HTC Vive Cosmos Elite HMD a External Tracking Faceplate nabídnou upgrade pro stávající uživatele VR i s Half-Life: Alyx v balení

Novinky ocení nejen majitelé HTC Vive Cosmos, kterým umožní využít nejpřesnější systém sledování pohybu na trhu, ale také majitelé původního HTC Vive. Ty potěší luxusní rozlišení, integrovaná sluchátka a revoluční konstrukce.

Praha, 1. dubna 2020 – Společnost HTC dnes oznámila termín zahájení předobjednávek na samostatný headset HTC Vive Cosmos Elite HMD a čelní panel HTC Vive Cosmos External Tracking Faceplate, který doplní standardní verzi HTC Vive Cosmos podporu technologie externího sledování pohybu. Zájemci o upgrade svých VR systémů se navíc mohou těšit také na kód ke stažení největšího herního VR hitu Half-Life: Alyx v balení. Třešničkou na dortu je 6 měsíců předplatného ve službě Viveport Infinity zdarma.

Nejlepší rozlišení pro VR průkopníky

HTC Vive Cosmos Elite HMD umožní majitelům původního HTC Vive doplnit jejich základnové stanice a ovladače o nejmodernější headset se špičkovým rozlišením 2880 x 1700 a LCD zobrazovači, které nechají zapomenout na viditelnou mřížku mezi pixely. Navíc se mohou těšit na integrovaná sluchátka a praktický výklopný design usnadňující přechod mezi realitou a virtuálními světy. Modularita, se kterou budou připraveni na budoucnost, je pak u systému Cosmos samozřejmostí.

HTC Vive Cosmos Elite HMD mohou fanoušci předobjednat již 7.4.2020 na stránkách www.vive.com za cenu 599 €. Standardní prodej bude spuštěn 27.4.2020.

Bohaté příslušenství i špičkový tracking pro Vive Cosmos

Ti, kteří již nyní využívají HTC Vive Cosmos mohou rozšířit jeho možnosti prostřednictvím čelního panelu HTC Vive Cosmos External Tracking Faceplate. S jeho pomocí doplní nejen nejlepší systém sledování pohybu na poli virtuální reality, ale také otevřou portfolio bohatého příslušenství. Kompatibilita jejich headsetu se rozroste o podporu původních Vive ovladačů, ovladačů Valve Index Controller a dokonce i Vive Trackerů. Ty je možné spojit s mnoha doplňky třetích stran, nebo například sledovat pohyb domácího mazlíčka v herním poli. Možnosti jsou neomezené.

HTC Vive Cosmos External Tracking Faceplate bude v prodeji od 15.5.2020 na stránkách www.vive.com.

O systému virtuální reality HTC Vive™

HTC Vive je první komplexní systém virtuální reality vyvinutý ve spolupráci firem HTC a Valve, který je od základu designován pro virtuální realitu v pokojovém měřítku (room-scale VR). Vive přináší, díky nastavitelnému headsetu, dvěma bezdrátovým ovladačům s HD haptickou odezvou a preciznímu snímáním pohybu v rozsahu 360°, ohromující vizuální zážitek a možnost přirozené interakce s virtuálním prostředím. Zároveň systém umožňuje bezdrátové spojení s mobilním telefonem a přenos jeho nejdůležitějších funkcí do virtuální reality, stejně jako propojení s reálným světem pomocí vestavěné kamery. Tyto technologie praktickým způsobem zvyšují bezpečnost a umožňují bezstarostné ponoření do virtuální reality, díky kterému vás virtuální světy zprostředkované systémem HTC Vive pohltí vizuálně, fyzicky i emocionálně. Více informací na www.htcvive.com.