Philips TV nabízí možnost vyzkoušet si zdarma televizi s Ambilightem

Praha 14. dubna 2020 – Společnost TP Vision, výrobce televizorů Philips, umožní zákazníkům si zdarma ve svých domovech vyzkoušet televizor s technologií Ambilight. Ambilight osvětluje pomocí barevných LED diod prostor za televizorem, opticky tak rozšiřuje obraz na okolní stěny a snižuje únavu očí. Jedná se o konkurenční výhodu značky Philips TV, kterou jiné televizory nemají. Jedním z nečastějších důvodů pro zakoupení televizoru značky Philips je právě Ambilight.

Kdo vyzkoušel Ambilight, nechce již nic jiného

Z průzkumu mezi současnými zákazníky Philips TV vyplývá, že téměř 80 % majitelů televize s Ambilightem by si jako další TV zase rádo koupilo tu s Ambilightem. Protože pouhý popis technologie nebo vystavení modelu v prodejnách není pro potenciální zákazníky, kteří Ambilight zatím neznají, mnohdy dostatečně atraktivní, rozhodla se společnost Philips TV českým zákazníkům nabídnout možnost bezplatně si vyzkoušet televizor u sebe doma. 

Z našeho průzkumu s trochou nadsázky vyplynulo, že existují dva druhy diváků. První skupina, která chce již jen televizor s Ambilightem a ta druhá, která Ambilight zatím nevyzkoušela. Ambilight se nedá popsat, ten je potřeba zažít. A proto jsme se rozhodli, že poskytneme českým zákazníkům příležitost si televizor vyzkoušet v klidu na vlastní oči u sebe doma,“ říká Petr Valoušek, ředitel TP Vision (výrobce televizorů Philips) pro Českou republiku.

Tato speciální prodejní akce trvá do 30. června 2020 a platí pro všechny modelové řady roku 2019 s Ambilightem. Zákazník si v některé z vybraných prodejen zakoupí televizor a pokud s ním nebude spokojený, může ho během 30 dnů bezplatně vrátit buď přímo v prodejně, nebo v případě e-shopu poslat televizor kurýrem. Prodejce mu poté vrátí peníze. 

Akce platí na těchto prodejnách a e-shopech:

  • Alza
  • Ambitv.cz
  • CZC
  • Datart
  • Eberry.cz
  • Elektrospecialista.cz
  • Exasoft
  • Global Elektro
  • Mall
  • Oaza Podebrady
  • Onlineshop.cz
  • Okay
  • Softcom.cz
  • Teshop.cz

Podrobná pravidla akce naleznete na: https://www.philips.cz/c-w/promotions/ambilight-trial.html

O Ambilightu

Ambilight je osvětlení tvořené oddělenými sekcemi LED diod po stranách televizoru. To promítá na zeď za televizorem světlo, které svým zbarvením přesně odpovídá obsahu právě vysílanému na obrazovce. Televize tak doslova prodlouží barevný obraz na okolní stěny. Ambilight byl vynalezen a patentován v roce 2002 a od té doby je Philips TV stále jediná značka, která tuto technologii může používat. 

Nastavení a umístění

Nastavení Ambilightu je individuální záležitostí. TV má několik přednastavených módů, které mění dynamiku osvětlení Ambilightu v závislosti na obsahu na obrazovce. K výběru se nabízí například mód Přirozený, Jasný, Hra, Relaxační nebo Fotbal. K dispozici je i mód, který umožňuje vykreslit národní vlajku některé z 84 zemí. V hudebním režimu se Ambilight nepřizpůsobuje obrazu, ale hudbě, kterou TV právě přehrává. I zde je na výběr několik módů, které různým způsobem mění barvy podle rytmu hudby. Hudební režim je ideální na večírky a setkání s přáteli. Bez ohledu na mód lze také regulovat jas a sytost Ambilightu. 

Stejně tak individuální je umístění televizoru. Každý pokoj má jiné možnosti pro jeho umístění. Pro Ambilight je vzdálenost od zadní stěny ideální kolem 15 cm. Při pověšení na stěnu pomocí VESA držáku by TV neměla být u zdi blíže než 5 cm. Ze zkušeností zákazníků víme, že více než 25cm vzdálenost televize od zadní stěny už je příliš. Ideální je k tomu držák s nastavitelnou vzdáleností od zdi. Protože záleží na vkusu každého diváka. 

Po stranách a nahoře je ideální mít volný prostor, aby mohl Ambilight prodloužit obraz co nejdále. Nicméně to neznamená, že by TV s Ambilightem nenašla své uplatnění ani v obývacích stěnách, kde je rozměr osvětlení menší, ale stejně působivý. Vše je velmi individuální a záleží na zákazníkovi, jak si Ambilight nastaví a přizpůsobí ve svém konkrétním případě. 

Barva stěny pro Ambilight je nejvhodnější bílá matná, nikoli lesklá. Ambilight lze ovšem v nastavení přizpůsobit na různé barvy stěn. 

O společnosti TP Vision

TP Vision Europe B.V. (TP Vision) je společnost registrovaná v Nizozemsku se sídlem v Amsterdamu. Stoprocentním vlastníkem společnosti TP Vision je skupina TPV Technology Limited (TPV), světový lídr ve výrobě monitorů a televizorů. 

Společnost TP Vision je klíčovým hráčem v oblasti spotřební elektroniky zaměřeným na audiovizuální zábavu. TP Vision se zaměřuje na vývoj, výrobu a marketing televizorů Philips v Evropě, Rusku, na Středním Východě, Jižní Americe, Indii a vybraných státech Asie a Tichomoří a na audio produkty po celém světě. V TP Vision spojujeme silnou značku Philips s vlastním produktovým vývojem a tvorbou designu, obchodní strategií a průmyslovými zkušenostmi TPV. Naší vizí je vytvářet produkty, které spotřebitelům poskytnou prvotřídní zvukový i vizuální zážitek.

###

Pro další materiály, fotografie a videa prosím navštivte https://www.tpvision.com/image-library/

Sledujte nás také na sociálních sítích: 

Facebook: https://www.facebook.com/PhilipsTVCzech
Twitter: https://twitter.com/tpvision
YouTube: https://www.youtube.com/TPVisionCorporate 
Instagram: https://instagram.com/philipstvs