Doručování potravin či léků pro potřebné. Web SousedskaPomoc.cz díky 3000 dobrovolníkům sdružuje lidi ochotné pomáhat

AKTUALITA

– vozy poskytlo i BMW a MINI

– Vodafone, Google i O2 nabídli pomoc, web připravuje zelenou linku 

– projekt dostal podporu od rektora Univerzity Karlovy a prostory na univerzitě.

– Města a obce mohou koordinovat činnost dobrovolníků

Praha, 19. března 2020 – Projekt SousedskaPomoc.cz organizuje za pomoci dobrovolníků doručování potravin a léků lidem nejvíc ohroženým koronavirovou infekcí. Jedná se především o staré a nemocné lidi, kteří by v těchto dnech vůbec neměli vycházet z domu. Projekt koordinuje i domácí výrobce roušek, kterými jsou vybaveni všichni naši dobrovolníci. Web dnes registruje více než 3000 dobrovolníků.

Web, jehož autorem je známý vývojář Lukáš Huňka, nabízí přehledné rozhraní, díky kterému se dobrovolníci z regionů mohou koordinovat sami mezi sebou. Registrovat se můžete jako:

– Kurýr s autem, který nakupuje a doručuje potřebným

– Pečovatel, stará se o hladký průběh pomoci, komunikuje s dispečerem

– Dispečer, přiřazuje objednávky kurýrům a dohlíží na včasné doručení

– Švadlena, šije roušky a připravuje je k odběru

SousedskaPomoc.cz vás sama provede celým procesem – zapojit se můžete podle času, který na to máte, a v libovolném městě. Pro každou pozici najdete na webu přehledně požadavky. 

Již v pondělí FIT ČVUT potvrdilo zapojení studentů do projektu Lukáše Huňky a jejich pomoc s vývojem aplikací. V úterý SousedskaPomoc.cz začala distribuovat první roušky prostřednictvím přihlášených kurýrů v 620 městech a obcích. Ve středu projekt dostal podporu od rektora Univerzity Karlovy a prostory na univerzitě.

Web představuje přehlednou a funkční alternativu v řadě jiných projektů. Zaregistrujte se na webu SousedskaPomoc.cz a pomozme si mezi sebou!

Dotazy a nabídku pomoci projektu směřujte na info@SousedskaPomoc.cz