všech okolností odvádět maximální výkon.

realme X50 Pro 5G – chladicí systém VC

realme X50 Pro 5G s dvoučlánkovou 4200mAh baterií má jako první chytrý telefon zcela novou technologii rychlonabíjení – 65W systém SuperDart zvládne rychlé nabíjení i při zapnutém displeji. Plné nabití baterie trvá pouhých 35 minut, což v současnosti představuje jednu z nejrychlejších nabíjecích technologií v celém odvětví. Všechny varianty jsou vybaveny novou generací adaptérů GaN, které dosahují vyšší výkonové hustoty v menším provedení a s nižší mírou zahřívání. Přístroj realme X50 Pro 5G je však současně kompatibilní s rychlonabíjecími systémy VOOC 4.0 (30 W) a QC / PD (18 W).

realme X50 Pro 5G – 65W nabíjení SuperDart

SuperDart neznamená jen rychlé nabíjení. Pětijádrový čip rovněž zajišťuje dokonalou ochranu adaptéru proti přetížení, ochranu při rychlonabíjení, ochranu rozhraní proti přetížení, ochranu proti nadměrnému proudovému zatížení, přepěťovou ochranu a pojistkovou ochranu baterie, což zvyšuje bezpečnost rychlonabíjení.

Lepší obraz na displeji AMOLED s obnovovací frekvencí 90 Hz

realme X50 Pro 5G přichází s mimořádně velkým, 6,44palcovým displejem Samsung Super AMOLED, jenž má poměr stran 20:9 a poměr obraz-tělo až 92 %. Podporuje formát HDR10+, zaručuje 100% pokrytí barevného prostoru DCI-P3 a obraz je viditelný i na slunci, neboť maximální jas dosahuje hodnoty 1 000 nitů a špičkový kontrastní poměr je 2000000:1. Zcela nový luminiscenční materiál E3 omezuje vyzařování modrého světla o 37,5 % a spotřebu energie o 5 %.

realme X50 Pro 5G obsahuje displej s obnovovací frekvencí 90 Hz a ve srovnání s běžnými displeji v chytrých telefonech se snímkovací frekvence se zvýšila o 50 %. Zároveň má telefon vzorkovací frekvenci 180 Hz, což zvyšuje citlivost dotykového ovládání a zajišťuje bezproblémové hraní her.

realme X50 Pro 5G – 6,44palcový 90Hz displej Super AMOLED

Díky displeji Super AMOLED mohl smartphone realme X50 Pro 5G dostat funkci rozpoznávání otisků prstů v displeji; využívá novou generaci odemykání displeje pomocí snímače otisku prstů Goodix a odemknutí trvá v průměru 0,27 s. Bezpečnost se dále zvyšuje díky přechodu na bílou laserovou projekci v celém spektru, v níž se potkává intenzivní obrazová projekce s výkonným výpočetním jádrem i vestavěnými bezpečnostními filtry. 

Zadní 64MP čtyřnásobná kamera Hawk Eye s mimořádně širokým záběrem a dvojitá přední kamera, pro moderní životní styl technologických nadšenců

Společnost realme je oddaná objevování požadavků mladých lidí. Na zadní straně využívá telefon realme X50 Pro 5G oceňovanou 64MP čtyřnásobnou kameru Hawk Eye s umělou inteligencí, zatímco vpředu má duální kameru a k tomu spoustu nových, stylových funkcí. Přední kamera telefonu realme X50 Pro 5G má velmi široký záběr, hlavní objektiv dostal 32MP snímač Sony IMX616 se světelností f/2.5, zatímco 8MP objektiv má světelnost f/2.2 a zorné pole 105°. Obě kamery podporují pořizování selfie v rozlišení HDR a v režimu Nightscape. Při pořizování videa je k dispozici natáčení v širokoúhlém režimu, stabilizace obrazu UIS, selfie portréty s funkcí beauty-cam a efekt bokeh v reálném čase.

realme X50 Pro 5G – 32MP dvojitá selfie kamera se širokým záběrem

realme X50 Pro 5G obsahuje na zadní straně 64MP čtyřnásobnou kameru Hawk Eye. Hlavní objektiv 64MP kamery má světelnost f/1.8, zachytí mimořádně jemné detaily a může využívat pixelovou technologii Tetracell 4 v 1, v níž kombinuje čtyři sousedící obrazové body do jednoho velkého pixelu o velikosti 1,6 μm. Kromě toho má zcela nový režim Nightscape 3.0 s podporou režimu stativu. Uživatel může také využít nově přidaného režimu „Ultra Nightscape“ k pořizování nádherných snímků i při osvětlení o intenzitě 1 lux. 8MP objektiv s mimořádně širokým záběrem a režimem ultra-makro má obrazový bod o velikosti 1,4 μm; 119° zorné pole s ochranou proti zkreslení snadno zachytí úžasné záběry a 3cm objektiv super-makro zajistí úchvatné snímky z pozoruhodně malé vzdálenosti. 12MP objektiv s funkcí přiblížení nabízí až 20násobný hybridní zoom. Systém filtrování barev zachycuje světlá a tmavá místa a pomocí působivějších textur zlepšuje kvalitu portrétů.

realme X50 Pro 5G – 64MP čtyřnásobná kamera s umělou inteligencí

Zadní kamera chytrého telefonu realme X50 Pro 5G podporuje video v rozlišení 4K a stabilizaci obrazu UIS a UIS Max ultra. V kombinaci s algoritmem využívajícím umělou inteligenci opravuje citlivý gyroskop v reálném čase veškeré pohyby nebo třes rukou. Díky širokému zornému poli je možné obraz oříznout a vzniká kvalitnější stabilizace obrazu s velkým záběrem. Výsledek je srovnatelný s profesionálními sportovními kamerami. Kromě toho je možné v reálném čase využít efekt bokeh, natáčet širokoúhlá videa a využívat mnoho dalších zábavných funkcí.

Rozmanité funkce přinášejí skvělou uživatelskou zkušenost

realme X50 Pro 5G přichází s průlomovým uživatelským rozhraním založeným na systému Android 10, které se drží principů „realistického designu“ a projevuje se autenticitou, neotřelým vzhledem, jednoduchostí a elegancí. Má rovněž plnohodnotnou komunikaci NFC, taktilní lineární motor a další skvělou výbavu, například dvoupásmový modul GPS a dva vynikající reproduktory s certifikací Dolby Atmos a Hi-Res. To vše zlepšuje ve všech ohledech uživatelskou zkušenost.

Excelentní zpracování: Decentní barvy a odolná konstrukce

Vlajkové produkty vycházejí z originálních designérských nápadů. realme X50 Pro 5G se může pochlubit jedinečným stylem, jenž se nese v decentní „mechově zelené“ nebo „červenohnědé“ barvě, které vévodí trendům pro rok 2020. Jedinečné, neokázalé a umírněné barevné provedení dodává majiteli pocit klidu. Inspiruje se neznámým materiálem z hlubokého vesmíru a vyzařuje hloubku kosmických dálav čekajících na odhalení. Právě tak, jako červenohnědý a mechově zelený odstín v přírodě, které lze snadno přehlédnout, jen aby oko diváka o pár chvil později odhalilo jejich skrytou krásu při bližším pohledu.

realme X50 Pro 5G – mechově zelený odstín

Kvůli lepšímu ztvárnění jemných barev se u smartphonu realme X50 Pro 5G využívají speciální barevné filmy od jihokorejské společnosti SKC. Decentní odstín dosahuje niterné, luxusní kvality v průběhu 6fázového zpracování, které zahrnuje nanášení laku, ošetření atd. Celý proces trvá 21 dní.

realme X50 Pro 5G – červenohnědý odstín

Tělo smartphonu obsahuje kovový středový rámeček a povrch obrazovky a zadní kryt jsou vyrobeny ze skla Corning Gorilla Glass 5, upraveného pomocí prostorové technologie tepelného ohýbání. Díky ní je telefon pevnější a odolnější a současně vzniká elegantní zakřivení, které příjemně padne do dlaně. Aby bylo jedinečné sklo příjemné na dotyk, využívá realme X50 Pro 5G prvotřídní průmyslovou technologii AG, která omezuje emisivitu skla z běžných 8 % na méně než 1 %. Vzniká tak pocit jemné, matné textury, která uživateli dopřává hebký dotyk s pocitem pohodlí.

V Evropě bude přístroj oficiálně dostupný v dubnu.

realme X50 Pro 5G – technické údaje

Jako první, vlajkový smartphone značky realme pro sítě 5G obsahuje realme X50 Pro 5G procesor Qualcomm®  Snapdragon™ 865 5G, 65W rychlonabíjení SuperDart, 64MP čtyřnásobnou kameru Hawk Eye s umělou inteligencí, 32MP dvojitou selfie kameru s velkým záběrem a displej Super AMOLED s 90Hz obnovovací frekvencí. Jde o prvotřídní chytrý telefon 5G se špičkovým výkonem. Jako „popularizátor sítí 5G“ a „popularizátor životního stylu technologických nadšenců“ chce společnost realme vytvářet stále elegantnější smartphony, stanout v čele životního stylu mladých spotřebitelů a navrhovat telefony 5G s dalšími překvapivými prvky.

Česká webová stránka realme: 

www.realme.com/cz

Kanály sociálních médií pro ČR a SR:

Facebook: https://www.facebook.com/realmeCZSK/ 

Instagram: https://www.instagram.com/realme.czech/

Oficiální distributor realme pro ČR:

IRD distribuce s.r.o.