TP-Link Archer T5E: PCIe adaptér přidá vašemu stolnímu PC Wi-Fi i Bluetooth

Česká republika, Praha – 26. května 2020 – Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů, představuje na trhu nový PCIe adaptér TP-Link Archer T5E (AC1200), jenž umožňuje snadné rozšíření vašeho stávajícího stolního počítače o bezdrátová rozhraní Wi-Fi a Bluetooth 4.2.

2_large_Archer T5E

Extrémně vysoká rychlost

Řešení je určené pro stolní počítače, které chcete přemístit někam, kam nevede pevný ethernetový kabel a jeho případné použití by si vyžadovalo stavební úpravy, případně by nevypadalo právě reprezentativně. Pokud jde o Wi-Fi, zde díky podpoře standardu 802.11ac a specifikaci AC1200 dosáhnete maximální rychlosti bezdrátového připojení do 1 167 Mb/s, z toho 867 Mb/s v pásmu 5 GHz a 300 Mb/s v pásmu 2,4 GHz. Taková rychlost je naprosto dostatečná pro většinu úloh prováděných on-line, včetně hraní her po síti, streamování video obsahu v HD rozlišení nebo videokonference.

Bluetooth pro snadné propojení nejen s mobilem
Součástí PCIe (PCI Express) adaptéru je také Bluetooth modul, který funguje ve standardu Bluetooth 4.2 a vaše stolní PC dokáže propojit nejen se smartphonem – například chcete-li z něj stahovat fotky či jiné soubory – ale také s bezdrátovými periferiemi, jako jsou myši, reproduktory nebo mobilní routery. K PC můžete připojit i řadu senzorů chytré domácnosti. Standard Bluetooth 4.2 znamená 2,5x vyšší rychlost v porovnání s Bluetooth 4.0, a také 10x vyšší kapacitu paketů.

Externí antény napomáhají pokrytí
Součástí „balení“ jsou na první pohled zřetelné externí antény. Ty jsou celkem dvě a výrazně posilují příjem Wi-Fi i z prostor vzdálenějších od routeru, případně odstíněných stěnou či jiným objektem z málo propustného materiálu. I ve vzdálenějších prostorách si tak můžete užívat připojení s nízkou latencí.

Snadná instalace

Instalaci PCIe bezdrátového adaptéru TP-Link Archer T5E zvládne takřka každý. Stačí jej zapojit do volného slotu PCI Express v zadní části bedny počítače a počítač zapnout. K instalaci na systémech Windows 10/8.1/8/7 ve 32bitové i 64bitové variantě by mělo dojít automaticky. V balení naleznete kromě standardního držáku také konzolu s nízkým profilem, která je fyzicky přizpůsobená mini věžovým počítačům. O zabezpečení vašich dat se pak starají šifrovací standardy WPA/WPA2.

Klíčové vlastnosti Archer T5E:

  • WiFi 802.11ac – 867 Mb/s v pásmu 5 GHz a 300 Mb/s v pásmu 2,4 GHz
  • Bluetooth 4.2 – rychlejší standard pro připojení smartphonu i periférií
  • Jednoduchá instalace – stačí zapojit do volného slotu a operační systém už by se měl postarat o zbytek
  • Široký dosah bezdrátové sítě – díky dvojici externích antén

Více informací o produktu naleznete zde:

https://www.tp-link.com/cz/home-networking/adapter/archer-t5e/  

Fotografie produktu jsou přiloženy v emailu.
 

O společnosti TP-Link

TP-Link je celosvětovým dodavatelem síťových produktů dostupných ve více než 100 zemích světa.
Za dominantní tržní podíl na čínském trhu a pozici největšího světového poskytovatele WLAN řešení
vděčí inovativnímu přístupu oddělení výzkumu a vývoje, efektivní produkci a kvalitnímu řízení. Portfolio společnosti TP-Link zahrnuje bezdrátové routery a adaptéry, bezdrátové přístupové body, 3G routery, ADSL modemy, powerline adaptéry pro sítě LAN po domácím elektrickém vedení, IP kamery, print servery, SOHO/SMB routery a SOHO/SMB switche. Další informace naleznete ve webové prezentaci společnosti na adrese www.tp-link.com/cz.

Technická podpora k produktům společnosti TP-Link je v provozu na e-mailech podpora@tplinkpartner.cz nebo support@tplinkpartner.cz. Pro technické dotazy lze využít také hotline na telefonním čísle (+420) 245 008 103