DVTV pokořila na Hithit.cz všechny rekordy

Přišli, viděli, zvítězili. Internetová publicistická televize DVTV si od čtvrtečního večera může dát do záhlaví webové stránky známý Caesarův citát. Na portále Hithit.cz překonali všechny rekordy v českém crowdfundingu. Od diváků a fanoušků vybrali bezmála 10 milionů korun.

Ve čtvrtek večer se počítadlo na Hithit.cz zastavilo na 9,727 milionů korun, přičemž finální cílová částka se může ještě lehce navýšit, až na crowdfundingový účet DVTV přijdou poslední platby zaslané bankovním převodem. I tak už lze nyní hovořit o nejúspěšnějším crowdfundingovém projektu v Česku.

„Výsledek crowdfundingu je skvělá zpráva. Diváci ocenili šest let práce týmu DVTV. Uvědomují si význam nezávislé žurnalistiky a jejich obrovská podpora, navíc v těchto měsících, nás v DVTV nabila obrovskou energií. Cítím v sobě směs nadšení, dojetí a chuti do práce. Věřím, že jsme přitom stále na začátku a počet předplatitelů DVTV ještě výrazně rozšíříme,“ říká výkonný ředitel DVTV Jan Rozkošný.

Na kontě DVTV se sešlo 1,297 % požadované částky, na zmiňovanou sumu se složilo 9 258 diváků internetové televize Martina Veselovského, Daniely Drtinové a jejich kolegyň a kolegů. Ti všichni si koupili předplatné DVTV Extra, tedy přístup do placené sekce nového webu DVTV, kde budou moct sledovat videa bez reklam, a také získali přístup k podcastům. Tisíce lidí také dostanou od DVTV další dárky.

Také pro Hithit, který funguje jen o něco déle než DVTV, je vybrání skoro 10 miliónů mimořádná událost. „I pro nás to byl zásadní projekt, kterému jsme věnovali maximální pozornost. Ale myslím, že nejdůležitější informace pro všechny mimo tábor DVTV a Hithitu je ta, že crowdfundingem se dají zafinancovat i velké investice, získat mnohatisícové databáze zákazníků a mediálně se zviditelnit. A to vše za pouhý měsíc,“ říká spoluzakladatel portálu Hithit.cz Aleš Burger.

Pro Hithit je to už druhý významný úspěch v krátké době. Během covid krize významně pomohl živnostníkům a malým firmám zasaženým karanténou, když stovkám z nich v programu Antivir nabídl nejkratší cestu k financím a společně vybrali od jejich minulých, současných a budoucích zákazníků přes pět milionů korun.

Jak funguje Hithit?

  • Jako předprodej zboží a služeb
  • Komunitní financování – lidé po malých sumách dělají velké věci
  • Všechno, nebo nic – pokud v daném čase nevyberete alespoň 100 %, peníze vrátíme, odkud přišly, a za službu neplatíte

Crowdfundingový portál Hithit.cz od spuštění v roce 2012 pomohl na svět tisícům projektů. Na Hithitu není neúspěšná kategorie, zalistování je zadarmo a tvůrci riskují pouze úspěch.