Technologie Fluidmesh obohatí nabídku bezdrátových řešení společnosti Cisco pro průmyslový internet věcí

Přinese bezztrátové přenosy u rychle se pohybujících zařízení

Praha, 30. dubna – Společnost Cisco oznámila, že hodlá převzít soukromou společnost Fluidmesh Networks, předního poskytovatele řešení páteřních bezdrátových sítí. Špičková technologie Fluidmesh zajišťuje spolehlivé a odolné bezdrátové připojení pro kriticky důležité aplikace, jako jsou vysokorychlostní železnice, hromadná doprava, rozsáhlá logistická centra, (jako např. přístavy), nebo městská prostředí, kde mohou nastávat problémy se sílou signálu. Produkty Fluidmesh lze rychle implementovat a konfigurovat a pro zákazníky představují nákladově efektivní řešení s nízkými nároky na údržbu.


Fluidmesh rozšíří nabídku bezdrátových řešení společnosti Cisco pro mobilní průmyslové aplikace v prostředích, kde je naprosto nezbytné spolehlivé páteřní připojení. „Společnost Cisco dodává jedny z nejbezpečnějších a nejspolehlivějších síťových technologií, jaké jsou dnes na trhu k dispozici,“ říká Liz Centoni, viceprezidentka a generální ředitelka pro cloud, výpočetní systémy a IoT ve společnosti Cisco, a dodává: „Bezdrátové technologie hrají stále důležitější roli v IoT strategiích všech podniků. Spolehlivá bezdrátová konektivita je pro provoz průmyslových IoT prostředí klíčová. Platí to pro výrobu, doly, železniční přepravu nebo přístavy, kde bezdrátové technologie automatizují provoz, což se projevuje zvýšením bezpečnosti a snížením nákladů. Akvizice společnosti Fluidmesh rozšíří nabídku Cisco v tomto segmentu o špičkové technologie, které zajišťují bezztrátové datové přenosy při rychlostech nad 300 km/h.“

Akvizice podpoří obchodní rozvoj společnosti Cisco v oblasti průmyslového internetu věcí, posílí její vedoucí pozici v oblasti průmyslových bezdrátových sítí a rozšíří její nabídku o aplikace, kde je naprosto nezbytné spolehlivé páteřní připojení. Technologie Fluidmesh je určená k bezztrátovým datovým přenosům v prostředích, kde se připojená zařízení pohybují vysokou rychlostí. Zákazníci dnes využívají spolehlivé bezdrátové technologie Fluidmesh v železniční přepravě, dolech, přístavech a ve veřejné dopravě ke zvýšení produktivity, posílení bezpečnosti a zlepšení zákaznické zkušenosti.

Tým Fluidmesh se stane součástí divize IoT společnosti Cisco. Uzavření transakce se očekává ve čtvrtém čtvrtletí fiskálního roku 2020 společnosti Cisco za předpokladu, že budou splněny dohodnuté podmínky a příslušné regulatorní orgány akvizici schválí.

Další zdroje:

  • Veškeré tiskové zprávy společnosti Cisco můžete sledovat na Facebooku a LinkedInu pod hashtagem #CiscoCZPress.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým technologickým lídrem, který již od roku 1984 pomáhá tomu, aby fungoval internet. Naši zaměstnanci, produkty a partneři pomáhají lidem navazovat bezpečná spojení a již dnes využívat digitální příležitosti zítřka. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.