Nový HUAWEI P40 lite přináší dostupnou zábavu pro mladé

Společnost Huawei představila nový model chytrého telefonu HUAWEI P40 lite. Novinka nabízí působivý design, inovativní systém čtyř zadních fotoaparátů, baterii s velkou kapacitou a vylepšený osmijádrový procesor Kirin 810. P40 lite je telefonem pro ty, kdo rádi fotí, natáčejí videa, sdílejí na sociálních sítích a hrají hry. Do prodeje přijde 26. března, v předprodeji bude od 18.3. do 25.3. s dárkem v podobě Huawei Band 4.

Zachyťte více se stylovou quad-camerou s umělou inteligencí

HUAWEI P40 lite je navržen pro mladé a je vybaven systémem čtyř fotoaparátů (quad-camera) originálně uspořádanými na zadním krytu telefonu. Hlavní fotoaparát s rozlišením 48MP podporuje nejnovější technologii Huawei Multi-frame Fusion, která přináší úžasné barvy spojením několika snímků pořízených v rychlém sledu. Ultraširokoúhlý objektiv s rozlišením 8MP nabízí zorné pole 120°, a je tak ideální pro fotografie na šířku, fotografování architektury a také pro skupinové fotografie. Pro ještě lepší detail nabízí makro objektiv zachycení předmětů na vzdálenost pouhých 4 cm. Systém fotoaparátů zahrnuje také objektiv pro efekt bokeh, který spolupracuje s umělou inteligencí a simuluje přirozenou mělkou hloubku ostrosti, čímž posouvá portréty na novou, vyšší úroveň.

Systém quad-camera v HUAWEI P40 lite podporuje režim super night, který umožňuje uživatelům pořizovat skvělé noční fotografie, aniž by museli používat stativ. HUAWEI P40 lite disponuje také výkonným systémem AI Video Editor, díky němuž lze k videím snadno přidat hudbu na pozadí a oříznout záběr. Uživatelé tak snadno a rychle vytvoří obsah pro sociální sítě bez ohledu na to, kde se právě nacházejí.

Výkon a rychlost pro editaci videí i hraní her

Čip Kirin 810 7nm použitý v HUAWEI P40 lite má ve srovnání s osminanometrovými čipy o 50 % vyšší hustotu tranzistoru, a nabízí tak o 20 % nižší spotřebu energie, což přináší vynikající výkon a energetickou účinnost. Společně s plánováním AI na úrovni systému a osazením centrální procesorové jednotky (CPU) s osmi jádry a grafické procesorové jednotky (GPU) Mali-G52 MP6 má Huawei P40 lite silnou výpočetní kapacitu a vynikající zpracování grafických detailů. Novinka podporuje také nejnovější technologii Huawei GPU Turbo, která přináší zkrácení latence dotykové odezvy, a doplňuje tak dlouhý seznamu vylepšení zaměřených na hraní her, mezi které patří i lepší výdrž baterie a vyšší snímková frekvence. HUAWEI P40 lite přináší uživatelům výrazně vylepšený herní zážitek.

Vysokorychlostní paměť RAM o kapacitě 6GB umožňuje dokonale využít potenciál výkonných CPU a GPU, ať už pro spouštění aplikací, editaci videí nebo hraní náročných her. Při hraní her mohou uživatelé přidat do herního rozhraní chatovací box WhatsApp a flexibilně upravovat jeho velikost a polohu. Díky tomu mohou hrát a chatovat současně.

Tento nadupaný smartphone nabízí také vysokokapacitní baterii s kapacitou 4200 mAh. S nabíjením SuperCharge o výkonu 40W představuje P40 lite parťáka, kterému nikdy nedojde dech. Nabíjení je navíc neuvěřitelně rychlé. Na 70 % dobijete za pouhých 30 minut.

Ikonický design a skvělé noční selfie

HUAWEI P40 lite se chlubí špičkovým displejem HUAWEI Punch FullView bez výřezu. Místo výřezu využívá průstřelu pro přední kameru, která je umístěna v levém horním rohu displeje. 6,4palcový displej HUAWEI Punch FullView podporuje rozlišení Full HD+ a široký barevný gamut s vysokým poměrem obrazovky k tělu 90,6 %, což přináší pohlcující zážitek ze sledování.

Přední kamera modelu HUAWEI P40 lite je dodávána se systémem Super Night Selfie 2.0 pro zachycení ohromujících selfie za všech světelných podmínek. Díky pokročilým algoritmům AI fotoaparát optimalizuje objekt i pozadí, aby uživatelům pomohl snímat krásné autoportréty s minimálním úsilím.

Zadní strana HUAWEI P40 lite má ohromující barvy, které jsou zvýrazněny metalickými odlesky na ochranné vrstvě. Zakřivení ze čtyř stran přispívá k celkové kompaktnosti telefonu a umožňuje pohodlné držení. Smartphone využívá inovativní boční tlačítko pro zapnutí a vypnutí se snímačem otisku prstu, které se odemkne rychleji s vyšší mírou úspěšnosti.

Telefon běží na operačním systému Android 10 (HMS) s uživatelským rozhraním EMUI 10 a bude dostupný v barevném provedení Midnight Black (černá), Aurora Blue (modrozelená) a Sakura Pink (růžovomodrá). HUAWEI P40 lite bude k dispozici od 26. března za cenu 6 499 Kč, v předprodeji bude od 18.3. do 25.3. s dárkem v podobě Huawei Band 4.

– – –

Informace o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group
Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. Ve Spojených státech, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. Huawei CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti Huawei a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti Huawei je postavena na více než 32letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.