Kaufland nahradí výpadek jarní Sbírky potravin. Daruje 25 tun pomoci!

/Praha, 1. dubna 2020/ Vzhledem k nouzovému stavu a epidemiologické situaci bylo zrušeno jarní kolo Sbírky potravin. Kaufland se však rozhodl podpořit Českou federaci potravinových bank napřímo. Obchodní řetězec daruje přes 25 tun nejdůležitějších trvanlivých potravin – téměř stejné množství, jako v posledním podzimním kole sbírky věnovali jeho zákazníci. Palety hladké mouky, rýže nebo těstovin budou distribuovány v následujících týdnech. 

„Naši zákazníci se vždy rádi účastnili každoroční Sbírky potravin. Z důvodu současné situace byl jarní termín celorepublikové akce zrušen. Rozhodli jsme se výpadek potravinové pomoci  nahradit z vlastních zdrojů,“ prohlásila Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland. Potraviny budou přerozděleny matkám samoživitelkám, organizacím pečující o seniory nebo handicapované a azylovým domům po celé České republice.

Od počátku vyhlášení nouzového stavu v souvislosti s šířením nového typu koronaviru zaznamenávají Potravinové banky ve všech krajích výrazně vyšší poptávku. Z důvodu ztráty příjmů se nyní dostává do krize čím dál více lidí, kteří se obracejí na humanitární a charitativní organizace distribuující potraviny z bank. Společnost Kaufland podporuje Federaci potravinových bank v průběhu celého roku. 

„Jsme velmi vděční za každou podporu v podobě trvanlivých potravin, zejména pokud přichází kontinuálně. Dary z Kauflandu pomohou zvládnout situaci v celé řadě měst a obcí, jejichž obyvatelé jsou nyní v nouzi,“ potvrzuje Veronika Láchová, ředitelka České federace potravinových bank.

V následujících týdnech poputuje z Kauflandu potravinovým bankám celkem 25 tun trvanlivých potravin v podobě cukru, hladké mouky, konzerv, instantních polévek,  rýže, těstovin, trvanlivého mléka nebo oleje. „Potravinové banky podporujeme po celý rok. Kromě účasti v celorepublikových sbírkách darujeme průběžně zboží napříč celým sortimentem. Jen za první čtvrtletí  letošního roku jsme darovali téměř 50 tun potravin,“ upřesnila mluvčí Renata Maierl.

O společnosti Kaufland:

Kaufland Česká republika v.o.s. je součástí německé obchodní skupiny Schwarz. Na český trh vstoupil v roce 1998 a v současné době zde provozuje 134 prodejen, dvě logistická centra a vlastní masozávod. V České republice zaměstnává více než 23 500 lidí. Kaufland působí kromě Česka v dalších sedmi zemích světa: v Německu, na Slovensku, v Polsku, Chorvatsku, Rumunsku, Bulharsku a Moldávii. Celkem provozuje více než 1 300 prodejen, masozávody a logistická či distribuční centra. Zaměstnává více než 150 tisíc lidí.