Canon obdržel ocenění v pěti kategoriích prestižních 2020 TIPA World Awards

Praha – 14. dubna 2020 – Společnost Canon Europe obdržela pět prestižních ocenění od Technical Image Press Association (TIPA). Toto ocenění podtrhuje závazek společnosti Canon být inovátorem napříč celým svým portfoliem, které zahrnuje digitální zrcadlovky, bezzrcadlové i kompaktní fotoaparáty – od prvotřídní zrcadlovky EOS-1DX Mark III až po objektiv RF 85mm F1.2L USM DS.

Ročník 2020 představuje již 26. ročník cen TIPA, kdy asociace ocenila společnost Canon. Letošní ocenění potvrzuje pokračující a bezkonkurenční odbornost společnosti Canon ve fotografickém průmyslu. Ceny TIPA World Awards, reprezentující 26 oborových časopisů ze 14 zemí na pěti kontinentech, patří mezi nejprestižnější ceny pro fotografickou a zobrazovací techniku na světě.

Ceny TIPA byly uděleny následujícím produktům:

  • Nejlepší digitální jednooká zrcadlovka pro pokročilé: Canon EOS 90D
  • Nejlepší profesionální digitální jednooká zrcadlovka: Canon EOS-1DX Mark III
  • Nejlepší teleobjektiv s proměnlivým ohniskem pro bezzrcadlové přístroje: Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM
  • Nejlepší profesionální portrétní objektiv: Canon RF 85mm F1.2L USM / Canon RF 85mm F1.2 L USM DS
  • Nejlepší fotoaparát pro tvorbu video blogů: Canon PowerShot G7 X Mark III

Společnost Canon poskytuje to nejlepší vybavení všem fotografickým nadšencům od úplných začátečníků až po oceňované profesionální fotografy; ať už jde o digitální zrcadlovky, bezzrcadlovky, kompaktní fotoaparáty nebo nejnovější objektivy. V loňském roce plném novinek uvedla společnost Canon produkty, které jsou plné nejnovějších inovací a zároveň splňují mimořádně vysoké standardy spolehlivosti a výkonu. Je to závazek poskytnout fotografům výkonnou a sofistikovanou technologii napříč celým svým portfoliem, co umožnilo společnosti Canon dosáhnout těchto ocenění.

Susie Donaldsonová, marketingová ředitelka ITCG ve společnosti Canon Europe, uvedla: „Jsme potěšeni, že nás asociace TIPA ocenila těmito pěti cenami, které ukazují sílu naší investice do inovování fotoaparátů a optiky. V Canonu stavíme na našem dědictví ve vývoji světových zobrazovacích řešení. Loni jsme zažili fantastický rok plný novinek – produktů, které předznamenávají novou éru fotografie. Toto uznání je důkazem neustálého závazku společnosti Canon poskytovat řešení, která posouvají hranice a podporují fotografy bez ohledu na úroveň jejich dovedností, žánr nebo systém.“

Odborná porota TIPA produktům značky Canon udělila následující ocenění:

NEJLEPŠÍ POKROČILÁ DIGITÁLNÍ JEDNOOKÁ ZRCADLOVKA: Canon EOS 90D

Canon EOS 90D je rychlý, všestranný a impozantní fotoaparát, který osloví uživatele DSLR, který chce mít přístroj vybavený nejnovějšími technologiemi. Nabízí snímač formátu APS-C o vysokém rozlišení 32,5 MPx, automatické ostření se zdvojenými body Dual Pixel AF, sériové snímání rychlostí 10 sn./s a záznam videa v rozlišení 4K/30p. Je to vynikající společník pro fotografické nadšence, kteří se věnují cestovní, rodinné, sportovní nebo krajinné fotografii. Může se pochlubit také velmi kvalitním interním zpracováním snímků ve formátu RAW, dlouhou výdrží na baterie a bezdrátovým připojením přes Wi-Fi a Bluetooth.

NEJLEPŠÍ PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ JEDNOOKÁ ZRCADLOVKA: Canon EOS-1DX Mark III

Vlajková loď značky Canon, EOS-1DX Mark III, je nejvýkonnější digitální zrcadlovka, jakou kdy vyrobila. Přináší revoluční novinky v ostření spolu s rozsáhlými možnostmi záznamu videa na profesionálního úrovni. Zcela nový snímač a systém zpracování obrazu nabízí řadu výhod, včetně rychlé závěrky, rychlého sériového snímání a vysoké kvality záznamu při nízké úrovni osvětlení. Přístroj je vybavený Wi-Fi, Bluetooth a GPS. Připojit k němu lze i volitelný bezdrátový vysílač pro ještě rychlejší přenos.

NEJLEPŠÍ TELEOBJEKTIV S PROMĚNLIVÝM OHNISKEM PRO BEZZRCADLOVÉ PŘÍSTROJE: Canon RF 70-200 mm F2,8L IS USM

Teleobjektiv RF 70-200 mm F2,8L IS USM přináší do rodiny skel Canon RF klasický rozsah delších ohniskových vzdáleností. Objektiv dlouho považovaný za optimální nástroj pro široké spektrum fotografických žánrů a prostředí zdůrazňuje výhody spojení nové konstrukce optických prvků a bezzrcadlového těla. Je lehčí a kratší než jeho protějšek z řady EF. Nabízí vylepšené provozní vlastnosti, je snáze přenosný a s přístrojem tvoří lépe vyvážený celek. Je vybavený stabilizací obrazu až o pět expozičních hodnot a dvěma motory Nano USM, které zajišťují rychlé a tiché automatické ostření.

NEJLEPŠÍ PROFESIONÁLNÍ PORTRÉTNÍ OBJEKTIV: Canon RF 85 mm F1,2 L USM / Canon RF 85 mm F1,2 L USM DS

Portrétní, módní, svatební a eventoví fotografové mají nyní k dispozici klasický portrétní objektiv se špičkovou technikou, který jim pomůže k ještě lepším výsledkům. Objektiv se dodává ve dvou variantách – standardní a DS. Verze DS má na dvou optických členech párou nanesený povlak, který změkčuje hrany v oblastech mimo rovinu zaostření. To umožňuje při nízké hodnotě clony pořizovat mimořádně působivé snímky s příjemným bokehem bez rušivých artefaktů.

NEJLEPŠÍ FOTOAPARÁT PRO TVORBU VIDEO BLOGŮ: Canon PowerShot G7 X Mark III

Canon PowerShot G7 X Mark III je vynikající volba pro ty, kdo natáčí video blogy na mobilním telefonu a chtějí se posunout na vyšší kvalitativní úroveň. Nabízí živé streamování přes služby jako YouTube a možnost pracovat se standardním i vertikálním formátem videa, to vše jednoduše s využitím výklopného dotykového displeje. V terénu i ve studiovém prostředí lze pořizovat záznam ve skutečné kinematografické kvalitě 4K díky snímači typu 1.0, světelnému objektivu a vstupu pro externí mikrofon. Neméně působivé jsou fotografické schopnosti přístroje. Snímač s rozlišením 20,1 MPx ve spolupráci s 4,2x zoomovým objektivem s optickou stabilizací obrazu produkuje mimořádně kvalitní snímky, které lze snímat i sériově rychlostí 20 sn./s. Ideálním doplňkem fotoaparátu PowerShot G7 X Mark III pro videoblogování je stativový grip HG-100TBR, který umožňuje pohodlněji tvořit atraktivní obsah.

Fotografie vítězných produktů společnosti Canon naleznete ZDE.

Další informace o cenách 2020 TIPA World Awards naleznete na stránkách: www.tipa.com/en-en/index.html 

– KONEC –

O společnosti Canon Europe

Canon Europe je dceřiná společnost společnosti Canon Inc., předního světového dodavatele technologií a služeb pro digitální zpracování obrazu a jedné z nejznámějších a nejoblíbenějších značek na světě. Canon Europe působí přibližně ve 120 zemích, zaměstnává okolo 19 000 lidí v celém regionu a přispívá zhruba třetinou ke globálním ročním výnosům společnosti Canon.

Společnost Canon byla založena v roce 1937 a již 80 let patří k nejvýznamnějším výrobcům obrazové techniky. Naší snahou je pomáhat lidem neustále objevovat nové možnosti díky obrazové technice. Inovacemi v oblasti obrazových technologií od kamer přes produkční tiskárny po podnikové poradenství a lékařské technologie Canon obohacuje životy jednotlivců a podporuje podniky.

Rozvíjí pozitivní moc obrazových technologií a služeb. Naši lidé i produkty přispívají ke společenskému prospěchu a snižování dopadu na životní prostředí v duchu naší firemní filozofie Kyosei, což znamená „žít a pracovat společně pro obecné blaho“.

Další informace o společnosti Canon Europe naleznete na stránkách www.canon-europe.com