Balíkový přepravce GLS nadále zajišťuje přepravu balíků napříč Evropou a Severní Amerikou

V době koronavirové krize hrají poskytovatelé balíkových služeb klíčovou roli při zajišťování základních logistických služeb umožňujících tok zboží. GLS pokračuje v poskytování balíkových přepravních služeb ve všech zemích, kde působí, a nadále během tohoto kritického období spojuje lidi v Evropě a Severní Americe.

„Jako poskytovatel balíkových služeb pomáháme lidem napříč Evropou a Severní Amerikou s nepřerušenou dodávkou zboží. Současné uzavření hranic v Evropě se vztahuje pouze na pohyb osob s cílem omezit šíření pandemie. Volný pohyb zboží v Evropě není ovlivněn, i když zvýšené kontroly na hranicích mohou vést k prodloužení přepravních časů,“ vysvětluje Saadi Al-Soudani, generální ředitel GLS International.

Všechny národní pobočky GLS i v nejpostiženějších zemích nadále doručují balíky. Pouze některé oblasti s konkrétními poštovními směrovacími čísly mohou být na základě rozhodnutí místních úřadů nedostupné. GLS na svých webových stránkách dennodenně aktualizuje jejich seznam. 

„Zřídili jsme krizové týmy na národní a mezinárodní úrovni a s jejich pomocí neustále přizpůsobujeme naše mezinárodní přepravní trasy aktuálním podmínkám v jednotlivých zemích a situaci na hranicích,“ uvedl Al-Soudani. „Mezinárodní služby jsou dostupné napříč celou naší evropskou sítí a naše dálkové linky stále jezdí stabilně,“ dodává Saadi Al-Soudani.

Vzhledem k tomu, že je mnoho firem momentálně uzavřeno, žádá GLS odesílatele balíků na firemní adresy, aby předem zkontrolovali, zda bude možné na danou adresu balík doručit. V opačném případě bude zásilka bude vrácena zpět odesílateli.

Bezkontaktní doručení pro maximální bezpečí

Společnost GLS zavedla opatření na ochranu zdraví svých zaměstnanců, přepravních partnerů a příjemců balíků. Mezi tato opatření ve všech zemích patří zejména bezkontaktní doručení balíku příjemci. Více informací o přijatých opatřeních v České republice je k dispozici zde: https://gls-group.eu/CZ/cs/koronavirus-informace.

Skupina GLS

Skupina GLS zajišťuje spolehlivé, vysoce kvalitní služby přepravy balíků pro více než 200 000 zákazníků doplněné logistickými a expresními službami. „Lídr kvality v evropské balíkové přepravě”, to je hlavní motto GLS. Prostřednictvím vlastních a partnerských společností zahrnuje skupina GLS 45 zemí a je globálně propojena smluvními dohodami. Díky své pozemní síti je GLS jedním z předních poskytovatelů balíkových služeb v Evropě. Skupina také působí prostřednictvím vlastních dceřiných společností v Kanadě a na západním pobřeží USA. GLS má k dispozici kolem 70 centrálních a regionálních třídících středisek a více než 1 400 dep. Na silnicích denně operuje asi 26 000 doručovacích dodávek a zhruba 3 500 nákladních vozidel. GLS zaměstnává přibližně 19 000 lidí. Ve finančním roce 2018/19 GLS dosáhla obratu 3,3 miliardy eur a přepravila 634 milionů balíků.

Více informací na: www.gls-group.eu