Společnost HP přichází s výkonným portfoliem navrženým pro příští generaci hráčů

Nové počítače, monitory a příslušenství řady OMEN a Pavilion zajistí, že hráči i při pobytu doma zůstanou ve spojení, oprostí se od stresu a nebudou se nudit. 

Praha, 8. června 2020 – Společnost HP Inc. představuje nové produkty a příslušenství řady OMEN, aktualizovanou verzi aplikace OMEN Command Center a také první 16palcový herní notebook Pavilion. Všechny tyto novinky byly vyvinuty s cílem umožnit dnešním hráčům hrát co nejlépe a posunout hranice toho, co jejich zařízení zvládnou.

„V současné době slouží počítačové hry více než kdykoli předtím k odreagování, zábavě i udržení sociálních vazeb, což platí pro hráče všech věkových kategorií,“ říká Judy Johnson, ředitelka divize Gaming and eSports společnosti HP Inc. „HP stojí i nadále v čele pokroku v herním průmyslu a pokračuje v rozvoji a rozšiřování svého špičkového ekosystému, který prostřednictvím aplikace OMEN Command Center a dalších inovativních funkcí, jež naše rozsáhlé herní portfolio nabízí, poskytuje hráčům bohaté zážitky.“

NAVRŽENO PRO POHLCUJÍCÍ ZÁŽITEK. ZKONSTRUOVÁNO PRO VÝKON

Aby si dnešní hráči mohli své oblíbené hry skutečně vychutnat, potřebují k tomu ty správné technologie. Patří mezi ně inovativní technologie pro odvod tepla, nekompromisní výkon, přinášející vítězství ve hře, dále ohromující grafické podání, které vdechne hrám život a vylepší celkový zážitek. Chybět nesmí ani skvělé příslušenství, jež zážitek z hry dovede k dokonalosti. Nejnovější produkty v řadě OMEN nabízejí jednotný ekosystém tvořený hardwarem a softwarem, díky němuž dnešní hráči získají pocit, že jsou ve spojení s ostatními, a nebudou se nudit.

Nejnovější notebook OMEN 15 se může pochlubit nově navrženým tělem, které je s každou novější generací kompaktnější, nabízí minimalistickou estetiku a celkový dojem dotváří nové diamantové logo OMEN na modro-zeleném barevném přechodu. Notebook je dodáván v barevném provedení Mica Silver nebo Shadow Black s volitelným plně nastavitelným individuálním RGB podsvícením jednotlivých kláves. Další vlastnosti zahrnují:

  • Výkon, který přináší vítězství ve hře: Přesvědčte se na vlastní oči o skvělém grafickém výkonu, který v maximální konfiguraci podává grafická karta NVIDIA® GeForce® RTX™ 2070 Super s designem MAX-Q.3,4 Dopřejte si při hře maximální výkon kalibru odpovídajícího stolnímu počítači, o nějž se postarají procesory Intel® Core™ i7 H až desáté generace,5 nebo se rozhodněte pro procesory AMD, které jsou v noteboocích řady OMEN k dispozici vůbec poprvé (na výběr jsou i procesory AMD Ryzen™ 7 řady H).6 O bezproblémový multitasking se potom s přehledem postará DDR4 RAM o velkosti až 32 GB.7 Notebook je dodáván v celé řadě variant, pokud jde o úložný prostor, včetně verzí s až 1 TB PCIe SSD nebo s duálním PCIe SSD8 podporujícím RAID 0,9 při jehož použití hru spustíte doslova bleskovou rychlostí.
  • Ohromující vizuální efekty: Obrazovka s úhlopříčkou 15,6 palců, připevněná na nově navrženém plochém pantu umožňující otevření displeje až do úhlu 180 stupňů, nabídne lepší stabilitu, i když se necháte hrou unést a obrazovka bude akcí doslova explodovat. K dispozici jsou verze včetně OLED s rozlišením UHD 120 Hz nebo FHD 300 Hz10 a vybrané konfigurace podporují technologii NVIDIA G-SYNC™. Díky rozhraní Thunderbolt™ 3 si můžete u vybraných konfigurací vychutnat i obraz přenášený v rozlišení HD a 4K.11
  • Tepelné inovace: Společnost HP přichází jako první v oboru s herním notebookem vybaveným termoelektrickým infračerveným senzorem,2 jenž umožňuje optimalizovat odvod tepla, lépe kontrolovat otáčky ventilátoru a jeho hlasitost a maximalizovat výpočetní výkon díky funkci Dynamic Power, která je k dispozici v  aplikaci OMEN Command Center. O skvělou tepelnou pohodu vašeho stroje se stará technologie OMEN Tempest Cooling se zvětšenými větracími otvory a až 12V ventilátorem,12 který odvětráváním do tří stran umožňuje pěticestné proudění vzduchu, čímž umožňuje procesoru notebooku dosáhnout výkonu blížícího se stolnímu počítači.
  • Aktualizace aplikace OMEN Command Center: Při sledování obsahu a brouzdání internetem použijte funkci pro přepnutí grafického výkonu Graphics Switcher, která je dostupná v aplikaci OMEN Command Center2 a umožňuje hybridní prodloužení výdrže baterie až na 12,5 hodiny – skvělá funkce pro sledování filmů nebo práci. Funkce Performance Control13 pro řízení výkonu, dostupná v OMEN Command Center, umožňuje snadněji řídit odvod tepla a rychlost ventilátoru. Nabízí také režim pro zvýšení výkonu CPU a GPU až o 17 %.
  • Možnosti rozšíření: Těm, kdo se rádi „vrtají“ v počítači, aby si svůj herní stroj upravili k obrazu svému, usnadní práci křížové šrouby na spodní straně notebooku a společný panel pro přístup k paměťovým modulům i pevným diskům, který usnadňuje a urychluje úpravy hardwaru.

Herní myši OMEN Vector i OMEN Vector Essential jsou vybaveny senzory vyvinutými ve spolupráci se společností PixArt, které jsou navrženy pro maximální pohodlí při dlouhém hraní, vyznačují se odlehčeným ergonomickým designem, texturovanými gumovými úchyty a podporují integraci s aplikací OMEN Command Center, která umožňuje uložit preferované nastavení RGB podsvícení s až 16,8 mil. barev, nastavení šesti programovatelných tlačítek i DPI.14

  • Herní myš OMEN Vector: Tato myš je vybavena senzorem OMEN Radar 3 třídy eSports a podporuje rozlišení až 16 000 dpi s 99% přesností, rychlost sledování 400 IPS, zrychlení a autokalibraci. Tato myš, osazená spínači Omron s životností 50 milionů kliknutí a vybavená opleteným kabelem odolným proti překroucení, je navržena k tomu, aby vás dovedla k vítězství.14
  • Herní myš OMEN Vector Essential: Tato myš je vybavena senzorem OMEN Radar 1 a podporuje rozlišení až 7 200 dpi. Díky hmotnosti pouhých 88 g15 poskytuje rychlost a ovladatelnost, jaké oceníte při celodenním hraní, a její spínače vydrží 20 milionů kliknutí.14

Sluchátka OMEN Dyad jsou vůbec prvními sluchátky do uší16 v produktové řadě OMEN. Tato sluchátka jsou vybavena technologií dvou měničů poskytující mocný a vyvážený zvuk, který nabídne basy i výšky, jež vás skvěle vtáhnou do hry. Prioritou je pohodlí a možnost přizpůsobení sluchátek potřebám uživatele. Proto se dodávají s háčky ve třech a se špunty ve čtyřech různých velikostech. Jedním ze špuntů do sluchátek je špičkový Comply™, navržený tak, aby dobře držel v uchu, přispíval k pohodlnému nošení a zajišťoval optimální zvukovou těsnost.

VELKÁ OBRAZOVKA. MOBILNÍ ROZMĚRY

Vzhledem k tomu, že počet hráčů neustále rekordním tempem roste (celosvětově se hraní věnuje více než 1 miliarda lidí17 a více než polovina z nich představuje běžné hráče), je herní portfolio HP Pavilion navrženo tak, aby umožňovalo práci stejně jako zábavu, včetně hraní her, upravování videa nebo tvorby obsahu.

Nový notebook HP Pavilion Gaming 16 je vůbec první 16palcový herní počítač společnosti HP. Může být vybaven procesorem Intel® Core™ i7 až 10. generace5 a grafickou kartou až řady NVIDIA® GeForce® RTX 2060 s designem Max-Q3 v elegantním černém hranatém těle. IPS displej s minimálními okraji a jasem 300 nitů nabízí rychlou obnovovací frekvenci až 144 Hz při rozlišení 1080p, díky čemuž zobrazovaný obsah doslova vystupuje z obrazovky.15 Toto vysoce přenosné zařízení navržené pro spolehlivé hraní i tvorbu obsahu je prvním notebookem řady Pavilion Gaming, který obsahuje software OMEN Command Center, a je vybaven technologií Wi-Fi 6,18 která zajišťuje spolehlivé připojení, ať už hrajete u stolu nebo na pohovce.

ZAKŘIVENÝ MONITOR. HUTNÝ ZVUK

Řada displejů a příslušenství HP Gaming nabízí ambiciózní design, který doplňuje vybavení domácnosti, včetně zakřiveného displeje pro dokonalý herní zážitek.

 

  • Herní monitor HP X24c je vybaven fantastickým zakřivením 1500R – dosud největším od HP, díky kterému budete mít rohy displeje neskutečně blízko. Nabízí displej s certifikací AMD FreeSync™ Premium19 v rozlišení Full HD s obnovovací frekvencí 144 Hz a odezvou 4 ms.16 Díky integraci s aplikací OMEN Command Center můžete využívat čítač FPS, přizpůsobit si zobrazení záměrného kříže, nastavit dobu odezvy a vybrat si režim zobrazení.
  • S novou bezdrátovou herní náhlavní soupravou HP X1000 si užijete až 20 hodin20 svobody bez drátů. Silné náušníky a závěsný most poskytují prvotřídní pohodlí pro vychutnání virtuálního prostorového zvuku 7.117 z velkých 50mm reproduktorů. Snadno přístupná tlačítka na sluchátkách a nastavení ekvalizéru pomocí aplikace OMEN Command Center vám umožní mít zvuk neustále pod kontrolou.
  • Pro vynikající zvukový zážitek při používání stolního počítače jsou ideální reproduktory HP Gaming X1000. Jde o systém 2.1 s nepřetržitým výkonem 30 W (RMS)17 a subwooferem, který poskytuje výbušné basy. Možnosti podsvětlení RGB a nastavitelný ekvalizér – s ovládáním přes software OMEN Command Center – vám zajistí herní prostor s odpovídající vizuální a zvukovou kulisou, zatímco připojení přes 3,5mm jack do portu AUX nebo USB-A vám poskytuje obrovskou flexibilitu při připojování reproduktorů ke stolnímu počítači, chytrému telefonu nebo tabletu.

 

Dostupnost:

  • OMEN 15 (Intel) bude v České republice v prodeji od konce července za ceny od 42 990 Kč.
  • OMEN 15 (AMD) bude v České republice v prodeji od konce července za ceny od 29 990 Kč.
  • Sluchátka OMEN Dyad budou v České republice v prodeji od června za ceny od 799 Kč.
  • Myš OMEN Vector bude v České republice v prodeji od června za ceny od 999 Kč.
  • Myš OMEN Vector Essential bude v České republice v prodeji od června za ceny od 599 Kč.
  • Pavilion Gaming 16 bude v České republice v prodeji od konce července za ceny od 20 990 Kč.
  • Herní monitor HP X24c bude v České republice v prodeji od července za ceny od 4 990 Kč.
  • Bezdrátová náhlavní souprava HP X1000 bude v České republice v prodeji od června za ceny od 1 799 Kč.
  • Herní reproduktory HP X1000 budou v České republice v prodeji od června za ceny od 1 699 Kč.

O společnosti HP

Společnost HP Inc (NYSE: HPQ) vytváří technologie, které usnadňují život lidem po celém světě. Prostřednictvím našeho portfolia osobních počítačů, tiskáren a řešení pro 3D tisk vytváříme zážitky, které ohromí. Více informací o HP Inc naleznete na  http://www.hp.com

  1. Ve srovnání se všemi herními notebooky, které jsou v současné době na trhu (k 6. 2. 2020).
  2. Podporovaná zařízení: OMCC bude podporovat všechny počítače se systémem Windows 10 (RS3 nebo novějším). Tato aplikace není určena k instalaci na počítače, které nejsou vybaveny operačním systémem Windows 10 (RS3 nebo novějším). Jazyk podpory: angličtina / arabština (ar) / čínština-S (zh-cn) / čínština-T (zh-tw) / chorvatština (hr) / čeština (cs) / dánština (da) / nizozemština (nl) / finština (fi) / francouzština (fr) / němčina (de) / řečtina (el) / italština (it) / japonština (ja) / korejština (ko) / lotyština (lv) / litevština (lt) / norština (no) / polština (pl) / portugalština (Portugalsko), (pt-pt) / ruština (ru) / srbština (sr) / slovenština (sk) / slovinština (sl) / španělština (es) / švédština (sv).
  3. Grafické karty NVIDIA® s designem Max-Q mohou přispět ke snížení zahřívání a hlučnosti systému u počítačů s tenčím tělem. Tvar a tloušťka počítače se budou lišit podle typu. Celkový grafický výkon může být nižší než u alternativních grafických řešení, která nepoužívají design Max-Q. NVIDIA, GeForce, Surround a logo NVIDIA jsou ochranné známky, popř. registrované ochranné známky společnosti NVIDIA Corporation v USA a dalších zemích. MAXQ® je registrovaná ochranná známka společnosti Maxim Integrated Products, Inc.
  4. Počítač OMEN 15 s procesorem AMD může být vybaven grafickou kartou až řady NVIDIA® GeForce® RTX™ 2060.
  5. Vícejádrová technologie umožňuje zvýšit výkon vybraných softwarových produktů. Výhody této technologie nemusí být nutně k dispozici všem zákazníkům a ve všech softwarových aplikacích. Výkon a taktovací frekvence se budou měnit v závislosti na vytížení aplikace a konfiguraci hardwaru a softwaru. Systém číslování produktů a používaných obchodních názvů a značek společnosti Intel nelze brát jako měřítko vyššího výkonu. Quad-core je čtyřjádrový procesor a Hexa-core je šestijádrový procesor.
  6. Vícejádrová technologie umožňuje zvýšit výkon vybraných softwarových produktů. Výhody této technologie nemusí být nutně k dispozici všem zákazníkům a ve všech softwarových aplikacích. Výkon a taktovací frekvence se budou měnit v závislosti na vytížení aplikace a konfiguraci hardwaru a softwaru. Číslování procesorů AMD neoznačuje taktovací frekvenci.
  7. Počítač OMEN 15 s 32 GB RAM je podporován u verzí s procesory Intel. Není k dispozici v konfiguraci s procesory AMD.
  8. U pevných disků: 1 GB = 1 miliarda bajtů. 1 TB = 1 bilion bajtů. Skutečná kapacita po zformátování je nižší. Až 35 GB na systémovém disku je vyhrazeno pro software pro obnovení systému.
  9. Počítače OMEN 15 podporují při uvedení na trh disková pole RAID 0 u verzí s procesory Intel, nikoli však u verzí s procesory AMD.
  10. Ke sledování obrazu ve formátu OLED je zapotřebí obsah ve formátu OLED, ke sledování obrazu ve formátu UHD je zapotřebí obsah ve formátu UHD. Ke sledování obrazu v rozlišení FHD je zapotřebí obsah v rozlišení FHD.
  11. U vybraných mezinárodních modelů, které mají grafickou kartu NVIDIA® GeForce® GTX 1660TI a vyšší, je k dispozici rozhraní Thunderbolt™ 3.
  12. 12V ventilátorový modul je k dispozici pouze u vybraných modelů (Grafické karty: GTX 1660Ti / RTX 2060 / RTX 2070 s designem Max-Q / RTX 2070 Super s designem Max-Q).
  13. Výkonový režim upravuje rychlost ventilátoru s cílem zlepšit chlazení a potenciálně prodloužit čas využití zvýšeného taktování, není ale zárukou vyššího celkového výkonu systému. Na základě interního testování společnosti HP v květnu 2020 pomocí programu Blender Benchmark v2.82, porovnání procesorů ve vyváženém a výkonovém režimu. Konfigurace počítačů OMEN 15 s procesorem Intel i7-10750H, 16 GB DDR4-2933 duální kanál, GTX 1600Ti. Testováno při okolní teplotě 25 °C.
  14. Všechny specifikace týkající se výkonu představují typické specifikace uváděné výrobci jednotlivých komponent používaných společností HP. Skutečně dosahovaný výkon může být vyšší i nižší.
  15. Hmotnost a rozměry systému se mohou měnit v důsledku rozdílů v konfiguraci a ve výrobě.
  16. Dlouhodobý poslech osobního stereofonního vybavení při plné hlasitosti může poškodit sluch uživatele. Chcete-li snížit riziko poškození sluchu, snižte hlasitost a zkraťte dobu poslechu při plné hlasitosti.
  17. Statistica, Number of PC gamers worldwide 2014–2021.
  18. Předpokládá existenci bezdrátového přístupového bodu a připojení k internetu, které jsou poskytovány samostatně. Dostupnost veřejných bezdrátových přístupových bodů je omezená. Wi-Fi 6 (802.11ax) je zpětně kompatibilní s předchozími specifikacemi 802.11. Specifikace pro Wi-Fi 6 jsou v předběžné pracovní verzi a nejsou konečné. Pokud se budou konečné specifikace lišit od navrhovaných, může to ovlivnit schopnost notebooku komunikovat s dalšími zařízeními vybavenými technologií Wi-Fi 6.
  19. Funkce FreeSync™ je k dispozici pouze při připojení přes vstupy DisplayPort nebo HDMI. FreeSync je technologie společnosti AMD®, která je povolena na displejích FHD nebo QHD, a je navržena tak, aby eliminovala sekání, popř. trhání obrazu v hrách a videích tím, že nastaví obnovovací frekvenci displeje napevno na obnovovací frekvenci grafické karty. Jsou vyžadovány grafické karty AMD Radeon, popř. monitory AMD A-Series kompatibilní s APU vybavené technologií DisplayPort/HDMI Adaptive-Sync. Ovladač AMD 15.11 Crimson pro funkci FreeSync™ je k dispozici pouze při připojení přes vstupy DisplayPort nebo HDMI. FreeSync je technologie společnosti AMD®, která je povolena na displejích FHD nebo QHD, a je navržena tak, aby eliminovala sekání, popř. trhání obrazu ve hrách a videích tím, že nastaví obnovovací frekvenci displeje napevno na obnovovací frekvenci grafické karty. Jsou vyžadovány grafické karty AMD Radeon, popř. monitory AMD A-Series kompatibilní s APU vybavené technologií DisplayPort/HDMI Adaptive-Sync. Pro podporu funkce FreeSync přes port HDMI je zapotřebí ovladač AMD 15.11 Crimson (nebo novější). Adaptivní obnovovací frekvence se liší dle typu monitoru. Další informace jsou k dispozici na internetových stránkách www.amd.com/freesync.
  20. Skutečná výdrž baterie se bude lišit v závislosti na způsobu použití a podmínkách prostředí a postupem času a dle míry používání se bude přirozeně snižovat.
Tagged