Apogeo spouští HR outsourcing, tým povede Tereza Svatošová, posilou je Jan Rechnovský

Outsourcing v oblasti HR začala firmám nabízet česká poradenská skupina Apogeo. Tým odborníků, kteří budou klientům k dispozici, povede Tereza Svatošová, Payroll & HR Manager skupiny.

Členem týmu Apogea bude i Jan Rechnovský, konzultant v oblasti firemních procesů s dlouholetými zkušenostmi v oboru.

Skupina Apogeo tak doplní své dosavadní portfolio služeb tvořených účetním a daňovým servisem, auditem, znaleckými posudky, transakčním poradenstvím nebo zakládáním firem na klíč.

„Tereza získala své dosavadní zkušenosti při práci v naší skupině, kde působí už devět let,“ říká většinový vlastník Apogeo Group Josef Jaroš. „Jan má více než dvacetileté profesní zkušenosti, působil jako interní i externí HR manažer v různých firmách a na základě vlastního výzkumu založeného na sběru dat u více než stovky zaměstnavatelů vytvořil vlastní metodiku recruitingu,“ přibližuje Jaroš. „Jsme velmi rádi, že kývl na spolupráci,“ dodává.

„S poptávkou po tomto rozšíření stávající spolupráce se na nás obracelo stále více klientů i společností, které dosud našimi klienty nejsou,“ vysvětluje Tereza Svatošová. 

„Z šetření, které jsme uskutečnili mezi 800 našich současných a bývalých klientů, pak vyplynulo, že HR outsourcing už využívá 17 procent dotázaných. Uvažovat je o něm ochotno 21 procent firem, které jej dosud nevyužívají,“ dodává. 

„Důvodem sílící poptávky je obecně nízká úroveň interních HR vzhledem k potřebám moderně řízených firem. Výrazným argumentem jsou také vysoké náklady interního HR v době ekonomické krize,“ konstatuje Jan Rechnovský.  

Podle Svatošové byly dvě třetiny firem oslovených v průzkumu o velikosti do 100 zaměstnanců, čtvrtina do pěti set a čtyři procenta nad 500 zaměstnanců. Zapojily se ale do něj i subjekty s jednotkami zaměstnanců a samostatně podnikající OSVČ.

Tereza Svatošová (31) vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze se specializací na manažerskou psychologii. Ve skupině APOGEO pracuje od roku 2011. Jejími oblíbenými tématy jsou leadership, osobní rozvoj zaměstnanců, hodnocení pracovníků a kreativita v organizaci.

Jan Rechnovský (49) vystudoval mezinárodní obchodní vztahy na Metropolitní univerzitě Praha a procesní a projektové řízení na ČVUT. Působil mimo jiné v GE Capital Bank, společnostech T-Systems, Vegacom, Mopet nebo Asento.