Safetica posiluje management, do vedení firmy nastupuje Richard Brulík

Technologická společnost Safetica, která se zaměřuje na bezpečnost firemních dat, posiluje vedení. Novým CEO se od 1. května stává Richard Brulík. Přichází ze společnosti Kentico Software, kde působil jako Vice President of Global Sales. Brulík tak po 7 letech střídá v čele firmy Petra Žikeše. Ten bude mít nově na starosti rozvoj strategických partnerství firmy.

“Prioritou je orientace na zahraniční trhy, kde má již Safetica silné jméno a postavení. Daří se jí otevírat nové distribuční kanály a strategická partnerství. Z produktového hlediska plánujeme posílit důraz na ochranu dat v cloudu a zrychlit distribuci směrem k MSP a SaaS,” říká o svých cílech v nové roli Brulík. V minulosti kromě 5 let v Kentico Software působil mimo jiné v top managementu společnosti Y Soft. 

Safetica krom CEO posiluje i na dalších pozicích ve vedení. Například se může pochlubit novým CMO. Na tuto funkci se posunul Pavel Šarbort ze svého působení ve Vídni. Zároveň přivítala nového šéfa mezinárodního obchodu Armanda Maghariana, který v minulosti vedl mezinárodní expanzi v IT firmách Blue Dynamic a 2N.

Firma plánuje ještě v tomto roce nadále posilovat a nabírat další odborníky do vývoje i product managementu. Safetica je původně brněnská společnost, jejíž počátky sahají do roku 2007. V současnosti je známější v zahraničí, kde působí ve více než 110 zemích. Své řešení v oblasti bezpečnosti firemních dat poskytuje přes 2000 zákazníkům.