Schneider Electric se hlásí k iniciativě Climate Group EV100. Do roku 2030 bude mít plně elektromobilní vozový park

  • Společnost Schneider Electric rozšířila svůj závazek v oblasti uhlíkové neutrality a oznamuje své členství v iniciativě EV100. Do roku 2030 nahradí 14 000 služebních automobilů elektrickými vozidly (EV).
  • Schneider Electric je „trojitým partnerem“ iniciativ The Climate Group EV100, RE100 a EP100 k dosažení uhlíkové neutrality ve vlastním ekosystému do roku 2025 a nulové emisní stopy do roku 2030 

Praha, 4. března 2020 – Společnost Schneider Electric, lídr v oblasti digitální transformace energetiky a automatizace, rozšiřuje svůj závazek pomáhat budovat uhlíkově neutrální svět a oznamuje své členství v iniciativě The Climate Group EV100. Současně spouští projekt Green Fleet, jehož cílem je do roku 2030 nahradit 100 % vozového parku elektrickými vozidly. 

Budoucnost mobility je elektrická: skoková změna je na dosah

Podle studie IPCC  musí do roku 2030 dojít k celosvětovému snížení emisí CO2 o 45 %, abychom zabránili zvýšení globální teploty o více než 1,5 °C. Elektrická mobilita je klíčem k naplnění této budoucnosti spojené s dekarbonizací, decentralizací a digitalizací energie.

Zavádění elektromobility jde však pomaleji, než bychom potřebovali. Schneider Electric chce svým závazkem ukázat, že je možné dosáhnout rychlé změny. Do roku 2030 převede společnost Schneider Electric 14 000 služebních vozidel ve více než 50 zemích na elektrický pohon. Ve stejném časovém horizontu také do svých klíčových kanceláří a továren nainstaluje nabíjecí infrastrukturu pro elektromobily, přičemž „vlajkové“ lokality dostanou inovativní architekturu e-mobility EcoStruxure s technologiemi mikrosítí, správou aktiv a novými systémy energetického řízení.

EV100 je skvělý způsob, jak dosáhnout čistých nulových emisí CO2 do roku 2030

„Zavázali jsem se k nulovým uhlíkovým emisím z vlastní činnosti do roku 2030, a to v souladu s vědecky podloženou klimatickou trajektorií a cílem zabránit zvýšení teploty o více než 1,5 °C. Vstup do iniciativy EV100 je důležitým krokem k dosažení této ambice. Díky tomu budeme moci zapojit tisíce našich zaměstnanců, zákazníků a startupů do procesu inovace. Věříme, že elektřina je budoucností mobility, a chceme ukázat, že její rychlé rozšíření je možné už v horizontu deseti let. Naše jedinečné a komplexní řešení EcoStruxure for eMobility nabízí end-to-end, hladké a škálovatelné dobíjení pro vozové parky firem i veřejná místa, které splňuje i požadavky kybernetické bezpečnosti,“ komentuje Leonid Mukhamedov, výkonný viceprezident pro globální strategii společnosti Schneider Electric. 

Schneider Electric je v současnosti trojnásobným partnerem iniciativ The Climate Group, konkrétně se zapojila do EP100, RE100 a EV100, přičemž k prvním dvěma se přihlásila už v roce 2017.

  • EP100: do roku 2030 zdvojnásobit efektivitu využití energie oproti výchozímu stavu roku 2005, což představuje ambiciózní cíl zdvojnásobit ekonomickou produkci z každé spotřebované jednotky energie; 
  • RE100: do roku 2030 pokrývat 100 % spotřeby elektřiny z obnovitelných zdrojů, s průběžným cílem 80 % do roku 2020. Úspěchy v naplňování tohoto cíle zveřejňuje společnost v dokumentu  Schneider Sustainability Impact (SSI)

„Globální byznys hraje důležitou roli v energetické transformaci. Tím, že se společnost Schneider Electric přihlásila k iniciativám EP100 a RE100 a zařadila inteligentní využívání energie jako jednu z priorit své obchodní strategie, jde příkladem i ostatním,“ uvedla Helen Clarkson, generální ředitelka The Climate Group. „Jsme velmi rádi, že se nyní rozhodla naplnit všechny tři závazky a připojuje se i k naší iniciativě EV100. To dokazuje, že čistší a chytřejší energie a doprava jdou ruku v ruce“.

Pro řadu zaměstnanců je elektromobilita realitou už dnes

Díky vlastním dobíjecím řešením, která jsou dostupná na mnoha místech po celém světě, jsou zaměstnanci Schneider Electric přirozenými „pionýry“ elektromobility. Například v Německu pomohla společnost Schneider Electric transformovat EUREF Campus na modelové centrum nízkoemisních energií a mobility, což umožnilo splnit bezuhlíkový závazek německé vlády FUTURE 2050 o 30 let dříve. 

Kromě toho, že převádí vlastní vozový park na elektrický pohon, pomáhá společnost Schneider Electric i jiným firmám v naplňování stejného cíle. Investuje a stává se partnerem startupů, jako jsou eIQ Mobility, DST nebo Volta. 

O iniciativě EV100 

EV100 je globální iniciativa The Climate Group sdružující pokrokové společnosti, které se zavázaly urychlit přechod na elektrická vozidla (EV) a učinit do roku 2030 elektrickou dopravu „běžným standardem“. Elektromobilita představuje důležité řešení změny klimatu, zároveň omezuje znečištění ovzduší a hluk. Prostřednictvím svých investičních rozhodnutí mohou jít firmy příkladem a ovlivňovat tak miliony zaměstnanců a zákazníků po celém světě. Vstup do EV100 zvyšuje poptávku, podporuje hromadné zavádění a zvyšuje cenovou dostupnost elektromobilů pro každého. The Climate Group se snaží podpořit firmy v zavádění elektromobility a úzce spolupracuje s regionálními partnery Ceres a Japan Climate Leaders Partnership.

Více informací naleznete na TheClimateGroup.org/EV100 

O organizaci The Climate Group 

Posláním The Climate Group je urychlit opatření v oblasti změny klimatu, a tak zamezit globálnímu oteplování o více než 1,5 °C. Spojuje silné sítě byznysu a veřejných organizací, které mění globální trhy a politiku. Zaměřuje se na největší globální příležitosti ke změnám, zavádí škálovatelná inovativní řešení a podporuje ambiciózní cíle a rychlý progres. Mezinárodní nezisková organizace byla založená v roce 2004 a je součástí We Mean Business coalition. Více informací naleznete na TheClimateGroup.org,Twitteru @ClimateGroup a Facebooku @TheClimateGroup. 

O společnosti Schneider Electric 

Schneider Electric je hlavní hráč v oblasti digitální transformace, automatizace a řízení energií. Poskytuje řešení pro domácnosti, budovy, datová centra, infrastrukturu a průmysl. Společnost je zastoupena ve více než stovce zemí a je nezpochybnitelným lídrem ve správě napájení, zejména u zařízení s vysokým napětím, dále v oblasti zabezpečení napájení a automatizačních systémech. Poskytuje integrovaná efektivní řešení, která kombinují energii, automatizaci a software. V rámci svého globálního ekosystému spolupracuje s největší komunitou partnerů, integrátorů a vývojářů. Díky otevřené platformě tak může zajišťovat provozní efektivitu i kontrolu procesů v reálném čase. V Schneider Electric věří, že zodpovědní spolupracovníci i obchodní partneři udržují vysokou kvalitu společnosti. Závazky společnosti Schneider Electric vůči inovacím, rozmanitost a udržitelnost zaručují, že jejich heslo “Life is on” platí vždy a všude. Více na www.se.com

 Zdroje:

Sledujte:

Hashtagy: #LifeIsOn #EcoStruxure #ClimateGroup #EV100 #RE100 #EP100 #EV100   #ClimateAction #ClimateChange