České Radiokomunikace poskytnou své služby pro usnadnění práce nebo vyučování „na dálku“ pro školy a úřady zdarma

Praha, 24. března 2020 – České Radiokomunikace (CRA) chtějí usnadnit školám vyučování na dálku a úřadům a státním institucím práci na dálku. Poskytnou proto své nástroje pro zpracování a distribuci videoobsahu a pro streaming zdarma, bez jakýchkoliv skrytých poplatků nebo podmínek.

Minimálně do druhé poloviny května budou muset školy zajistit výuku pro své žáky a studenty na dálku. Mnohým pro to chybí patřičné vybavení, případně nemají dostatečnou kapacitu pro uložení a sdílení takového množství online materiálů, jako by potřebovali. 

Stejně tak nejsou na tuto situaci připraveny státní úřady a instituce, které dosud v podobných podmínkách fungovat nemusely. Ti všichni mohou nyní využívat služby a nástroje CRA pro zpracování a distribuci videoobsahu na internet zdarma.

„Uvědomujeme si, jak složitá dnešní situace je. Soukromé firmy jsou obvykle zvyklé fungovat s nástroji práce z domova, vzdáleného připojení, konferenčních hovorů a podobně. To však dosud nikdo ve větší míře nemohl využívat ve školách, na univerzitách nebo státních úřadech a institucích. Ti jsou nyní hozeni do vody a ne všichni jsou dostatečně vybaveni. Proto chceme pomoci a nabídnout možnost využití našich služeb a nástrojů zdarma,“ říká obchodní ředitel CRA Miloš Mastník. „Neklademe žádné podmínky – po skončení mimořádné situace nemusí zůstávat našimi zákazníky ani přejít do placeného režimu. Je to naše forma pomoci v nastalé situaci,“ doplňuje Miloš Mastník.

CRA nabízí možnost živého streamingu lekcí/přednášek, bez ohledu na počet sledujících, zabezpečení přístupu pouze pro definované publikum a poskytnutí playeru pro implementaci do vlastních webových stránek školy. Školy nebo university mohou také využít archiv videosouborů, například pro videa, tutoriály a další materiály, pro která dostanou prostor na úložišti CRA a budou zpracované do formátu dostupného jak na webu, tak i na mobilu. To vše zdarma a bez jakýchkoliv přidaných podmínek.

Tuto nabídku mohou využít kromě škol i státní úřady a instituce, městské a obecní úřady. CRA nabízí k využití i možnost vytvoření archivu zasedání či usnesení, který by byl umístěn na webových stránkách úřadu a nebo streaming živého vysílání na internetu – například v případě nějakého projevu starosty, hejtmana, primátora či jiné osobnosti, pro případ aktuálního sdělení, které je potřeba adresovat veřejnosti.

K využití nabídky mohou zájemci kontaktovat CRA pomocí formuláře na stránce www.cra.cz/cra-media-cloud

České Radiokomunikace a.s. (CRA) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. CRA disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.

Stáhněte si aplikaci CRA, vše o produktech, interaktivně na jednom místě: