Konica Minolta se vyplácí vývoj zařízení pro chytré kanceláře

 

  • Nová multifunkčních zařízení řady i-Series sbírají prestižní světová ocenění jako Reddot Award nebo Good Design Award
  • Model bizhub C250i se stal v roce 2019 nejprodávanějším zařízením formátu A3 v Evropě

 

Praha 19. květen 2020 – Konica Minolta získala s přístroji i-Series prestižní cenu za design Red Dot Award v kategorii „Produktový design 2020“. Rozšířila tak počet ocenění, která tato produktová řada získala od svého uvedení na trh v červnu 2019. Mezi ty patří například cena Good Design Award nezávislého institutu Japan Institute of Design Promotion nebo označení 2020 Inovativní produkt roku od společnosti Better Buys. K nejoceňovanějším vlastnostem zařízení patří kromě designu také jednoduché ovládání prostřednictvím dotykového panelu, uživatelské rozhraní a pokročilé funkce usnadňující digitální transformaci firem.

„Zaměřili jsme se na maximální provázání tradičních služeb multifunkčních zařízení s moderním designem a funkcemi odpovídajícími novým trendům a požadavkům firem. Množství nezávislých ocenění je pro nás potvrzením, že jdeme správným směrem a naše produkty se již nyní stávají středem inteligentních digitálně propojených pracovišť,“ řekl Pavel Čurda, generální ředitel Konica Minolta Business Solutions Czech (KMBCZ), a dodal: „Úspěch řady i-Series dokládá i vysoký zájem přímo od zákazníků. Jen modelu bizhub 250i se za minulý rok v Evropě prodalo téměř třicet tisíc kusů, což z něj podle společnosti Infosource dělá vůbec nejprodávanější zařízení ve své kategorii.“

Řada i-Series zahrnuje čtyři tiskárny a osm multifunkčních zařízení jak ve variantě určené pro tisk formátů A3, tak kompaktní modely A4. Všechny přístroje jsou vybaveny wi-fi rozhraním a nabízejí proto i funkce mobilního tisku ze zařízení s operačními systémy iOS, Android či Windows10 Mobile. Barevná multifunkční zařízení disponují dotykovými řídicími panely s možností individuálního přizpůsobení uživatelského rozhraní. Jsou také vybavena skenery s duálním jednoprůchodovým podavačem a ultrazvukovým senzorem pro rychlou a bezchybnou digitalizaci dokumentů. Konkrétní modely pak nabízejí i další pokročilé funkce, jako je ovládání hlasem, šifrování dat na interním disku, autorizace pomocí technologie NFC, nebo dokonce biometrickou čtečkou kapilár v prstu.

V souvislosti s pandemií koronaviru Konica Minolta také připomíná, že všechna její multifunkční zařízení lze ovládat vzdáleně pomocí mobilních telefonů či tabletů, aniž by se uživatelé museli dotýkat jejich ovládacích panelů. Vzdálené ovládání může přispět ke snížení kontaktu mezi zaměstnanci, k němuž prostřednictvím ovládacích displejů přirozeně dochází. Funguje na principu zobrazení řídicího panelu na displeji mobilního zařízení nebo prostřednictvím webového rozhraní na klasickém monitoru počítače. Uživatelé pak mohou s panelem pracovat tak, jako by stáli přímo u stroje. Funkce Remote Access umožňuje zadávat tiskové úlohy, kopírovat, skenovat a provádět všechny operace, které jsou běžně dostupné na displeji multifunkčních zařízení. 

Ocenění Red Dot uděluje již od roku 1955 designové centrum Design Zentrum Nordrhein Westfalen v německém Essenu. To posuzuje produkty nejen z hlediska vzhledu, ale také podle stupně inovace, funkčnosti, kvality zpracování, ergonomie a vlivu na životní prostředí. Za více než půl století fungování soutěže si známka Red Dot vydobyla pozici jedné z nejprestižnějších světových cen za kvalitu a design. V rámci 72 kategorií hodnotí každoročně odborná porota tisíce přihlášených výrobků prakticky ze všech zemí světa. 

O společnosti Konica Minolta Holding, Inc

Konica Minolta, Inc. je globální technologická společnost poskytující inovativní řešení pro podniky a instituce. Její silné stránky spočívají v kombinování moderních materiálů a klíčových technologií pokročilé zobrazovací techniky, optiky, snímání či nano-zpracování. Konica Minolta vytváří hodnoty, které pomáhají zákazníkům řešit jejich pracovní výzvy a procesy. V éře Internetu věcí využívá svých hlubokých odborných znalostí digitálních technologií a prochází obchodní transformací v digitální společnost poskytující sofistikovaná řešení. Při vytváření inovací spolupracuje s akademickými, průmyslovými i podnikatelskými partnery. Konica Minolta má sídlo v Tokiu a v jejích koncernových společnostech působí v 50 zemích více než 43 000 zaměstnanců. Své produkty a služby nabízí ve 150 zemích celého světa.

O společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech 

Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r. o. je součástí celosvětové sítě a uspokojuje potřeby, které vznikají na českém trhu, a pečuje o české zákazníky. Servisní kompetenci prokazuje certifikát nejlepší servisní organizace v Evropě za rok 2014. Pozici na trhu podtrhují i tržní podíly roku 2018 – Konica Minolta je v České republice číslo jedna v produkčním tisku s podílem 63,5 %. Lídrem trhu je i v prodeji barevných multifunkčních zařízení (36,5 %) a prodeji černobílých multifunkčních zařízení (31,6 %). Velký důraz klade rovněž na rozvoj IT služeb. Z hlediska obratu je v této oblasti české zastoupení nejúspěšnější ze všech zemí Konica Minolta regionu střední a východní Evropy. Konkrétně se zaměřuje například poskytování ERP a CRM systémů, ECM a DMS řešení, služeb spojených se zabezpečením IT infrastruktury a snížením administrativní zátěže. Konica Minolta Business Solutions Czech je zároveň výhradním distributorem produktů firmy SourceCode, BPM systému K2, na českém a slovenském trhu. Více informací na www.konicaminolta.cz.