Direct Parcel Distribution drží mimořádnou kvalitu doručování i přes třetinový nárůst objemu zásilek

Společnosti Direct Parcel Distribution, přednímu přepravci v České republice i v Evropě, se nadále daří doručovat s vysokou spolehlivostí i přes 33% meziroční nárůst objemu zásilek a nezbytným preventivním krokům proti šíření koronaviru. Díky pružně zavedeným opatřením a nasazení kurýrů i všech zaměstnanců se v dubnu podařilo doručit 98,6 % zásilek do druhého dne.

2019-10-17 12_54_21-Přepravní společnost - přeprava zboží a zásilek _ DPD CZ

České domácnosti od března přesunuly své nákupy z kamenných obchodů na internet, což se promítlo také do počtu přepravovaných zásilek nejen v oblasti B2C, ale také zásadně vzrostl objem zásilek do zahraničí. DPD tak letošní duben přepravila dokonce o 49 % exportních zásilek více ve srovnání s dubnem 2019 a patří tak mezi jednoho z mála přepravců, který tento neplánovaný skokový nárůst zvládl bez výrazných komplikací. Společnost i přes přijatá preventivní opatření nadále udržuje vysokou kvalitu svých služeb, a to především díky vysokému nasazení všech zaměstnanců, zejména pracovníků na depech a kurýrů, kteří se denně dostávají do kontaktu se zákazníky. 

DPD zavedla řadu bezpečnostních opatření jak v provozu, tak v rámci doručování zásilek, které je možné převzít bez podpisu příjemce a platba dobírky je preferována kartou. K eliminaci virů, se pravidelně dezinfikují depa pomocí ozonových generátorů. Zaměstnanci na depech i kurýři mají k dispozici nejen dostatek dezinfekčních prostředků, roušek i rukavic, ale společnost také v dubnu zajistila více jak 2000 balení vitamínových doplňků. 2x týdně pak každý v provozu obdržel svačinový balíček na posilněnou jako v předvánoční sezóně. 

I přes současná vládní opatření stále zůstává v provozu většina výdejních míst Pick-Up. Zákazníci si zde mohou své zásilky vyzvedávat formou bezkontaktního doručování. Vzhledem k očekávanému uvolnění stávajících opatření se bude počet výdejních míst nadále zvyšovat.

V souvislosti s aktuální situací a opatřeními evidujeme výraznou změnu v nákupním chování obyvatelstva. Lidé začali více objednávat přes e-shopy a využívat internetové služby, zásadně nám proto vzrostl objem B2C zásilek,” uvádí Miloš Malaník, generální ředitel a jednatel Direct Parcel Distribution. Touto cestou bych rád poděkoval celému týmu, který se novým podmínkám dokázal rychle přizpůsobit a současné nastavení zvládá skvěle,” dodává. 

DPD se také aktivně zapojila do boje s Covid-19, tím co umí nejlépe. Například v dubnu zdarma rozvezla 3000 zásilek s obličejovými štíty od firmy Prusa Research, které tolik potřebují lékaři, zdravotníci a všichni další v první linii.

O DPD

Společnost Direct Parcel Distribution je součástí skupiny DPDgroup, největšího mezinárodního silničního přepravce v Evropě. Se svými 1500 kurýry a 1250 výdejními místy Pickup je DPD předním doručovatelem v České republice. Jako jediný přepravce na trhu nabízí službu Predict – zákazník předem ví, kdy mu bude zásilka doručena, a to na 1 hodinu přesně. Zároveň si v aplikaci DPD Kurýr může změnit čas nebo místo doručení podle svých preferencí. Jako součást DPDgroup využívá DPD přes 42 000 výdejních míst Pickup napříč celou Evropou a doručuje do 230 zemí světa. DPDgroup je zcela CO2e neutrální společnost. Svou uhlíkovou stopu při doručování zásilek a provozu dep soustavně snižuje a veškeré své emise plně kompenzuje prostřednictvím nejrůznějších ekologických projektů, které jsou součástí strategie DrivingChange.