Bose přidává hudebním brýlím Frames funkci ovládání hlasitosti pohybem hlavy

Brýle pro poslech hudby Bose Frames umožňují nyní ovládat hlasitost přehrávání pomocí podržení vestavěného tlačítka a jemného pohybu hlavy vpravo či vlevo. Tuto funkci mohou využít všichni noví i stávající uživatelé po aktualizaci softwaru brýlí.

Praha, 20. dubna 2020 – Bose přidává slunečním brýlím pro poslech hudby novou funkci, díky níž mohou uživatelé upravovat hlasitost přehrávání pomocí pohybu hlavy. Dosud bylo možné hlasitost snížit nebo zvýšit pouze na bezdrátově připojeném mobilním telefonu nebo jiném spárovaném přehrávači. Po automatické aktualizaci software stačí nyní podržet tlačítko na brýlích a mírným pohybem hlavy vpravo či vlevo zesilovat, respektive snižovat hlasitost přehrávání. 

Bose Frames – originální způsob poslechu hudby

Frames představují velmi originální prostředek pro individuální poslech hudby. Tyto speciální brýle od legendárního výrobce audiotechniky mají v raménkách vestavěny malé reproduktory úzce směrované k uším uživatele. Díky tomu slyší jejich plnohodnotný a hutný zvuk pouze jejich uživatel a okolí je hudbou „obtěžováno“ pouze okrajově. K telefonu se připojují bezdrátově pomocí Bluetooth a díky vestavěnému mikrofonu fungují také jako handsfree. Na jedno nabití hrají až 3,5 hodiny.

V nabídce jsou dva modely, ženy obvykle volí brýle Bose Frames Rondo se zaoblenými obroučkami a muži Bose Frames Alto v hranatém designu.  

Rozšířená realita s využitím audio brýlí

Kromě toho podporují Bose Frames a některé další audioprodukty Bose také funkci zvukové rozšířené reality. S pomocí vestavěného gyroskopu a GPS modulu v připojeném telefonu poznají brýle nejen lokaci uživatele, ale také směr, kterým se dívá. Při navigování ve městě vám díky tomu do uší řeknou, kde a na jakou stranu máte odbočit. Kromě navigace je pro iPhone, iPad, i Android k dispozici řada dalších aplikací demonstrujících možnosti zvukové rozšířené reality. Výrobce je zároveň otevřen spolupráci s vývojáři dalších inovativních aplikací.

Možnost výběru jiné barvy nebo vložení dioptrických skel

Standardní balení Bose Frames obsahuje tmavá průhledná skla s kvalitními UV filtry. Konstrukce brýlí umožňuje jejich snadnou výměnu za jinou barvu. K modelu Alto jsou dispozici stříbrná zdrcadlová polarizovaná a modrá skla, k brýlím Rondo lze pořídit stříbrná zdrcadlová polarizovaná a modrá skla a rosegold zrcadlová. Lidé používající tradiční dioptrické brýle si mohou nechat svým optikem vyrobit skla na míru.

O společnosti Bose:

Společnost Bose založil v roce 1964 profesor elektrotechniky na Massachusetts Institute of Technology, pan Amar G. Bose. Již první audiosystém Bose přinesl revoluční způsob řešení a revoluci v zážitku reprodukované hudby. Až do dnešní doby je společnost řízena jejími původními principy, kterými jsou investice do dlouhodobého výzkumu s cílem vývoje nových technologických řešení, které přinesou reálný přínos zákazníkům. Kromě audiotechniky vyvíjí a vyrábí Bose také zařízení pro několik dalších průmyslových odvětví. S produkty a patentovanými technologiemi Bose se setkáváme v domácnosti, autě, na cestách i na veřejných prostranstvích.

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.