ESET rozšiřuje ochranu firem o Endpoint Antivirus pro Linux

Praha, 23. března 2020 – ESET vydává novou verzi produktu ESET Endpoint Antivirus pro zabezpečení koncových stanic s operačním systémem Linux. Firmy tak mohou udržovat vysoký standard zabezpečení bez ohledu na to, jaký operační systém využívají. Novinka doplňuje rozsáhlou nabídku produktů pro firemní zákazníky, která zahrnuje řešení pro operační systémy MacOS a Windows.

ESET Endpoint Antivirus pro Linux je navržený tak, aby poskytoval pokročilou ochranu před kybernetickými hrozbami, které by mohly ohrozit standardní počítače společnosti. Technologie, kterou program využívá, je založená na vícevrstvé ochraně jednu z nich představuje i vylepšená cloudová reputační a zpětnovazební služba ESET LiveGrid. Řešení v sobě kombinuje rychlost, přesnost a minimální systémové nároky, díky tomu zůstává většina výpočetního výkonu k dispozici pro jiné důležité operace.

„Aktuální verze programu splňuje vysoké standardy a využívá špičkovou ochranu, která je pro jiné operační systémy běžná. Klíčové funkce zahrnují ochranu souborů v reálném čase, efektivnější skenování a zlepšení stability. Navíc je plně kompatibilní s administrátorskými nástroji ESET Security Management Center a Cloud Administrator,“ říká Martin Skýpala, produktový manažer české pobočky společnosti ESET. Dodává, že jde o snadno centrálně spravovatelný software, který lze rychle a jednoduše nasadit.

„Je nezbytné, aby firmy měly možnost zabezpečit všechny koncové stanice napříč různými operačními systémy. Proto také mají všichni uživatelé některého z programů ESET možnost bezplatně přejít na verzi pro Linux, i když toto řešení doposud nevyužívali,“ dodává Skýpala.

Matúš Čipák, produktový manažer ESETu, doplňuje: „Chápeme, že společnosti často fungují na různých platformách a potřebují se zabezpečit před všemi možnými vektory útoků. Jsme hrdí, že můžeme nabídnout špičkové bezpečností řešení, které ochrání všechny hlavní operační systémy. Je čím dál důležitější, aby firmy a jejich data byly chráněné a aby bezpečnostní řešení fungovala bezproblémově. Firmy se tak mohou plně soustředit pouze na své podnikání.“

Více informací o novince najdete na webu www.eset.cz.

O společnosti ESET

Společnost ESET již od roku 1987 vyvíjí bezpečnostní software pro domácí i firemní uživatele. Ten drží rekordní počet ocenění a díky jejím technologiím může více než miliarda uživatelů bezpečně objevovat možnosti internetu. Široké portfolio produktů ESET pokrývá všechny populární platformy včetně mobilních a poskytuje neustálou proaktivní ochranu při minimálních systémových nárocích. ESET se stal první společností, která díky dlouhodobě vysoké úrovni ochrany získala 100 ocenění prestižního magazínu Virus Bulletin VB100. Za těmito úspěchy stojí zejména dlouhodobé investice do vývoje. Jen v České republice nalezneme tři vývojová centra a to v Praze, Jablonci nad Nisou a Brně. Společnost ESET má lokální zastoupení v Praze, celosvětovou centrálu v Bratislavě a disponuje rozsáhlou sítí partnerů ve více než 200 zemích světa.