Gebrüder Weiss spouští novou službu ETA

Praha, 20.5.2020 – Logistický expert Gebrüder Weiss rozšiřuje nabídku svých služeb pro sběrné zásilky o výpočet ETA (Estimated Time of Arrival) v reálném čase. Údaje o dvouhodinovém časovém úseku, ve kterém bude konkrétní zásilka doručena na místo určení, jsou automaticky aktualizovány v pětiminutových intervalech. „ETA umožní firmám ještě lepší a přesnější plánování výrobních procesů a obchodních aktivit,“ říká Jan Kodada, obchodní a marketingový ředitel Gebrüder Weiss.

Gebrüder Weiss zprovoznil službu, která jeho zákazníkům umožňuje ještě přesněji zjistit časový údaj o předpokládaném doručení jejich zásilek. Informační systém s názvem ETA nepřetržitě aktualizuje předpokládaný čas příjezdu jakékoliv sběrné zásilky v závislosti na momentální dopravní situaci. Výpočet časového úseku pro koncové doručení je zúžen na dvouhodinový interval pro vlastní předání zásilky. Proces odeslání zásilky mohou zákazníci po zadání odpovídajících údajů na webu společnosti sledovat online (https://www.gw-world.com/cz/eta/), včetně předpokládané doby jejího doručení. 

„Novou digitální službu ETA nabízí naše společnost pro sběrné zásilky všude tam, kde zajišťujeme finální doručení. Je tedy dostupná nejen v České republice, ale v celé síti Gebrüder Weiss sahající od švýcarské Basileje na západě až po hlavní gruzínské město Tbilisi na východě. Služba je zákazníkům k dispozici zdarma na našem webu,“ doplňuje Kodada.

Gebrüder Weiss nadále rozvíjí svoji digitální strategii

Spuštění nástroje ETA je součástí digitální strategie Gebrüder Weiss, jejímž cílem je nabízet zákazníkům optimální kombinaci fyzických výkonů a digitálních nástrojů. Za účelem rozšíření digitálního know-how nastartovala v této oblasti rakouská nadnárodní společnost v uplynulých letech řadu aktivit. 

„V tomto ohledu se odlišujeme od řady konkurentů na trhu. Ti také poskytují digitální řešení, ale ne vždy disponují vlastním logistickým zázemím. Jejich schopnost jednat a reagovat na nenadálé situace je nižší, což se potvrdilo i během současné koronavirové krize,“ říká Jürgen Bauer, člen představenstva Gebrüder Weiss. 

Uvedený přístup spojující léta zkušeností a digitální technologie označuje Gebrüder Weiss jako „To nejlepší z obou světů“. V komunikaci ho propojuje se sloganem „GW moves“ a hashtagem #WeMoveSmarter. „Kombinujeme dokonalý servis s digitální odborností, čímž vytváříme další výhody pro naše zákazníky,“ komentuje hashtag Jürgen Bauer.

Implementace služby ETA však není jedinou novinkou, kterou přepravní a logistická firma chystá. „V nadcházejících měsících představí Gebrüder Weiss také další digitální služby. Zákaznický portál „myGW“, který poskytuje rámec pro využití jednotlivých funkcí podle potřeb zákazníků, bude oficiálně spuštěn v průběhu letošního roku,“ uvádí Kodada.

Více o službě ETA (Estimated Time of Arrival) najdete na odkazu: https://www.gw-world.com/cz/eta/

Přesnějším odhadem předpokládaného času doručení zásilky (ETA) nabízí Gebrüder Weiss svým zákazníkům možnost ještě spolehlivějšího plánování byznysu a výrobních procesů. (Zdroj: Gebrüder Weiss / Marcel Hagen).

Jürgen Bauer, člen představenstva Gebrüder Weiss (Zdroj: Gebrüder Weiss / Gnaudschun).

O společnosti

Gebrüder Weiss zaměstnává více než 7 100 zaměstnanců ve 150 vlastních pobočkách a patří k předním přepravcům a logistickým firmám v Evropě. Zastřešen společností Gebrüder Weiss Holding AG se sídlem v rakouském Lauterachu sdružuje tento podnik kromě svých hlavních obchodních divizí, jimiž jsou pozemní přeprava, letecká a námořní přeprava a logistika, též řadu vysoce specializovaných oborových řešení a dceřiných společností – mj. logistické poradenství x|vise, tectraxx (oborový specialista pro high-tech firmy), dicall (komunikační řešení, průzkum trhu, školení), Rail Cargo (železniční přeprava) a balíkovou službu Gebrüder Weiss Paketdienst, spolupodílník rakouské společnosti DPD. Toto propojení umožňuje koncernu reagovat rychle a flexibilně na požadavky zákazníků. Zásluhou velkého množství ekologických, ekonomických a sociálních opatření je tento rodinný podnik s historií v oblasti přepravy dlouhou více než 500 let považován i dnes za průkopníka v otázce udržitelného hospodaření.

V České republice zaměstnává společnost Gebrüder Weiss na 367 zaměstnanců. Poskytuje tuzemské a mezinárodní pozemní přepravy, leteckou a námořní přepravu, skladovou logistiku a komplexní logistická řešení šitá na míru.  

Více informací o společnosti a jejích službách najdete také na https://www.gw-world.com/cz/news/press-releases/