HP díky svým revolučním zařízením probouzí k životu kreativitu

Ekosystém produktů HP Create zahrnuje první mobilní pracovní stanici obsahující plasty, které by jinak skončily v oceánu.

Praha, 20. dubna 2020 — Společnost HP Inc. představuje svou nejnovější mobilní pracovní stanici Z by HP a portfolio notebooků HP ENVY, které jsou navrženy pro kreativní pracovníky, kteří posouvají hranice možného. Zařízení HP ZBook Studio, HP ZBook Create a HP ENVY 15 představují nejnovější přírůstky do ekosystému HP Create, který byl představen na akci Adobe MAX v roce 2019

Tato řada výkonných počítačů umožňuje všem typům kreativních pracovníků od spotřebitelů přes samospotřebitele (prosumery) až po profesionály zachycovat, vytvářet a realizovat digitální koncepty a nápady, které je možné sdílet, užívat si a používat. K získání výkonu potřebného k práci a k hraní museli v minulosti kreativci volit mezi velkými pracovními stanicemi nebo rozložitými herními zařízeními. HP posouvá hranice technické a tvůrčí kreativity a umožňuje fotografům, vlogerům, grafikům, architektům, filmařům a komukoli dalšímu dosahovat výsledků, které byly dosud považovány za nemožné. 

„Jakkoli se v tomto bezprecedentním období učíme přizpůsobovat novým způsobům práce a studia, jedna věc se nemění – všichni jsme kreativními pracovníky a všichni potřebujeme správné nástroje k tomu, abychom svá díla probudili k životu,“ uvedl Alex Cho, prezident divize Personal Systems společnosti HP. „Ať se jedná o ZBook Studio, nejvýkonnější pracovní stanici ve své velikosti, nebo o zařízení ENVY 15 s chladicím systémem herní třídy, společnost HP poskytuje profesionálním tvůrcům výkon, který potřebují pro svůj další přelomový počin, a komukoli, kdo chce tvořit, dává možnosti potřebné pro realizaci jeho snů.“

Vzhledem k bohaté historii inovací v oblasti PC pro tvůrčí komunitu představuje společnost HP pro další generaci kreativců ideálního technologického partnera. Pro kreativce z generace Z je kreativní proces něčím instinktivním. Potřebují zařízení, které jim pomůže realizovat nápady stejně rychle, jako se objevují a mizí nejnovější memy a trendy. Pro ty, kdo se zabývají tvorbou na profesionální úrovni – od návrhářů přes modelování, programování až po navrhování aplikací, znamenají řešení Z by HP ideální výkonná a kompaktní zařízení pro úkoly náročné na zdroje. Portfolio HP ENVY, včetně nejnovějšího notebooku ENVY 15, je navrženo pro současné spotřebitele a samospotřebitele, kteří pravidelně upravují fotografie a videa nebo vytvářejí grafické návrhy a návrhy webových stránek. 

„Kreativci potřebují mít možnost pracovat odkudkoli,“ říká Bob Pette, viceprezident a generální manažer pro profesionální vizualizaci ze společnosti NVIDIA. „S grafickými kartami NVIDIA Quadro a GeForce RTX a s podporou ovladačů NVIDIA Studio poskytují zařízení ZBook Studio, ZBook Create a ENVY 15 od HP výkon, mobilitu a spolehlivost, kterou kreativní pracovníci požadují.“

Laptopy HP ZBook Studio, ZBook Create a ENVY 15 s grafickými kartami RTX patří do programu RTX Studio společnosti NVIDIA. Umožňují zrychlení pro náročné kreativní úkoly využívající renderování pomocí ray-tracingua umělou inteligenci. Jejich výjimečnou spolehlivost zajišťují ovladače Studio.

Z by HP: Výkon pro vaše průlomová řešení

HP ZBook Studio, nejvýkonnější mobilní pracovní stanice na centimetr krychlový na světě, a HP ZBook Create, nejmenší 15” notebook na světě pro tvorbu a hraní, umožňují uživatelům tvorbu na cestách zcela novým způsobem. V posledních třech letech sice došlo ke 47% růstu v oblasti tenkých a lehkých konfigurací, ale většina zařízení stále není navrhována pro náročné pracovní procesy při používání profesionálních aplikací, grafiky a zachování přesnosti barev. Nejnovější přírůstky v portfoliu Z by HP jsou speciálně navrženy a zcela přepracovány, tak aby vyhovovaly potřebám těch nejkreativnějších aplikací a pracovních procesů a aby nejen dnes, ale i do budoucna zajišťovaly optimální zážitky. 

V roce 2015 udělila Akademie filmového umění a věd za vývoj displeje HP LP2480zx Professional DreamColor cenu za vědu a techniku. Notebooky ZBook Studio a ZBook Create přinášejí tvůrcům vizuálních triků, animátorům a koloristům na celém světě první displej DreamColor s celodenní výdrží baterie v délce 17,5 hod.2 Vestavěný kolorimetr umožňuje automatickou kalibraci, přesnost zajišťují 100% sRGB a Adobe RGB a více než miliarda barev poskytuje možnost plynulejšího stínování a konzistentnějších barevných přechodů. To vše dává tvůrcům možnost odkudkoli přesně prezentovat obsah na monitorech.

HP ZBook Studio a HP ZBook Create:

 

  • Výkon:
  • Kreativní pracovníci mohou navrhovat, upravovat, renderovat a streamovat obsah odkudkoli, nehledíce na složitost pracovního postupu. Mají na výběr grafické karty Quadro® nebo GeForce® a procesory další generace Intel® Core™ a Intel® Xeon®.

 

      • Profesionální kreativci se v současné době chtějí věnovat několika úkolům najednou, zatímco jim projekty běží na pozadí, aniž by zpomalovaly ostatní aplikace. Zařízení ZBook Studio je nejvýkonnější mobilní pracovní stanice pro rendering v přepočtu na centimetr krychlový.7

 

  • Funkce Z Power Slider umožňuje uživateli plnou kontrolu nad typem výkonu a akustikou jednotlivých pracovních procesů. Prediktivní algoritmus inteligentně ovládající ventilátor zároveň reguluje jeho funkci na základě typu práce a aplikací, které tvůrci aktuálně používají.

 

      • S novou výparníkovou komorou a chladičem herní třídy z polymeru z tekutých krystalů je vše navrženo tak, aby uživatelé mohli dosáhnout dle potřeby maximálního výkonu. Na míru aplikovaný pokročilý systém chlazení, založený na titanu, odvádí vzduch od CPU a GPU ve dvojrozměrných proudech, což umožňuje využít až 2,8krát vyšší měrný výkon – to vše v laptopu, jenž je až o 22 % menší.

 

  • Design:
  • ZBook Studio, celosvětově nejvýkonnější mobilní pracovní stanice na centimetr krychlový, a ZBook Create nabízejí obrazovku téměř bez rámečku – se 22% snížením objemu oproti předchozí generaci – spolu s až 17,5hodinovou výdrží baterie2 v odlehčeném hliníkovém šasi, díky čemuž kreativní pracovníci získají notebook s barevnou přesností a celodenní výdrží baterie.
  • Z Command Keyboard je určena konkrétně pro kreativní pracovníky a umožňuje jim plynule přejít z jiných zařízení s obdobným rozvržením klávesových zkratek na klávesnici a využít ultratiché klávesy při bezchybném kreativním procesu bez přerušování.

 

      • Celosvětově nejlepší zážitek z poslechu tohoto 15,6” notebooku, určeného pro kreativní práci i hry, poskytuje bohatý zvuk se 150Hz basovým filtrem a reproduktory vyladěné od Bang & Olufsen , díky nimž budou uživatelé obklopeni bohatou škálou zvuků. Tyto reproduktory patří k nejvýkonnějším a mají nejvyšší úroveň basů ze všech notebooků HP.

 

  • Udržitelnost:
  • K výrobě této mobilní pracovní stanice byly celosvětově poprvé použity plasty, které by jinak skončily v oceánu.1 Její vysoce recyklovatelné hliníkové šasi zajišťuje pětkrát lepší odolnost proti poškrábání než šasi z barvených uhlíkových vláken a nadto splňuje požadavky testování dle normy MIL-STD-810G.

 

 

Pečlivě sestaven s výjimečným výkonem v transformativní velikosti. Toto elegantní zařízení ještě nikdy neskrývalo takový výkon. Důsledně otestován. Důmyslně vytvořen. Dejte průchod svému špičkovému tvůrčímu talentu s naší špičkovou technologií, která je novým milníkem ve vývoji mobilních pracovních stanic.

HP ENVY: Výkon pro realizaci vašich nápadů

HP ENVY 15

 

  • Design:

 

    • Minimalistický přístup prostupuje celé toto poutavé zařízení se sofistikovaným hliníkovým šasi a brilantním designem, přičemž jde o první zařízení ENVY se skleněnou vrstvou na touchpadu, zajišťující hladké ovládání.
    • Všechna letos představená nová zařízení HP ENVY jsou vybavena univerzální klávesnicí, která obsahuje snadno dostupná tlačítka napájení, závěrky fotoaparátu, ztlumení mikrofonu, čtečky otisků prstů a příkazového centra HP.
  • Create:
    • Kreativní pracovníci vyžadují zařízení s ohromujícím zobrazením a vysokým výkonem – a toto vše jim spolu s dlouhou výdrží baterie a konektivitou nový ENVY 15 nabízí. 
    • Díky obrazovce OLED s rozlišením 4K s certifikací VESA DisplayHDR™ True Black dosahují digitální výtvory nové úrovně detailu a realismu. Má 100% DCI-P3 široký barevný gamut a kontrastní poměr 100 000:1 s jasem 400 nitů. Každá obrazovka s rozlišením 4K je barevně kalibrována, aby splňovala standard Delta E <2 a zajišťovala díky tomu konzistentní a přesné barvy. Dotyková obrazovka posouvá efektivitu práce na novou úroveň a přináší rychlou odezvu a pohodlné ovládání.
    • HP QuickDrop – exkluzivně k dispozici na novém ENVY 15 – hladce přenáší digitální výtvory, dokumenty, poznámky, webové stránky, adresy apod. mezi různými zařízeními – PC, iPhone, Android či tablet.
  • Výkon:
    • Rychlé, bezproblémové přehrávání a plynulý multitasking je hračkou díky procesoru Intel® Core™ i9 (řady H) až 10. generace, grafické kartě až NVIDIA® GeForce® RTX 2060 s designem Max-Q a až 32 GB paměti DDR4.
    • ENVY 15 je první zařízení řady HP ENVY, které nabízí chladicí systém herní třídy – výparníkovou komoru a dva 12V ventilátory. V porovnání s tradičním designem tepelné trubice (heat pipe) nabízí řešení výparníkové komory HP při intenzivním zatížení o 33 % větší výkon procesoru.
    • Zařízení také obsahuje funkci HP Dynamic Power, pomocí níž dochází k inteligentní alokaci výkonu mezi CPU a GPU, a IR teplotní senzor, který podporuje Performance Control k úplnému využití teplotní kapacity.
    • Bleskově rychlé ukládání a konektivita s až 2 TB PCIe SSD a RAID 0 (2xSSD), třikrát rychlejší konektivita při přenosu souborů přes Wi-Fi 6 oproti Wi-Fi 5 a Bluetooth 5.
    • Tvořte, kdykoli a kdekoli máte náladu, s až 16,5hodinovou výdrží baterie2 – a zařízení opět rychle nabíjejte pomocí HP Fast Charge, nabízející 50% nabití během 45 minut.
Díky procesoru Intel® Core™ i9 až 10. generace s 8 jádry a 16 vlákny12 a grafické kartě NVIDIA® GeForce® RTX 2060 s designem Max-Q13 nabízí HP ENVY 15 chladicí systém herní třídy s výparníkovou komorou, zajišťující při intenzivním zatížení až o 33 % vyšší výkon procesoru v porovnání s tradičním designem tepelné trubice (heat pipe).

Portfolio HP ENVY:

HP ENVY je k dispozici jako součást nejnovějšího portfolia určeného kreativním pracovníkům, vyžadujícím všestrannost a mobilitu. Patří sem:

 

  • HP ENVY 13: S 88% poměrem obrazovky k tělu,3 procesorem Intel® Core™ až 10. generace a volitelnou grafickou kartou NVIDIA® GeForce® MX350, s až 19,5hodinovou výdrží baterie2 a rychlou konektivitou přes Wi-Fi 615 jde o výkonné zařízení pro kreativní pracovníky s 13palcovým displejem uloženým v těle o velikosti dřívějších 11palcových modelů.

 

    • HP ENVY x360 13: Tento nádherný konvertibilní počítač má vynikající vzhled i funkčnost a nabízí 88% poměr obrazovky k tělu,3 mobilní procesory série AMD Ryzen™ 4000 s grafickou kartou Radeon™, s až 17,5hodinovou výdrží baterie, rychlou konektivitou přes Wi-Fi 5 a Bluetooth 5.0.

 

  • HP ENVY x360 15: S až 88% poměrem obrazovky k tělu,3 procesory Intel® Core™ až 10. generace, volitelnou grafickou kartou NVIDIA® GeForce® MX350 či mobilními procesory série AMD Ryzen™ 4000 s grafickou kartou Radeon™ Graphics, s až 18,5hodinovou výdrží baterie,2 volitelným displejem AMOLED s rozlišením 4K, rychlou konektivitou přes Wi-Fi 615 a Bluetooth 5.0.

 

  • HP ENVY 17: S 86% poměrem obrazovky k tělu,3 procesorem Intel® Core™ až 10. generace, grafickou kartou NVIDIA® GeForce® MX330, s až 11hodinovou výdrží baterie,2 volitelným displejem UHD s rozlišením 4K, rychlou konektivitou přes Wi-Fi 615 a Bluetooth 5.0. Zařízení má tloušťku pouhých 19,9 mm a bude dostupné i ve variantě s FHD Touch displejem. 

Dostupnost:

 

  • Mobilní pracovní stanice HP ZBook Studio a HP ZBook Create budou v České republice v prodeji od září. Ceny budou ohlášeny později.
  • HP ENVY 15 bude v České republice v prodeji od 16. června. Ceny budou ohlášeny později.
  • HP ENVY 13 bude v České republice v prodeji od 15. května za ceny od 24 990 Kč.
  • HP ENVY 17 bude v České republice v prodeji od května za ceny od 24 990 Kč.
  • HP ENVY x360 13 bude v České republice v prodeji od 15. května za ceny od 21 990 Kč.
  • HP ENVY x360 15 bude v České republice v prodeji od 20. května za ceny od 22 990 Kč.

 

O společnosti HP

Společnost HP Inc. (NYSE: HPQ) vytváří technologie, které usnadňují život lidem po celém světě. Prostřednictvím našeho portfolia osobních počítačů, tiskáren a řešení pro 3D tisk vytváříme zážitky, které ohromí. Více informací o HP Inc. naleznete na  http://www.hp.com.

Tagged