Bolt spouští rozvoz balíčků s potravinami. Aplikace je nadále dostupná rovněž pro běžné cestující

Přepravní aplikace Bolt pozorně sleduje dynamický vývoj situace týkající se koronavirové nákazy na všech trzích, na kterých působí a jedná dle instrukcí místních autorit. Česká republika v tomto ohledu není výjimkou. Bezpečnost uživatelů i všech ostatních občanů je pro Bolt prioritou.

2019-12-12 16_42_47-Bolt _ Města

Jako součást pomoci obyvatelům Prahy spouštíme 17. 3. 2020 v 10 hod novou kategorii Balíček potravin, která uživatelům Boltu umožní objednat si základní potravinový balíček s dovozem až do domu, to vše v rámci několika minut. Cena za objednání balíčku je 400-500 Kč (dle dostupnosti potravin) a zahrnuje jak balíček trvanlivých balených nebo konzervovaných potravin (chléb, těstoviny, nakládaná rajčata, paštika nebo např. mléko, čaj a nealkoholické pivo a další), tak samotné doručení. V rámci testovacího provozu řidiči disponují několika stovkami těchto balíčků. V případě, že bude o tuto službu mezi uživateli zájem, jsme v Boltu připraveni ji rozšířit tak, aby se dostalo na co nejvíce lidí. Snažíme se v této situaci pomoci, jak jen to je možné.

Dále k dnešnímu dni mohou aplikaci Bolt využívat pouze řidiči, kteří disponují oprávněním řidiče taxislužby. Tito řidiči pak mají výjimku ze zákazu taxislužby, na kterém se usnesla vláda. To Boltu bylo rovněž potvrzeno ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu. Aplikace tak zůstává dostupná pro všechny cestující, aby občané bez automobilu mohli mít možnost přepravy neustále při ruce.

Pro posílení bezpečnosti jsme řidičům doporučili dezinfikovat pravidelně vozy a nosit roušku nebo si zakrýt ústa, podobně jako tomu bude v pražské MHD. Byli bychom rádi, aby stát myslel právě i na řidiče poskytující přepravu osob a ve chvíli, kdy bude mít ochranné prostředky k dispozici, poskytnul je právě i jim. S distribucí nejen pro řidiče rádi pomůžeme.

Obyvatelům Prahy chceme v nesnázích pomoci. Stejně tak jsme naši pomoc při řešení krize nabídli vládě. Kapacity řidičů mohou být do budoucna využity např. k distribuci léků, dezinfekce nebo roušek. Předpokládáme, že situace bude minimálně několik dní či týdnů nadále eskalovat.

O Boltu

Aplikace Bolt, dříve známá jako Taxify, je přední evropská přepravní platforma, která se snaží o to, aby doprava ve městě byla jednodušší, rychlejší a spolehlivější.

Byla založena v roce 2013 Markusem Villigem. Je jednou z nejrychleji rostoucích přepravních platforem v Evropě a Africe. Investovaly do ní firmy jako Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital a spoluzakladatel společnosti TransferWise Taavet Hinrikus.

Bolt má více než 30 milionů uživatelů ve více než 35 zemích po celém světě.

Více informací zjistíte na www.bolt.eu.