Audio pohádky Nártouna Olina baví děti na Youtube

Přinášíme rodičům další možnost jak zabavit děti na internetu. Tentokrát to nejsou videa Youtuberů, ale audio pohádky Nártouna Olina.

Autoři knihy pro děti „Nártoun Olin vypráví“ plní od pondělí 1. dubna svůj Youtube kanál „Nártoun Olin“ o nové audio pohádky zvířecích příběhů, které samy namluvili jako Páťa & Ráďa. Jde zatím o celkem 19 zhruba čtvrthodinových vyprávění, která budou postupně přidána. Ty autoři Patrik Klán a Radek Šticha připravovali jako součást dalších knížek a zážitků Nártouna Olina, redaktora Pralesních novin.

„Oba máme děti, které jsme už za ty tři týdny karantény potřebovali párkrát zabavit. Což nám připomnělo, že v tomhle by mohl jiným rodičům pomoci i náš Olin,“ popisuje Patrik Klán, proč začali nové příběhy zveřejňovat samostatně, dávno před vydáním druhé knihy. Zkušenosti se žánrem audio pohádek sbírali autoři již při přípravě první knížky pro děti Nártoun Olin vypráví. Tu doprovází právě audiokniha, která kromě příběhů obsahuje dokonce i písničky na téma Olinových příběhů, které plní především humor a určitá ponaučení. Olinovo vyprávění mohou poslouchat i rodiče nebo babičky a společně se s dětmi smát.

Youtube kanál Nártouna Olina toho však pro čas karantény – a nejen jí – nabízí ještě víc. Například video návody na kreslení, včetně kreslení na tabletu, nebo Olinovo hudební album, či jednoduchá výuka angličtiny. Těm, kterým jsou bližší klasické webové stránky mohou navštívit stránky www.nartounolin.cz.

Ač jsou autory příběhů s nártounem Olinem spisovatel Patrik Klán a ilustrátor Radek Šticha, tak první náměty příběhů pocházejí z dětských hlav. „Loni o jarních prázdninách jsme se zase jednou snažili zabavit děti a ponoukali je k tomu, aby vymyslely nějaké příběhy o zvířátkách, které řeknou něco i lidem, ale budou i humorné. Zkrátka takové bajky. Děti to chytlo tak, že jsme se nestačili divit,“ směje se Radek Štícha, když přibližuje, jak vůbec Nártoun Olin vznikl. Od dětských nápadů už byl jen kousek k tomu, aby si tátové řekli, že z nich udělají knížku. „Nártoun Olin vypráví.“

www.nartounolin.cz

Autoři tiskové zprávy: Patrik Klán a Radek Štícha

Název knihy: Nártoun Olin vypráví – lvíček a bobr kámoši jsou

Spisovatel: Patrik Klán

Ilustrátor: Radek Štícha