Balíková přeprava v koronavirové době trhá rekordy. GLS posiluje hlavní linky nákupem nových kontejnerů

Objemy balíků v posledních týdnech překonávají rekordy. Na zvýšenou poptávku je balíkový přepravce GLS připraven a v těchto dnech přebírá 200 nových jumbo kontejnerů určených pro hlavní linky v regionu východní Evropy. V Česku přibude 35 těchto speciálních výměnných nástaveb, které mají zabudovanou mezipodlahu na ochranu malých a křehkých balíků.

Společnost GLS kromě náboru kurýrů posílila své kapacity o další nové speciální ocelové kontejnery o objemu 50 m3 se zabudovanou mezipodlahou, která poskytuje větší ochranu především menším a křehkým balíkům. Výměnné nástavby jsou opatřeny seřizovatelnými nohami, které umožní jejich snadnou manipulaci v přepravních uzlech GLS a jejich odstavování na vrata haly při vykládce a nakládce balíků bez toho, aby vozidla hlavních linek musela čekat. 

„Vzhledem k tomu, že narůstá množství přepravovaných balíků, posilujeme naši flotilu výměnných nástaveb o dalších 35 kontejnerů v provedení Jumbo, které najednou přepraví 1 až 2 tisíce balíků. V těchto dnech pouštíme do oběhu prvních 8 kusů, které dorazily z výrobního závodu ve slovenských Michalovcích. Zbylé kusy dovybavíme dle standardu GLS, který zahrnuje např. ochranné sítě, v průběhu května,“ vysvětluje Pavel Včela, ředitel GLS pro Českou republiku. Ve východní Evropě jen letos na jaře přibude dohromady 200 nových kontejnerů. „Česká pobočka GLS koordinuje jejich nákup pro celý region. Hodnota jednoho kontejneru převyšuje čtvrt milionu korun,“ uvádí Pavel Včela. 

GLS v České republice a skupina GLS

GLS Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností General Logistics Systems B.V. (s centrálou v Amsterdamu). GLS zajišťuje spolehlivé, vysoce kvalitní služby přepravy balíků pro více než 270 000 zákazníků doplněné logistickými a expresními službami. „Lídr kvality v balíkové přepravě”, to je hlavní motto GLS. Prostřednictvím vlastních a partnerských společností skupina GLS provozuje síť pokrývající 45 zemí. Díky propracované pozemní síti je GLS jedním z předních poskytovatelů balíkové přepravy v Evropě. GLS působí také v Kanadě a na západním pobřeží USA. GLS má k dispozici více než 70 centrálních a regionálních třídicích středisek a více než 1 400 dep. GLS čítá na 19 000 zaměstnanců, na silnicích 30 000 doručovacích vozidel a více než 3 500 dálkových nákladních vozidel v barvách GLS. Ve finančním roce 2018/19 GLS dosáhla obratu 3,3 miliardy eur a přepravila 634 milionů balíků.