Mastercard poskytuje dětem, učitelům a rodičům volný přístup ke vzdělávacím kurzům Girls4Tech

Praha, 8. dubna 2020 – Společnost Mastercard prodloužila dostupnost svého vzdělávacího programu Girls4Tech™, zaměřeného na výuku přírodních věd, matematiky a technických oborů. Program je ve formě kreativních vzdělávacích kurzů dostupný online. Jeho účelem je pomoci rodičům a učitelům zaujmout dívky ve věku od osmi do dvanácti let a probudit v nich zájem o technické obory.

Učitelům a rodičům jsou k dispozici jak aktivity vytvořené ve spolupráci se společností Scholastic, partnerem společnosti Mastercard v oblasti vzdělávání, tak také nově spuštěné webové stránky Girls4Tech Connect, kde je možné si jednotlivé lekce stahovat. Děvčata si tak mohou prohlubovat své znalosti technických oborů z pohodlí domova kdekoli na světě.

„Uvědomujeme si, že rodiče a učitelé nyní zažívají v mnoha ohledech složité období, a doufáme, že náš vzdělávací program dokáže posloužit jako zábavný prostředek, jak děti zaujmout, zatímco se musejí učit doma. Věříme, že náš program dokáže v děvčatech zájem o technické obory probudit,“ říká Susan Warner, viceprezidentka společnosti Mastercard pro zapojení komunit a zakladatelka programu Girls4Tech.

Lekce a aktivity vycházejí z vědeckých poznatků a standardů výuky matematiky. S využitím rozsáhlých zkušeností společnosti Mastercard v oblasti platebních technologií a inovací umožňují dětem objevovat možnosti různých technicky zaměřených povolání, například v oblastech odhalování podvodů, zpracování dat nebo vývoje softwaru.

Program Girls4Tech funguje již šest let a za tu dobu se ho zúčastnilo více než 800 000 dívek z 27 zemí na šesti kontinentech. Cílem programu je ke kariérám v technických oborech přilákat co nejvíce děvčat a snížit tak nepoměr mezi oběma pohlavími.

Nové lekce a aktivity přibývají v týdenním intervalu jak na stránkách programu Girls4Tech, tak také na profilech programu na Facebooku a Twitteru. Lekce jsou momentálně k dispozici v angličtině a jsou vytvořeny tak, aby umožňovaly žákům samostatnou práci. Jsou však k dispozici i materiály pro učitele, jež jim mohou pomoci vést lekci online.

O společnosti Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com

Mastercard je technologická společnost s celosvětovou působností v oboru zprostředkování plateb. Zajišťováním bezpečných, jednoduchých, chytrých a snadno dostupných platebních transakcí Mastercard podporuje a propojuje inkluzivní digitální ekonomiku prospěšnou všem, kdekoliv na světě. Inovace a řešení využívající zabezpečených dat a sítí, partnerství a energie společnosti Mastercard pomáhají jednotlivcům, finančním institucím, vládním orgánům i firmám naplňovat beze zbytku jejich potenciál. Firemní kultura společnosti a vše, co Mastercard dělá uvnitř i navenek, se řídí firemním kvocientem slušnosti. Se společností Mastercard je možné se spojit ve více než 210 zemích a oblastech. Mastercard vytváří udržitelný svět, v němž se všem nabízejí možnosti k nezaplacení.