Dvacetiletý student vyzývá: Zapomeňte chvíli na mobily a pojďte dělat to, co Vás baví!

Student Dan Holfeuer, se rozhodl vyřešit jeden z nešvarů naší společnosti. Nelíbilo se mu, jak se (nejen) jeho vrstevníci izolují u svého telefonu ve svém virtuálním světě a nežijí naplno. Sestavil tým studentů z různých oborů a rok pracovali na řešení tohoto problému. Výsledkem jejich práce a snažení je Intee.cz, webová stránka, která umožní propojit lidi se stejným zájmem a dělat to, co je baví. Pokud někdo hledá partnera či spoluhráče na tenis, výlet, či společné vzdělávání atd., najde ho na Intee.cz.

„Občas byste chtěli sportovat, ale nemáte s kým. Nebo potřebujete udělat něco, co neumíte. A Intee.cz Vám pomůže najít lidi, kteří s vámi či dalšími společně něco podniknou nebo vám s něčím pomohou. Vždy existuje někdo, kdo má stejný zájem, nebo lidé, kteří by si mohli vzájemně pomoci. Jejich jediný problém je, že se neznají, teď mají šanci využít Intee.cz,“ říká student prvního ročníku pardubické univerzity. A vyzývá každého, kdo nechce být pasivní: „Přidejte se k nám na Intee.cz a splňte si svoje sny.“

Projekt je neziskový a je pro zájemce zcela zdarma. „Zájem mají také dobrovolnické organizace, které takto můžou zdarma oslovit dobrovolníky, aby pomáhali ostatním. Bohužel mnoho lidí neví, kde mohou pomoci i když chtejí, stejně jako já.“

Projekt Intee.cz spustil Dan Holfeuer s dalšími studenty 1. června 2020. „Už první den po spuštění tohoto projektu se přes stránku spojilo několik lidí. „Musím říct, že jsem byl velmi mile překvapen,“ dodává. Propojení je jednoduché, poté, co se zájemce zaregistruje prostřednictvím emailu, zvoleného uživatelského jména a hesla, již může začít hledat spřízněnou duši v jedné z osmi hlavních kategorií jako je Sport, Spolupráce, Vzdělání nebo Kultura.

„Čísla denní návštěvnosti i spojených lidí postupně rostou. Nyní máme přes 100 registrací a denní návštěvnost 300 uživatelů. Nečekal jsem, že zájem bude hned od začátku tak velký, což nám dodává energii do dalšího vývoje,“ věří zakladatel projektu Dan Holfeuer.