Ondrášovka rozjela pomoc – po celé republice dodává tisíce minerálek a lahví na dezinfekci

Společnost ONDRÁŠOVKA a.s., dvojka na českém trhu minerálních vod, rozjela pomoc pro obce, zdravotnická zařízení, ale i dobrovolníky, kteří se pustili do boje s koronavirem.  Od Karlovarského po Zlínský kraj rozváží tisíce minerálek i tolik potřebných lahví pro skladování a odběr dezinfekce.

Už třetím týdnem vyjíždějí z bran závodů v moravském Ondrášově i západočeské Stráže nad Ohří vozy s pomocí, která dorazila už do pěti krajů od západu na východ.  ONDRÁŠOVKA se rozhodla využít svých kapacit pro pomoc v době koronavirové krize a zásobuje spolupracující instituce a dobrovolníky paletami minerálních vod, limonád, ale i prázdných lahví. „Zní to možná trochu paradoxně, ale i prázdná lahev je dnes velmi žádaným zbožím. Nejrůznější instituce od měst a obcí přes zdravotnická zařízení až po skupinky dobrovolníků je plní dezinfekcí, kterou pak poskytují potřebným. Chtěli jsme přispět i něčím, co je nám skutečně vlastní, a proto pomáháme také udržovat pitný režim našimi výrobky,“ uvedl generální ředitel společnosti ONDRÁŠOVKA Libor Duba. 

Minerálky šly například do Středočeského kraje nebo do olomoucké a znojemské nemocnice. Tisíce lahví na dezinfekci dodala ONDRÁŠOVKA mimo jiné i do nejzasaženějších oblastí u nás – do Uničova a Litovle. Pomoc uvítali zejména ti, kteří jsou v boji s virem „v přední linii“, tedy zaměstnanci zdravotnických zařízení a sociálních služeb. „Dar ONDRÁŠOVKY budeme hned distribuovat mezi zaměstnance. Dnešní dny jsou pro ně velmi náročné, a tak uvítají příjemné osvěžení. Nemluvě o důležitosti udržování pitného režimu pro jejich zdraví,“ říká Petr Bielesz z Fakultní nemocnice Olomouc.

Do koncernu ONDRÁŠOVKY spadá i jiná populární značka minerálních vod, Korunní z Karlovarského kraje. A právě ke karlovarským dobrovolníkům ze skupiny Korona Assistance zamířily z Korunní lahve na dezinfekci. I Korunní ale přispěla svými vlastními výrobky. „Město Nejdek projevilo zájem o naše minerálky. Rádi jsme vyhověli, věřím, že tamním dobrovolníkům, policistům a hasičům přijdou vhod,“ dodává Marketing Manažer Korunní Martina Valešová.

Minerálky Ondrášovka a láhve na dezinfekci putovaly i do Středočeského a Zlínského kraje. „Jsme připraveni pomáhat dál, ale přál bych si, aby tato pomoc byla potřeba čím dál méně a virus se dal konečně na ústup,“ uzavírá Libor Duba.