Slavia v době zavřených hranic. Povinné ručení se slevou za územní platnost ČR

Praha, 1. dubna 2020 – Vzhledem k aktuální situaci ve světě i v České republice v souvislosti s koronavirem, nabízí Slavia pojišťovna svým klientům novinku ve formě navýšené slevy za územní platnost povinného ručení v ČR. Dle nařízení vlády je aktuálně zakázáno vycestovat na území jiného státu. Na základě tohoto nařízení a vzhledem k zřejmě dlouhodobě omezené možnosti našich občanů vycestovat svým vozidlem se Slavia pojišťovna rozhodla poskytnout pro nové zájemce o pojištění zvýhodněné povinné ručení po dobu trvání krizové situace.

Slavia pojišťovna zareagovala na vládní omezení a snížila náklady na autopojištění v rámci územní platnosti. V případě, že se situace ohledně koronaviru změní a česká vláda zruší omezení přeshraničního pohybu osob, bude stačit e-mailem požádat o zrušení této akce a sleva včetně spoluúčasti v zahraničí ze smlouvy bude odebrána. Jak vysvětluje Ladislav Bělina, produktový ředitel Slavia pojišťovny: “Klient následně uhradí pouze doplatek od data odebrání slevy do výročí smlouvy. Nebude tak nucen platit po celou dobu této mimořádné situace povinné ručení pro Evropu, ale až od doby, kdy ho bude moci opět využívat.“ V případě, že klient zapomene, že si toto omezení sjednal, bude po otevření hranic a celkovém zlepšení situace v oblasti cestování formou e-mailu a sms upozorněn ze strany pojišťovny na potřebu zrušení této akce. Bělina doplňuje: „Jedná se o slevu ve výši 15 % z běžné ceny pojistného za provozování vozidla pouze na území České republiky. Pokud klient s takto pojištěným vozidlem vycestuje po zrušení vládních omezení za hranice naší republiky, a stane se, že tam způsobí nehodu, uhradí následně sjednanou spoluúčast ve výši 90 % (max. 100 000 Kč). Naší snahou je nabídnout férovou slevu po dobu trvání krizové situace, ale také předejít jejímu případnému zneužití v budoucnu.“

 Dalším bonusem pro klienty Slavia pojišťovny je i široká nabídka doplňkových připojištění, která byla v současné době rovněž ponechána s územní platností pro Českou republiku. Konkrétně se to týká připojištění střetu se zvěří, odcizení vozidla, živlu, zavazadel a vandalismu. I u těchto připojištění bude klient platit pojistné pouze za územní rozsah ČR.

Všechny tyto produkty lze běžně sjednat online a smlouva vzniká zaplacením pojistného. Není tedy nutné nic podepisovat, ani posílat poštou. Při sjednání havarijního pojištění, lze nafocení vozidla provést prostřednictvím mobilní aplikace Slavia pojišťovna, jejíž součástí je funkce Fotolikvidace© pro případ hlášení pojistné události.

O společnosti:

Slavia pojišťovna staví na dlouholetých zkušenostech, sahajících až do roku 1868. Stabilita a tradice umožnily Slavia pojišťovně stát se silnou společností, která je současně schopna flexibilně reagovat na nové trendy. Široké spektrum jejích pojistných produktů a služeb využívají soukromé osoby i podnikatelé. V případě soukromých osob se jedná zejména o pojištění majetku a odpovědnosti nebo cestovní a úrazové pojištění. Slavia pojišťovna se dlouhodobě zaměřuje na zodpovědné řidiče, kterým v rámci autopojištění dokáže nabídnout mnohá zvýhodnění. Zároveň patří mezi lídry trhu v oblasti pojištění cizinců, unikátní je její pojištění domácích mazlíčků nebo bezkrevní léčby. Firmám nabízí např. pojištění odpovědnosti, aut a přepravy nebo majetková a technická pojištění. Mezi spokojené zákazníky Slavia pojišťovny patří také obce a města. Speciální servis poskytuje personálním agenturám a cestovním kancelářím.

www.slavia-pojistovna.cz