EETerminátor: Den vyúčtování 2020 atakuje 2 miliony zhlédnutí

Nový virální projekt z produkce společnosti FILMAGIX, autorské dvojice Orsava & Lovecká, překonal za pouhých 36 hodin od svého zveřejnění milion zhlédnutí a nyní již útočí na 2 miliony. Nejvyšších čísel video zatím dosahuje na sociální síti Facebook, kde má přes milion zhlédnutí a 25 tisíc sdílení. Následuje YouTube, kde celková zhlédnutí převyšují 260 tisíc a Instgram s více než tisícem zhlédnutí. Autorská dvojice se zároveň podělila o příběh z natáčení, kdy málem zasahovala i policie.

“Virálnost našeho videa nás příjemně překvapila hned po jeho zveřejnění. Za pouhé čtyři hodiny už video na Facebooku sdílelo více než 4 tisíce lidí a mělo přes 200 tisíc zhlédnutí. Rovněž nás opravdu těší reakce veřejnosti, kteřá v komentářích nešetří superlativy a dokonce nám velmi často píší, že jde zatím o nás nejpovedenější projekt,” uvádí Michal Orsava a Michaela Lovecká.

Příspěvek na Facebooku už vidělo přes 1,8 milionu lidí z České republiky. Video má na Facebooku přes milion zhlédnutí, 25 tisíc sdílení a přes 11 tisíc reakcí. Nejčastěji je zobrazován muži (71 %) a největší část publika pochází z Prahy a Jihomoravského kraje. Video má největší zásah u generace mezi 25 a 34 lety.

Celý projekt zabral více než tři čtvrtě roku. Po devět měsíců autoři pečlivě vybírali scény z filmů a z vystoupení politických představitelů tak, aby do příběhu zapadli. S trpělivostí a pečlivostí hodináře jednotlivé postavy vystřihovali z původních záběrů, vymýšleli detaily jejich interakce, starali se o co nejhladší „plynutí“ příběhu (po grafické i obsahové stránce) a v neposlední řadě plnili pozadí různými odkazy a vtípky.

Tvorbu videa však provázely časté výzvy. Místy náročné, někdy i komické. Natočit např. scénu s rozšlápnutím koblihy před před Pražským hradem nebylo jen tak! Natáčení probíhalo kolem jedné hodiny ranní, kdy se autorská dvojice snažila působit neškodně s vlídným úsměvem adresovaným znepokojené hradní stráži. Vědomí, že hradní stráž je ozbrojená a nepřestávala k videokouzelnické dvojici upírat svůj zrak se špatně skrývanou nedůvěrou, rapidně zvýšil tep natolik, že z lednové noci se z ničeho nic stala červencová.

Nyní přichází zlatý hřeb absurdního představení, koruna nasazená předváděnému bizáru. Ve chvíli, kdy mělo dojít k natočení scény a rozšlápnutí koblihy, uslyšela dvojice houkačky blížícího se policejního auta. S nohou třicet centimetrů nad nebohým kusem pečiva se hlavou s každým dalším zahoukáním začaly objevovat černé scénáře a než si stihli uvědomit, že policejní vůz nevyjel kvůli nim, sbalili filmařský vercajk a utíkali z místa činu, aniž by si uvědomili, že marmeládová pochoutka zanechaná na cestě, mohla posloužit forenzním specialistům stejně dobře jako kouřící zbraň.

Tímto malým selháním se však videokouzelníci nenechali odradit. Další večer se na totéž místo opětovně vydali a pro jistotu až ve dvě ráno. Poučili se ze svých chyb, nedbali na pohledy hradní stráže a se zjištěním, že šlapat po koblihách kdekoliv je vlastně občanské právo čin dovedli do zdárného konce. S sebou přitom oba dny tahali tašku plnou koblih, neboť pro perfektní záběr musí za oběť padnout klidně i celá taška! Marmeládový masakr nakonec uklidili a s hřejivým pocitem v srdci z dobře odvedené a hlavně smysluplné práce odkráčeli domů. 

Odkaz na video (YouTube FILMAGIX)

Odkaz na video (YouTube Michal Orsava)

Odkaz na video (Facebook) 

Autorská dvojice Orsava & Lovecká

Michal Orsava a Michaela Lovecká jsou známí především „videokouzelnickou“ tvorbou. Virální počiny, které zveřejnili v minulosti, jako např. Harry Potter a Kámen mudrců, Návrat do budoucnosti nebo SÁM DOMA s Donaldem Trumpem se těší více než 20 milionům zhlédnutí v České republice i v zahraničí. Nové video má za cíl překonat poslední autorské dílo (Harry Potter a Kámen mudrců), které mělo dohromady kolem 8 milionů zhlédnutí.

O společnosti FILMAGIX s.r.o., www.filmagix.com 

FILMAGIX je audiovizuální produkce kreativní dvojice Michala Orsavy a Michaely Lovecké. Vedle autorské tvorby se primárně soustředí na komerční projekty od reklamních spotů pro internet a sociální sítě až po televizní reklamu. Rovněž komplexně zaštiťuje marketingové kampaně, promo videa, hudební videoklipy či animovaná videa. Komerční tvorba z dílny FILMAGIX je často, podobně jako virální videa, protkána triky a humorem. V minulosti služby FILMAGIX využily například společnosti Hyundai, Mall.cz, Hollandia, Starbucks a řada dalších.