Barracuda Networks varuje před nárůstem spear-phishing útoků

Společnost Barracuda Networks již řadu let patří mezi nejúspěšnější dodavatele řešení z oblasti informační bezpečnosti. Ve své nabídce má širokou paletu osvědčených produktů pro jednotlivé typy uživatelů s cílem nabídnout jim co nejvyšší stupeň ochrany proti různým typům on-line hrozeb.

Nebezpečí pro firmy a organizace se výrazně zvýšilo v souvislostí s epidemií koronaviru COVID-19. Hackeři cíleně využívají složité situace, do které se dostalo mnoho firem, a výrazně zvýšili svoji aktivitu. Na zvýšený počet kyberútoků upozorňoval společnost Barracuda Networks již několikrát.

Zatím poslední varování se týká mimořádně nebezpečných útoků typu spear-phishing. Podle údajů, které Barracuda Networks shromáždila, jsou takto nejčastěji zneužívány on-line služby společností Google a Microsoft pro ukládání a dat, sdílení dokumentů a vzdálenou spolupráci. Cílem je takto získat od uživatelů citlivé firemní informace, osobní údaje nebo přístup k bankovním účtům.

Jako ochranu proti podobným útokům firma nabízí bezpečnostní řešení Barracuda Sentinel, které se zaměřuje právě na obranu uživatelů před útoky typu real-time spear phishing, cyber fraud defense a domain fraud.

Ani takováto automatizovaná ochrana však není postačující a je nutné ji doplnit o odpovídající školení zaměstnanců, jak takovéto útoky rozpoznat, včetně funkcí pro simulaci a vyhodnocení. Vše potřebné nabízí platforma Barracuda PhishLine, díky které se sami uživatelé stávají velmi účinnou linií obrany proti phishingu založenou na lidské inteligenci.

Kvalita řešení Barracuda PhishLine byla oceněna již v minulém roce v rámci prestižního hodnocení analytické společnosti Gartner, kde získala ocenění „Visionary, 2019 Gartner Magic Quadrant for Security Awareness Computer-Based Training“. 

Další informace o produktech Barracuda Networks můžete získat na stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/barracuda

Distributorem zařízení Barracuda Networks pro Českou republiku a Slovensko je společnost Gesto Communications, která je držitelem certifikací pokrývajících celé portfolio výrobce včetně implementace komplexních bezpečnostních řešení.

www.gestocomm.cz