AVM uvádí do praxe rychlé bezdrátové sítě Wi-Fi 6

Německá společnost  AVM GmbH je jedním z nejúspěšnějších výrobců koncových zařízení pro širokopásmový přístup k Internetu, WLAN, hlas, video a IPTV. 

Produkty AVM byly vždy na špici technologických inovací, díky kterým mají uživatelé k dispozici stále větší přenosové rychlosti pro komfortní práci s Internetem a přenos multimédií ve vysoké kvalitě.

Platí to také pro nový standard lokálních bezdrátových sítí WLAN, který je znám pod označením Wi-Fi 6 nebo také Wireless AX. S pomocí pokročilého kódování OFDMA (Orthogonal Frequency-Division Multiple Access) je možné mnohem efektivněji využít dostupné přenosové pásmo pro přenos velkého objemu dat. Pro řadu aplikací je důležité rovněž mnohem nižší zpoždění při přenosu dat.

K prvním produktům vybaveným Wi-Fi 6 patří AVM FRITZ!Box 5550 pro optické sítě, který byl představen koncem minulého roku. Díky Wi-Fi 6 lze v rámci lokální bezdrátové sítě dosahovat přenosové rychlosti až 2400 Mbit/s v pásmu 5 GHz nebo až 600 Mbit/s v pásmu 2.4 GHz. 

Dalším příkladem může být AVM FRITZ!Box 6660 Cable, který je určen pro připojení k Internetu prostřednictvím sítí kabelové televize. Zařízení podporuje nejnovější standard DOCSIS 3.1 pro rychlý přenos dat přes CATV s rychlostí downloadu až 6 Gbit/s. Pro efektivní využití takto vysokých rychlostí připojení v rámci domácí sítě má také toto zařízení implementovánu bezdrátovou síť Wi-Fi 6.

Přes všechny technické vymoženosti se všechny produkty AVM vyznačují snadnou použitelnost díky jednoduché instalaci a konfiguraci. Proto i málo zkušení uživatelé z řad domácností a menších firem mohou bez problémů využívat všechny dostupné funkční možnosti zařízení AVM.

Více informací o produktech AVM můžete získat na těchto stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/avm