Nová iniciativa People + Work Connect pomáhá udržet lidem zaměstnání i během krize COVID-19

Nová globální iniciativa pro zaměstnavatele je založená na analytické platformě Accenture

Jedním z následků celosvětové pandemie COVID-19 je to, že rychle roste nezaměstnanost. Skupina předních společností z různých průmyslových odvětví proto zformovala People + Work Connect – iniciativu, která spojuje zaměstnavatele, kteří hromadně propouštějí nebo mají nevytížené pracovní síly s těmi, kteří pracovníky naléhavě potřebují. Zapojení do iniciativy je pro zúčastněné firmy bezplatné.

Zakladateli iniciativy People + Work Connect byla vedení personálních oddělení (CHROs) ze společností Accenture, Lincoln Financial Group, ServiceNow a Verizon, přičemž Accenture vytvořila platformu pro spolupráci. Od nápadu až po spuštění uplynulo jen pouhých 14 pracovních dní, a hned poté iniciativa přitáhla pozornost mnoha firem. Hned zpočátku se zapojily společnosti jako ADM, Baxter, Blue Apron, Lincoln Financial Group, Marriott, Mondelēz International, Nordstrom, ServiceNow a Walmart. Očekává se, že během příštího týdne zde bude spolupracovat více než 250 společností a platforma brzy přidá i nabídku míst ve veřejném sektoru.

People + Work dokázala rychle škálovat účast jednotlivých společností díky neocenitelné podpoře řady subjektů z akademické i komerční sféry a jejich odhodlání pomáhat lidem vrátit se do práce. B2B platforma nabízí společnostem, které mají předpoklady sdílet zkušenosti a dovednosti svých propuštěných nebo nevyužitých pracovních sil, možnost bezplatně se spojit s těmi, které hledají zaměstnance. Je nadnárodní a mezioborová, aby maximalizovala potenciál rozmístit lidi s podobnými dovednostmi z jednoho odvětví do jiných oborů, v nichž vznikají pracovní místa. Tím se zkrátí složitý a často zdlouhavý cyklus zaměstnávání volných pracovních sil. Platforma založená na analýze údajů sdružuje veřejné a agregované informace o pracovní síle podle kategorií, jako například lokace nebo zkušenosti.

HR lídři, kteří vedou People + Work Connect, se spojili, aby vytvořili společenskou, inkluzivní komunitu, která pomůže lidem rychle znovu pracovat v oblastech, kde se nabízejí nové příležitosti. „Tím, že iniciativa People + Work Connect poskytuje v reálném čase přehled o tom, které společnosti potřebují lidi a kde, zmírňuje ekonomické a společenské dopady epidemie COVID-19 a pomáhá nám měnit život stovek tisíc lidí,“ říká Ellyn Shook, ředitelka personálního oddělení společnosti Accenture.

Pat Wadors, ředitel pro vedení talentů ServiceNow, řekl: „Tato krize způsobila masivní úbytek pracovních míst a lidé potřebují pomoc při hledání práce. Propojením společností, které najímají talentovanou a dostupnou pracovní sílu, technologie skutečně slouží lidem. Můžeme tak rychle pomoci těm, kteří to nejvíce potřebují. “

„Život přináší momenty, na nichž záleží, včetně situací, které jsou kritické. A lidé si pamatují, kdo jim v těžkých dobách pomohl,“ řekla Lisa M. Buckingham, výkonná viceprezidentka Lincoln Financial Group. „Skupinu vrcholových personálních managerů spojilo dohromady nadšení pro jejich práci a odpovědnost k lidem a v tento těžký okamžik nabídli řešení, které přesahuje rámec jejich běžného podnikání.”

„I když impulsem pro vznik iniciativy People + Work Connect byla současná pandemie, očekáváme, že se tento typ spolupráce stane normou,” řekl Christy Pambianchi, výkonný viceprezident a ředitel lidských zdrojů Verizon. „Nyní je čas vytvořit odolnější pracovní sílu – pro dnešek i zítřek.”

Další informace naleznete na adrese : https://peopleworkconnect.accenture.com/welcome

O společnosti Accenture

Accenture je přední globální společnost poskytující široké spektrum profesionálních služeb v oblasti strategií a poradenství, interaktivního marketingu, informačních technologií a outsourcingu s digitální podporou ve všech těchto oblastech. Kombinujeme bezkonkurenční zkušenosti a úzce specializované znalosti ve více než 40 průmyslových odvětvích, a to díky podpoře největší celosvětové sítě Advanced Technology a Intelligent Operations center. Díky práci 505 000 zaměstnanců ve více než 120 zemích přináší Accenture neustále inovace, které pomáhají klientům po celém světě zlepšovat jejich výkon a vytvářet trvalé hodnoty. Navštivte nás na www.accenture.com