Country Life: nárůst objednávek na e-shopu prověřil naše IT systémy, které se osvědčily

Nenačovice, 6. 5. 2020 – Během mimořádných opatření se celkově zvýšil zájem o nákup biopotravin přes e-shop firmy Country Life o 300 %, přičemž v některých dnech bylo navýšení poptávky až o 500 %.

„Samozřejmě se jednalo o náraz, který si vyžádal čtyřnásobné navýšení počtu zaměstnanců e-shopu i některé stavební úpravy, ale díky připravenosti a robustnosti systému se nám velmi rychle podařilo situaci zvládnout, takže zboží dodáváme ve standardních doručovacích lhůtách,“ řekl Samuel Müller, ředitel IT.

Největší zájem v období omezeného pohybu zákazníci projevovali o pětikilová takzvaná gastrobalení obilovin a luštěnin. Ale samozřejmě významný nárůst nastal ve všech položkách, včetně ekodrogerie. Zde byl opět největší zájem o velká balení, většinou pětilitrová.

„Tím, že Country Life je nejen lídrem na trhu bio a zdravé výživy, ale zároveň vlastně IT firma s velkým důrazem na e-commerce, zvýšená poptávka pro nás neznamenala významný technologický problém. Jinak řečeno, situaci zvládáme nikoliv za cenu enormního krátkodobého vypětí za hranici možností, ale fungujeme v dlouhodobě udržitelném režimu,” dodal Samuel Müller.

Country Life je největší český velkoobchod s bioprodukty a zdravou výživou a zároveň i provozovatel veganských restaurací a bister. Ty byly během mimořádných opatření uzavřeny, ale od 4. května se vrací do omezeného provozu – zatím formou tzv. výdejních okének s baleným jídlem „přes ulici“. 

Dlouhodobým zvládnutím nebývalého nárůstu objednávek firma potvrdila oprávněnost zisku 2. místa v prestižní soutěži WebTop100 v kategorii e-shop z listopadu 2019.