Poradenské centrum živnostníkům a podnikatelům na osmičce

Praha 8 otevře od středy 6.5. v KD Ládví Poradenské centrum živnostníků a podnikatelů na osmičce. „Aby současná situace nebyla likvidační zejména pro malé a střední podnikatele a živnostníky, kteří nemohou vykonávat svoji činnost, ale musí dostát pravidelným platbám, snaží se jim městská část Praha 8 pomoci,“ vysvětluje autor nápadu zastupitel hlavního města Prahy Radomír Nepil.

Poradna pro živnostníky a podnikatele bude provozována ve spolupráci s poradenskou společností Grant Thornton. Otevírací doba bude od pondělí do pátku od 9 – 13 hod. Je nutné se vždy objednat předem buď na tel. čísle 607 099 199 nebo emailem: praha8@grantthornton.eu.

Zájemci tu najdou pomoc v těchto oblastech:

  • poradenství v oblasti podpory záruk Českomoravské záruční a rozvojové banky – projekty COVID
  • poradenství o možnostech, jak získat a využít různé formy podpory
  • pomoc s podáním žádostí o státní podporu
  • pomoc s podáním žádostí o podporu soukromých institucí (banky, pojišťovny)

„Bezplatné poradenství, které bude poskytovat MČ Praha 8 pomůže podnikatelům se zorientovat a správně podat žádosti o různé typy státních podpor. Vlada už avizovala spuštění programu COVID III, který umožní čerpat státem zaručené úvěry u bank v objemu 500 miliard korun. Myslím, že u toho ale nemůžeme skončit. Pomoc musí být mnohem masivnější. Jak od vlády, tak od vedení Prahy.“ dodává zastupitel Nepil.

„Víme, že se živnostníci a podnikatelé dostali do nelehké situace. Naší snahou je proto jim pomoci znovu nastartovat svou činnost a získat zpět své zákazníky a najít i nové. Proto jsme odložili nájemné z nebytových prostor, nabídli bezplatnou řádkovou inzerci v časopisu Osmička a nyní přicházíme s důležitým poradenstvím. Kvalitní život je totiž tam, kde jsou kvalitní služby. A my věříme, že Praha 8 takovým místem byla a i nadále bude,“ uzavírá starosta Prahy 8 Ondřej Gros.